Nejste přihlášen/a.
Dnes je doba, že se neutíká, ale zcela normálně odchází.
Porovnejte si svoje věci, odhlašte se kde bude potřeba /to si zjistěte/ nahlašte naopak odchod do ciziny, kde musíte /opět si to zjistěte/ vybavte se vším, co potřebujete, doklady, vysvědčení, atestace a směle do toho. Aby Vám tady nenaskakovaly nějaké dluhy a penále.
Také se hlavně seznamte se základními zákony, právy a povinnostmi té země, která bude Vaše cílová.
Hlavně umět jazyk, abyste mohli vplout do pracovních pohovorů a posléze do odpovídajícího zaměstnání.
Bez jazykových znalostí budete sklízet pomeranče a jahody, možná za pěkné peníze, ale také možná, že Vás gangy o peníze pěkně oškubou. Umět si přečíst, co podepisujete.
Nebo další varianta - být na sociálních dávkách, ale doba, kdy z tohoto hustě pršelo, je dávno pryč.
A že utíkáte před režimem Vám asi nikdo nezbaští.
Bude to dobrá škola života. Na rodiče se klidně vykašlete, ti už Vám do života nemají co mluvit, kor když s nimi nevycházíte.![]()
Zřejmě i přes papírovou dospělost, jste ještě dítě,když chcete "utéci" z domova od rodičů!Z čeho po útěku budete žít,umíte něco a umíte si vydělat ,máte nějaký vlastní příjem mimo peněz od rodičů?
Nikde není lépe než doma u rodičů!A věřte tomu nebo ne, ale jsou to a myslím že vícero nás rádců zde na poraďte bude mít stejné zkušenosti, ale od 18 let jsem od rodičů (38 let) s učňákem od 15 let (+3)Jenže s tím rozdílem ,že jsem neutíkal,ale zaměstnání mne donutilo a že jsem se mohl (teoreticky)kdykoliv vrátit!
To mi připomnělo příběh jedné známé. Ta měla 18 letého syna, který půl roku před maturitou "utekl" s přítelkyní do zahraničí. Vrátil se po dvou letech zase zpátky k rodičům (samozřejmě už bez přítelkyně
), mezi tím mu naskočil nějaký dluh na zdravotním pojištění a dnes má jen základní vzdělání (k maturitě nedodělal). Tož tak... ![]()
Co je pro vás "zásadního"?
Vadilo by vám například, kdyby vás nahlásili jako pohřešovanou osobu? Že byste se na čas ocitla v policejních (volně přístupných) seznamech a že by vás policie příslušného státu došla hledat do místa bydliště nebo pracoviště?
Vadilo by vám, kdybyste se třeba jednou neměla kam vrátit?
Vadilo by vám, že jste ublížila mámě a tátovi?
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @admin z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.