Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Týrání dětí?

Od: opiiice* odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mi někdo můžete poradit v případě týrání dětí. Není to týrání fyzické - žádné bití a tak, ale jedná se o to, že 3 děti ve věku od 5 do 9 let, matka neposílá do školy, jedno z nich má po celém těle eksém a matka s ním nic nedělá, děti neumí skoro pořádně mluvit, nemají základní návyky hygieny-nemluvě o tom, že močí v bytě kde se jim zachce, žijí v neskutečné špíně - spí na zemi na totálně pročůraných matrací, podle toho to taky v bytě " voní", všude se válí odpadky, špinavé nádobí, zbytky jídel a tak bych mohla pokračovat dál. Sociálka v bytě již byla a nic se nestalo, pouze matce nařídily uklidit. Je mi dětí hrozně líto, vždyť oni nemůžou za to, že se matka neumí postarat o sebe ani o ně a otec nejeví žádný zájem*plac*. Nevíte někdo prosím kam bych se mohla obrátit? Jsem jejich sestřenice a na to, jaký vedou způsob života mohu sehnat svědky. Děkuji moc.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

7x

Samozřejmě se jedná o týrání! Můžete učinit několik věcí

1) Podat trestní oznámení pro podezření na týraní na NEZNÁMÉHO PACHATELE, neoznačujte ji jménem na PČR

2) zavolat sociální pracovnici a oznámit jí, že jste podala tr. oznámení

3) spojit se s její dětskou lékařkou, kam děti spadají

Případně se obrátit na Fond ohrožených dětí, někdy sociálka ani škola ani doktorka si nechtějí pálit prsty, ale jestliže o tom víte, už samo neoznámení této skutečnosti je trestným činem, buďte statečná, je to vaše občanská povinnost. Pomohlo by, kdybyste měla fotky dětí, ev. ekzému, vyfoceno s datem, kdy si třeba hraje na hřišti, když má být ve škole atd.

papene*
hodnocení

4x
Zkuste zde: nasedite.cz/...
NON-STOP telefon Linky důvěry:241 484 149
E-mail internetové linky důvěry:problem@ditekrize.cz

hodnocení

1x

Udělejte trochu větší fukec na sociálce. Jděte za vedoucí se stížností na pracovnici, která celou situaci špatně odhadla. Jestli i tak se budou tvářit laxně, tak se jich zeptejte, jestli chtějí být slavné a vidět se večer ve zprávách.Takhle jsem se zeptala doktora, který přijel ke staré paní a jakože nic nemůže. Měla jste vidět ten cvrkot! A taky jim oznamte, že ihned jdete na policii. *hej*Jednou jsem ředitelce školky hlásila podivné modřiny u dítěte. Ředitelka ihned volala na sociálku. Sociálka, policie a doktorka se u holčičky sešli po 15ti minutách a malou ihned odvezli.*bum*Nebojte se, nejedná se o vás, ale o děti. Ty bráníte a těm můžete usnadnit život. Děkuji vám, že máte odvahu. *hej*A v tomto případě všude mluvit nahlas a razantně. Žádné prošení, je to jejich práce, je to jejich obživa! Vy jen žádáte, aby ji konali.

pt®

opiiice, dost jsem přemýšlela. Většinou chápeme, že dětem je nejlépe u rodičů než v ústavu. Vy se tážete, jak dětem pomoci. Jste inteligentní žena, trochu energická, chcete dětem pomoci. Sociálka v rodině matky s dětmi byla, doporučila úklid. Paní děti fysicky netýrá, pouze nezvládá práci kolem nich. Určitě, je toho na samotnou ženu hodně takové tři malé děti. Jsou lidé, kteří prostě nepořádek nevidí, nic jim to neříká a ani, když jim vygruntujete od sklepa po půdu, tak to neocení. Prostě nemají na to v hlavě šuplík. Ale jinak se chovají lidsky. Možná Vaše příbuzná je ten případ. Co kdybyste jí pomohli s tím úklidem, až děti povyrostou, tak mohou s úklidem taky pomáhat. Své věci si mohou uklízet již i v tomto věku, to devítileté, pomůže třeba s nádobím. Pokud má děti matka ráda a ony jí taky, tak budou strádat citově, když budou v ústavu. Zkuste jí pomoci osobně, jak radou, tak přiložte ruku k dílu. To víte , já do toho nevidím, a reaguji jen na to, co zde píšete Vy. Možná Vám moje slova pomohou vidět situaci jinak. No zkusila jsem to napsat, jak to cítím, tak se nezlobte. PT /stařenka/

doplněno 31.12.09 08:56:

pracuje, nefetuje, nepije.Prostě se o ně neumí postarat - Vaše slova.

