Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trestní příkaz náhrada škody

Od: punker* odpovědí: 8 změna:
Zdravím. Asi před sedmi měsíci byla trestním příkazem Okresního soudu uložena povinnost obviněnému nahradit mi škodu (ušlou mzdu), co dělat pro to aby mi byla škoda nahrazena? Z okresního státního zastupitelství mi odpověděli (asi před měsícem, kdy jsem jim psal) že je povinen mi škodu uhradit co nejdřív "Pokud nezaplatí, pak jste to vy, kdo bude muset vyvinout aktivitu k uspokojení svého nároku (exekuce apod.)"
Jak mohu navrhnout exekuci na majetek obviněného? A nebude mě to něco stát? Jestli to má cenu při škodě 2500Kč?
Předem děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V TP je uvedeno "co nejdřív" bez dalšího? Žádný jiný termín - např. "do..."?

Kontaktoval jste nějak v uplynulých 7 měsících obviněného, nebo jste pouze psal OSZ?

punker*
hodnocení

V TP je jen že mi má uhradit škodu 2500Kč a mojí pojišťovně škodu ve výši 500Kč.
Že to má uhradit co nejdříve mi odpověděli na e-mail. Obviněného jsem nekontaktoval, jelikož mě napadl a nemá znát moje jméno.

hodnocení

0x

Na 2.500,- Kč se vykašli. Mně už cca 10 let dluží notorický kriminálník, bohužel oficiální nemajetný bezdomovec 6.000,-Kč a není síla, která to z něj vymůže. Tedy pokud si nechci neběhnout a nenechám ho zbít, zrakvit azp.

repkin*
Dluh se promlčuje po 3 letech, v případě písemného uznání dluhu (v těch 3 letch)se lhůta prodlužuje na 10 (ne 13!)

Ano, dluh je ze zákona promlčený, ale stejně mi ty peníze dluží!

hodnocení

0x
Tak jestli dotyčný má nějaký příjem či majetek a chceš mu udělat radost, předej to exekutorovi. Budeš sice exekutorovi muset něco zaplatit předem, ale vše se ti vrátí i z úroky. A jeho to bude stát několikanásobně víc.

hodnocení

0x

@punker - Že to má uhradit co nejdříve mi odpověděli na e-mail. Obviněného jsem nekontaktoval, jelikož mě napadl a nemá znát moje jméno.
Jak na e-mail? Snad vám byl TP doručen, takže víte, co je v něm uvedeno.

Dotyčného může kontaktovat někdo ve vašem zastoupení - požádejte o radu např. Bílý kruh bezpečí https://www.bkb.cz/

Práce soudu končí vydáním TP - on to za vás vymáhat nebude.

punker*
hodnocení

TP mi byl doručen až asi tři dny poté co jsem psal na okresní zastupitelství email (v lednu) ale TP byl vydán už dříve (podle razítka s datumem). A není v něm uvedeno jak a kdy mi má škodu uhradit.
Jinak díky za radu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]