Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je dobré na hematomy-po vpichu do tepny,

Od: karlosdos* odpovědí: 12 změna:

Poraďte ,kdo byl na srdeční ablaci-vpich do tepny. Manželka byla v Jihlavě na kardiologii.Zákrok ji dělal lékař z ČB,.Hned druhý den ji pustili domů.Teď ji to bolí a rolezají se modřiny. Mažeme to mastí Heparoid a Lyotonem.

Svým dotazem chci jen požádat někoho,kdo už na tom byl a má zkušenosti.

V nemocnici jsme všera byli,tam ji udělali jen ultrazvuk nohy a EKG a zase ji poslali domů.

dnes nikdo nesmí být dlouho v nemocnici.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Masti jsou v pořádku, na bolest a otok bych doporučila chladit/ledovat, případně nějaké analgetikum, pokud paní smí. O moc víc se dělat nedá, ta krev se musí rozložit a vstřebat,

hodnocení

0x

Ty masti jsou správné, to přejde, já díky své nemoci jsem rozpíchaná až až, protože jsem celý život dávala krev a teď zase díky nemoci musím často na krev a už mám slabé žíly a většinou se netrefí poprvé a vždy mám modřiny, ale to se do týdne vstřebá.

hodnocení

0x

Na tomhle vyšetření a pro stenty jsem byla několikrát. Vpichy jsem měla ve slabinách i v důlku lokte. *hej* Vaše paní by naměla namáhat tu končetinu a v klidu by měla počkat, až se tepna zatáhne. Jestli je to alo dost ošklivé, zejděte na to oddělení, kde jí vpich aplikovali.

karlosdos*
hodnocení

Byla to ablace,která trvala 3,5hodiny. Upravovali ji fibrilaci síní.

V sobotu ji zrasovanou pustili domů,v úterý jsem ji tam vezl na urgetní příjem. Poslali ji na ultrazvuk a zase domů.Měli jsme sebou věci do nemocnice. Teď je doma a pořád naříká jak ji to bolí.U nás v nemocnici Jihlava to tak je,

Vím, že se to asi nemá, ale nebylo by lepší zajet do jiného špitálu? Všechny zprávy sebou.

111®
hodnocení

0x

Heparin a Lioton jedno jsou, akorát Lioton má 3xvíce účinné látky...

72mona3*
hodnocení

0x

Jihlava má celkově nedobrou pověst, přikláním se k názoru, že by bylo lepší, kdyby jste navštívili i jiné zařízení. Jen pro jistotu. Havlíčkův Brod není tak daleko, co tam? Radši zbytečně podstoupit další vyšetření (jak radí @babkazov), než pak litovat. Tohle mi nepřijde jako banální zákrok, takže bych neváhala. M.

karlosdos*
hodnocení

No, Jihlava je hrozná,ale HB na tom taky není zrovna nejlépe. Před osmi lety tam manželka byla na operaci křečových žil.

Také ji pustili domů.Do dvou dnou dostala trombozu do lítka.Jezdili jsme tam jako voli při 27st.mrazu. Bylo to prosinec-leden.Do nemocnice ji zpátka taky nechtěli! Znovu čekání v ambulancích,no utrpení,až hrůza.To bych se mohl rozepisovat,jak lékaři berou ty co platí a pod. Na še zdravotnictví je jako za první republiky,i když věda je už dál.Ale ochota není a to je horší ,než když někdo nemůže.

hodnocení

0x

@karlosdos - Ne jednu stranu vás chápu - ale každý organismus reaguje jinak, takže ani vznik hematomu, ani trombóza nemusí být způsobena přímo lékařským zákrokem a ani u jednoho (většinou nebývá nutná hospitalizace). Vždy záleží na posouzení lékařem.

Samozřejmě vždycky máte právo si případně stěžovat.

karlosdos*
hodnocení

Dnes jsme se vnutili k praktické lékařce.Naše má ale dovolenou. Řekla,že to je normální,ředění warfarinem má 3,5 což je moc a proto prý ji to tolik bolí.Manželka nemůže brát žádné léky na bolest,protože ještě nevíme jak to bude se srdcem.Jestli je to v poř.nebo né. Holtr bude mít až v květnu a potom po 14 dnech má jít na kardiologii do nemocnice na vyhodnocení.

Stěžovat se bojí,já bych si to teda líbit nenechal! Ona se bojí,že už by nemohla do nemocnice.

Stala se podle mě chyba na tom sále ,tam ji to špatně uvázali,měla to zaškrcený a strašně ji to bolelo.Doktoři na odd,kardiologie řekli,že to musí vydržet,oni že na to nesmí 9 hod.šahat.Trpěla jako zvíře,nikoho se nedoprosila. No a teˇmá ještě následky,hodně ředěná krev zaškrcená místa se rozlévají.

karlosdos*
hodnocení

Tak to došlo tak daleko,že jsem musel dát manželku znovu do nemocnice 25.2. jsem ji zavolal sanitku.Dávají ji kapačky na bolesti a antibiotika a chlazení třísel ledovým gelem.Mohli ji tam nechat hned a nemusela doma trpět.

Stěžovat si,není kam? Co si nastěžuji,manželka to ani nechce,prý by tam už nemohla nikdy jít.

hodnocení

0x

@karlosdos - Stěžovat si,není kam? Co si nastěžuji,manželka to ani nechce,prý by tam už nemohla nikdy jít.
Paní se mýlí - samozřejmě, že by ji museli poskytovat péči i nadále.

Pokud je zase v Jihlavě, pak buď máte možnost stěžovat si podle postupu nemocnice

nemji.cz/...

případně u zřizovatele - Kraj Vysočina, Žižkova 57, Jihlava

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]