Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PayPal nebo raději přímo kartou

Od: leo* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, prosím někoho , kdo se vyzná a používá PayPal o radu.

Potřebuji zaplatit v UK v e-shopu £350,-.

Mám PayPal spárovaný s kartou u Unicredit, E-shop podporuje platbu PayPal i Mastercard co mám.

Po zkušenosti s menšíma platbama na Gearbest, Ebay, když jsem si pak strženou částku z mého účtu prodělil s cenou v USD, tak vždy mám kurz přes PayPal oproti ČNB o 1 kč více. Jednalo se o malé částky, tak jsem to neřešil, ale £350,- by to mohlo být možná ze 3 stovky.

Pak mohu zaplatit přímo Mastercard a to je bez poplatků za momentální kurz, ale zase nechci ukazovat údaje o kartě.

Je to normální, že si paypal přidá na kurzu? Nebo mám něco špatně nastavené.

Jak teda nejlépe zaplatit?

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
paypal má a) horší kurz než banky. b) převádí koruny na cizí měnu přes € takže ti to naskočí o dvojí převod. Oproti kartě máš ale u Paypal 30 denní hájení během kterého můžeš nahlásit že zboží nedorazilo a Paypal platbu zablokuje a požaduje po prodejci aby doložil že zboží skutečně odešlo. U plateb jinam než na Aliexpress proto dávám přednost paypal.
Tak to se asi trochu pohoršili. Budu si muset ty jejich podmínky zase jednou přečíst

pipik
hodnocení

1x

U platby kartou na internetu obecně doporučuju používat kartu, která nepatří k vašemu hlavnímu účtu - rozuměj k účtu, kde máte všechny svoje peníze. Nebo mít kartu zablokovanou pro platby na internetu a odblokovat si ji vždy jen na provedení platby. Dneska to jde už snadno přes ebankovnictví. Každopádně vždy zaplatíte za převod, částka se liší banka od banky, obecně však taková platba vyjde levněji než paypal.

Paypal si vezme svých 3-5% celkem, ovšem máte v tom ono pojištění že zásilka bude v pořádku a přijde vám co jste si objednal. U karty vám nepojistí nikdo nic, tam záleží na serveru jestli poskytuje nějakou ochranu či nikoli a taky jakou.

Vyloženě nejlevnější způsob jak zaplatit do ciziny je asi WesternUnion. Možná jste si jejich okýnek třeba v Tescu už někdy všiml. Řada prodejců na netu platby přes western union přijímá, na aliexpressu snad všichni. Je to pro všechy nejlepší varianta s nejmíň poplatky.

Na Vašem místě bych ovšem ty tři stovky neřešil a zaplatil přes paypal. Věřte mi že ty tři stovky za ten klid, že kdyby něco jsem krytej, rozhodně stojí.

leo*
hodnocení

Právě tady čtu tohle

Aktulaizace kurzů probíhá pouze 2x denně. Nelze zjistit v kdy danná aktualizace probíhá.

Poplatek za převod do jiné měny je 2,5%.

Pokud posíláte peníze na jiný než váš účet bude dále připočítan fixní poplatek 10 Kč a procentuální poplatek, který se liší dle velikosti transakce od 1,4% do 3,4%.

Navíc je připočítáván poplatek za přeshraniční převod.

Kolik by to mohlo teda děla přes paypal, když cena je přesně 349 Liber?

Tady jsem našel i paypal converter, ale jestli se tomu dá věřit nevim.

paypal.com/...

leo*
hodnocení

Díky za info a ten WesternUnion v tescu okýnka? Jako v Tescu někde dá zaplatit u okýnka?Myslím, že i na poště.

Pak ještě jsem si založil TransferWise, ten mi spočítal za 10000kč 60kč polatek(mají kalkulačku na první stránce, ale tís se asi nedá zaplatit spíš poslat někomu libry na učet.

Také jsem se dočetl , že Paypal je nastaven, že přepočítává kurz podle sebe a nebo se dá přepnou converze aby byl přepočet kurzem banky co kartu vydala.

Tak jsem to v PayPal našel a přepnul v corvensions options na
Bill me in the currency listed on the sellers invoice.

Tak třeba to nebude tak hrozný už. Nevim

hodnocení

0x
To se nesmíš divit. Platba přes prostředníka vždy něco stojí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]