Nejste přihlášen/a.
Hezké mrazivé ráno, mohu zde poprosit, kdo má osobní zkušenost s touto operací? Pán má tak velkou prostatu, že musí mít cévku, jinak moč neodchází. Podle odebraného vzorku tam není nic zhoubného, jen neví, jak to bude probíhat, jak dlouho trvá rekonvalescence a zda jsou po přestálé operaci nějaké výrazné změny. Prostě se normálně bojí, děkuji.
Mohu uvést z vlastní zkušenosti : Také jsem měl zvětšenou prostatu a to z důvodu chronického zánětu, který doktoři nebyli schopni vyléčit za 20 let. Nakonec jsem začal močit krev, dostal jsem cévku a čekal na operaci 2 měsíce. Chtěli mi dělat biopsii přes tlusté střevo, ale nakonec od toho upustili, že si vzorek tkáně z prostaty vezmou až při operaci, což jsem kvitoval s povděkem. Řekli mi, že to zkusí projet frézkou, protože stále nevěděli, jak to na té prostatě vypadá a co je příčinou toho krvácení. Vzali mne tedy na sál a začali frézovat. Měl jsem lumbální umrtvení spodní části těla tak jsem to frézování pozoroval na obrazovce. Najednou přestali a řekli mi, že už to dál nejde, že by profrézovali střevo a že mne musí normálně otevřít. Tak mě řízli od pupíku dolů a pak teprve zjistili, že mám na prostatě velký absces, který praskl a krvácel do močovodu. Tak ten absces vyřízli, vzali vzorek tkáně a bylo hotovo. Na histologii zjistili, že se nejdná o zhoubný nádor, ale pouhý zánět tkáně. Tím frézováním ovšem porušili nějak chámovody, takže jsem neplodný. Kdyby neexperimentovali a rozřízli mě rovnou klasicky, tak jsem mohl být i po této stránce v pořádku a ještě ušetřen těch potíží s hojením močové roury po té frézce.
Takže pokud mohu radit - nechte se klasicky operovat, žádné frézky nebo laparoskopy !
Jinak už 3 roky jsem v pořádku a nemám žádné potíže s močením. Vydržím celou noc a mohu i bez problémů třeba půl dne cestovat po Praze, aniž bych musel na WC.
Moc Vám děkuji za odpoved. Tento pán jde na klasickou operaci, čemuž jsem ráda, při laparoskopii mohou něco přehlédnout. Také čeká na operaci a mají plno, tak mu cévku musí vyměnit. To je nepříjemné, že vás tak zrasovali, ano, klasická operace je jistější.
Podle vyprávění tazatele se mi zdá, že jít na operaci se měl rozhodnout daleko dříve. Já jsem se rozmýšlel celý rok. To jsem ještě cévku nepotřeboval a jediné co mne trápilo byla potřeba často močit. Dalo by se o tom dlouze vyprávět.
V roce 2000 v šedesáti letech jsem byl na operaci prostaty standardním postupem. Průběh- uspání injekcí do páteře, poté zavedení cévky, odstranění prostaty. Pak procitnete na JIP, berete nějaké léky, píjete hodně čaje a čekáte několik dní než moč přestane být obarvená krví. Poté vám vyndají cévku a můžete se chystat domů pokud nejsou nějaké komplikace. Bez komplikací bych pobyt odhadoval tak na 14 dní. To byla před 20 lety.
Nejdůležitější na operaci je nepoškodit močový svěrač a aby nenastal samovolný únik moči. To záleží na šikovnosti operatéra. To že jsem asi neplodný mě v 60letech bylo jedno. Při styku s manželkou bylo vše jako dřív. Dnes jsem spokojen, že jsem se rozhodl jít na operci včas a relativně mladší.
Také vám moc děkuji za odpověd. Tento můj známý operaci oddaloval pět roků. Nyní je mu sedmdesát a je to jeho jediný zdravotní problém. Jistě se mu honí hlakvou všelijaké obavy, určitě se i doslechl o různě nevydařených operacích. Jako u každé operace je nejhorší to čekání, jde až koncem března, cévku mu budou vyměnovat. Tak díky.
Ahoj, před šesti roky jsem postoupil operaci prostaty YAG laserem (holminový laser). Močit se už téměř nedalo. Zákrok sám o sobě bezproblémový, celková anestezie, jeden den cévka, poté domů. Tři měsíce dosti nepříjemné pocity v oblasti zákroku, občasné krvácení- krev v moči. Přesně po třech měsících, jak mi bylo slíbeno operatérem, nepříjemnosti naráz ustaly. Od té doby žádné negativní příznaky, močím jako zamlada. Sex normální, až na to, že semeno není, odchází do močového měchýře místo ven. Požitky v sexu jako dříve. Rozhodně zákrok doporučuji, za ty tři nepříjemné měsíce po opraci to stojí.
Děkuji, kamarád operaci podstoupil a s výsledkem je spokojený, již přestal močit úplně, neměl jinou možnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.