Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu jít sama k doktorovi?

Od: peta* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, je mi 14 a bolí mě koleno. Můžu jít k doktorovi sama?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud to dojdes..

A když ne, nech se donést*smich*

hodnocení

2x
A proč bys nemohla jít sama?
Ve tvém věku přece nepotřebuješ mamku coby doprovod ;)

hodnocení

1x

Pokud máš průkazku zdravotní pojišťovny, nevidím v tom problém.

hodnocení

1x

Doprovod je nutný do 18 let věku! Když nemůže maminka, chodím s vnukem já, i když se mu to moc nelíbí...*smich*

Ale ale. Odkaz na předpis?

Hezký článek.

Takže jednak je 6 let starý a jednak pořád postrádám odkaz na nějakou zákonou normu. Do té doby je to pro mě jen nějaký blábol;)

@marunaa - Došlo ke změně z. č. 372/2011 Sb. a to z. č. 66/2013 Sb., § 35

(1) Při poskytování zdravotních služeb nezletilému pacientovi je třeba zjistit jeho názor na poskytnutí zamýšlených zdravotních služeb, jestliže je to přiměřené rozumové a volní vyspělosti jeho věku. Tento názor musí být zohledněn jako faktor, jehož závažnost narůstá úměrně s věkem a stupněm rozumové a volní vyspělosti nezletilého pacienta. Pro vyslovení souhlasu s poskytnutím zdravotních služeb nezletilému pacientovi se použijí právní předpisy upravující způsobilost fyzických osob k právním úkonům s tím, že nezletilému pacientovi lze zamýšlené zdravotní služby poskytnout na základě jeho souhlasu, jestliže je provedení takového úkonu přiměřené jeho rozumové a volní vyspělosti odpovídající jeho věku. Tím není dotčena možnost poskytování zdravotních služeb bez souhlasu.

Já to znám z praxe! Doprovod na kontroly do nemocnice je nutný! K praktickému lékaři šel sám na základě plné moci od matky. Je mu 17 roků. A hlavně dcera má zájem, aby léčení probíhalo tak jak má.

lucie*
hodnocení

0x

Ano,sama pujdeš ke svému dětskému lékaři (pokud to bolí moc,tak hned jak to pujde nebo až po škole) a ten se kukne,případně tě s žádankou pošle na specializované pracoviště (chirurgii,ortopedii...)*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]