Možná jí i dětem pomůžete, když si je vezmete Vy, nebo babička na víkend, aby si paní mohla uklidit. Podle mně, je toho na ni moc, asi je ze všeho unavená a mužská ruka v té rodině taky chybí. Kritika, to je to nejjednošší. Jak se říká:

,,V nouzi, dá ti radu každý přítel, ale málokterý ti dá mouky pytel,,!

mad*

Pokud neposílá děti do školy, nedbá o jejich zdraví a neučí je základní hygieně, že močí po bytě, asi tam jde o něco víc, než že si neumí ženská uklidit a je toho na ni moc.

opiiice*

S tím pomocí při úklidu jsem to už několikrát zkusili a vůbec to nepomohlo. Byt vydržel uklizený max.hodinu, potom děti,ale i matka! opět začli všechno házet na zem a dělat nepořádek. Neřeknu, pár rozházených hraček po zemi je normální, ale ten humus co tam mají oni je neuvěřitelný. Nechci aby šli děti do ústavu, když se tím jejich matce pohrozilo, tak řekla, že si udělá jiný! No je tohle normální? Ta sociálka vůbec nic nedělá, takže se do toho obuju já a i kdyby došlo k odebrání, budu pyšná na to ,že jsem těm dětem pomohla pryč z té špíny a humusu.

camelot*

Dobry den. Vite, tato situace kterou nam zde popisujete, dle meho uvazeni nespada do skupiny spatneho zachazeni s detmi ba i tyrani deti o tom uz silne pochybuji. Pro odebrani deti od sve matky musi byt silne argumenty, musi byt vznesena zaloba, kterou se musi zaobirat soud a na zaklade rozudku muze stat vykonat dalsi kroky. Nicmene, pokud socialka neshledala zadne padne duvody, nejsem si ale vubec jist, zda Vam neco Vase dalsi snazeni pomuze.

Pokud neni na detech pachano nasili, ktere je mozne dokazat, nevytvari se detem tak spatne prostredi, pro ktere by byly v ohrozeni zivota, pak to vidim blede. Chapu Vas, mate urcite starosti a trapi Vas svedomi, ale pravo je treba dokazat. No uvidite, kam Vase snazeni povede, v nasem state veci funguji zvlastne, az kdyz je pruser, vsichni se divi. Ale to neni jen otazka deti, je to i napriklad v tom, jak spatne se dokazuje nutna sebeobrana. Detem drzim palce a jejich mame taky, urcite to nedela schvalne, zkuste ji pomoc, ale tak aby ji to vzkutku pomohlo. Camelot

opiiice*
hodnocení

Děkuji Vám za rady. Jsem pevně rozhodnutá s tím něco udělat a má máma a sestra mi v tom pomůžou. Vždyť i oni jsou moje rodina! Nemůžeme to takhle rozhodně nechat, vždyť, co z těch dětí vyroste?

Nerada bych, ale aby se jejich matka dozvěděla, že jsem to byla já, která podnikla určité kroky.

dejavu*

Na to se vybodněte, případně do toho zapojte média, kdyby to nešlo obvyklou cestou, člověk musí tohle pominout a jít někdy s kůží na trh, ale škoda každého ne dne, ale hodiny, kdy ta děcka takhle žijí, věřte mi. Moc vám fandím a kdybyste cokoliv potřebovala, napište, budu se snažit poradit nebo pomoci coracos@seznam.cz

opiiice*
hodnocení

děkuji Vá, je mi z toho všeho do breku, ale ty děti si zaslouží lepší život.

qwert*

A rychlý teplý bonz na sociálku.

papene*

Vždyť paní psala, že tam sociálka byla.A nic.To je hrůza.*cert*

doplněno 30.12.09 21:46:

Vždyť to se stává více lidem.;)

qwert*

No jo. čtu rychle a nepořádně. *hi*

doplněno 30.12.09 21:20:

Můžete mi odpustit?

pt®

opiiice, ještě mně napadlo, co kdyby jste si ty děti rozebrali v rodině a starali se o ně, když ne, tak hold postupovat podle zdejších rádců. *houpy*PT /stařenka/

opiiice*
hodnocení

Rozebrali? To nejsou věci, nejde to si je jen tak odvést. Věřte mi, že kdyby to bylo tak lehké, tak už jsou děti dávno u mě.

xoxoxo

A jak se k tomu staví sama matka? Předpokládám, že jste jí to vytýkali, že si musela všimnout, že tam chodí sociálka, že jí upomínala škola... A proč se o děti nestará? Je duševně nemocná nebo závislá?

opiiice*
hodnocení

neni nemocná, alkoholička nebo tak něco. Podle mě si prostě neuvědomuje, že to dělá špatně. Neni úplně blbá. Já to její chování nechápu.

papene*

A zkoušely jste ní mluvit?Pije,fetuje,nebo je jinak postižená?To byla vždy taková?Vždyť tohle není možné.*zed*

doplněno 30.12.09 21:56:

xoxoxo byla rychlejší.*hi*

opiiice*
hodnocení

pracuje, nefetuje, nepije.Prostě se o ně neumí postarat.Mluvili jsme s ní všichni z rodiny a nic. Ona to asi nechápe nabo já nevim. Je to děs*plac*.Trápí nás to všechny. Ona je má ráda, ale neumí je vychovat. Přitom ona sama měla klidné a spokojené dětství a její 3 sourozenci vedou úplně normální život s dětmi.

pt®

A nešlo by to alespoň na přechodnou dobu, než se to vyřídí s úřady, že by jste si je vzali do rodiny? *srdce* PT /stařenka/

opiiice*
hodnocení

to by možná šlo, uvidíme co mi poradí odborníci.Už jsem se na několik obrátila budu s nima mít schůzku.

opiiice*
hodnocení

chtěla jsem vám všem moc poděkovat za rady. Doufám, že všechno dobře dopadne. Mějte se hezky.

papene*

Dejte vědět jak to pokračuje.Držím Vám palce*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]