Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem od pracovnice úřadu práce možnost si přivydělet na veřejné službě. Jedná se o práci na vrátnici nebo v nemocnici uklízet. Mám si to rozmyslet, jestli bych měla o to zájem. Je to práce za kterou náleží měsiční odměna 605 Kč. k životnímu minimu. Jsem vystudovaná v oboru lékárnice, ale momentálně pro mne není volné pracovní místo. Vzali byste tuto nabídku, nebo raději rekvalifikační kurz od úřadu práce? Jak dlouho se musí po vstupu do veřejné služby tam být v poměru a co by se stalo, kdybych to třeba na přechodnou dobu zkusila a potom sama to ukončila? Mohli by z toho být sankce od úřadu práce a hrozí vyřazení za nepokračování věřejné služby v dalším období, pokuď bych to odmítla? Jinak se zprostředkovatelkou v pracovních nabídkách spolupracuji.
Rekvalifikační kurz trvá "pár dnů", jeho absolvování ještě nezaručí, že najdete práci v příslušném oboru. Otázka je i to, jaké máte vzdělání > jestli středoškolské s maturitou, nemusí Vám ÚP nabídnout žádnou rekvalifikaci.
Doporučuji dohodnout se se zprostředkovatelkou.
Na ukončení zaměstnání zprostředkovaného nebo doporučeného ÚP pozor > mohlo by to být vyhodnoceno jako neposkytování součinnosti. Pokud byste si ale našla zaměstnání a teprve potom veřejnou službu ukončila, byla by situace jiná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.