Nejste přihlášen/a.
Podle mě je správné řešení 3) nechat to plavat.
Aby to nedopadlo jako v tom židovském vtipu, jak přijde Lederer za Kohnem a povídá mu pane Kohn, víte že vaše paní je vám nevěrná s Roubíčkem? Takový ošklivý chlap...
A Kohn na to pane Lederer, jestli je mi moje paní nevěrná, to je moje věc. Jestli s Roubíčkem, to je její věc. A jestli je ošklivej, to je jeho věc.
Nebo ještě jeden: Pane Kohn, víte že má vaše paní tři milence? Ale jo, já jsem raději 25% v dobrém obchodu než 100% ve špatném...
Kromě toho, "shánět si pobavení" ještě nemusí být nevěra. Možná je to pokus, příprava, pojmenujme to jakkoliv, ale "dokonané in flagranti" to zdaleka není. Třeba ho baví si jen psát, třeba ho baví jen představy...
Otázka je, jak moc toho pána znáte a jak je "známá" moc známá = co byste napráskáním" ztratil vy (kamarádku, společné přátele atd.). Jestli vás to jenom "pohoršuje", pak jděte od toho - samozvaní strážci morálky nebývají oblíbeni v kolektivu (a často dostanou přes hu...).
Ze všech špatných možností (dobré neexistují) je nejméně ubližující pánovi oznámit, že o jeho aktivitách víte - ať už anonymně nebo ne - a nějak naložit s tím bude muset on. Některým stačí vědomí, že by to mohlo prasknout - taky nechtějí partnerce ublížit, jen třeba její těhotenství špatně snášejí (a zdaleka nejdejen o sex) - a vzpamatují se. U těch, co je jim to jedno, pak nepomůže nic.
Na to, že budete žalovat jeho přítelkyni zapomeňte - zkuste si představit, že by někdo tohle pověděl vaší gravidní dceři.
Jako prásknout někoho jenom na základě toho, že jsem na internetu viděla něco, co vypadá jako snoubenec mé známé a co může viset na internetu už x let...?
Jistotu o nevěře můžete mít jenom tehdy, kdy pachatele přistihnete inflagranti
Zde to vůbec jisté nemáte a už to plánujete naprášit! A i kdyby to byla pravda, tak ta holka z toho v těhotenství udělá extempóre asi tak třikrát větší než za normálních okolností, možná zruší svatbu, možná se s ním i rozejde a děcko bude vyrůstat bez otce spolu se všemi negativy, které absence otce ve výchově přináší. No a viníkem toho všeho bude jednak ten chlap, který neumí držet ptáka v kalhotách, jednak vy, který neumíte držet ústa.
Situace je opravdu ošemetná. Když jí to řeknete, je dost možné, že Vám to ani neuvěří a že se dokonce na Vás naštve. Když si to necháte pro sebe, jak zde kupodivu všichni radí, není to podle mne moc morální, protože jestliže to ten chlap dělá už teď, bude v tom pokračovat a ta paní bude později ještě nešťastnější. Docela by mne zajímaly reakce Vás všech v případě, že by sem napsala nějaká žena, že jí její partner podvádí a že o tom věděl její kamarád, který ji mohl včas uzpozornit, ale nechal si to pro sebe. To by asi potom všichni zepsuli zase toho kamaráda, že to neměl tajit, že se mohla vyhnout většímu zklamání, rozvodu a tak dál. A že to není žádný kamarád, když o tom věděl a toho chlapa vědomě kryl.
Ať tak nebo tak, Vy na to doplatíte. Tak teda mlčte, ale pak už musíte mlčet napořád a můžete jenom přihlížet, jak se to celé bude vyvíjet a případně pak kamarádku podržet. Ale už jí nikdy nesmíte říct, že jste to věděl už dávno, protože to se pak na Vás rozlobí zase z toho důvodu, že jste jí to neřekl a že kdyby to věděla, zařídila by se jinak. Jenomže ona by se v té době stejně jinak nezařídila, protože by Vám nevěřila. Takový je život...
A ještě doplním. Takový je život, protože takovým si ho dělají lidé sami.
Jak víte, že člověk z otázky podvádí? Chytla jste jej při tom? Podle mne naopak není fér o někom šířit pouhé domněnky, kterými může ublížit všem.
Jestli o tom s někým promluvit, tak s tím, o kom se domnívá, že podvádí.
Ivzes, já jsem opravdu nikoho při ničem nechytila. Reagovala jsem na danou otázku tak, jak byla prezentovaná. Nic víc, nic míň. Takže si nemyslím, že bych mohla svým názorem někomu nějak ublížit. A předpokládám, že si tazatel může ze všech odpovědí zodpovědně vybrat podle toho, jak to vidí on sám. Nechala bych na něm, jak se rozhodne reagovat. Ani Vy, ani já, neznáme ani jednoho z protagonistů předloženého příběhu. Vy máte názor, já mám názor. A to je asi tak vše, co můžeme mít.
Nemůžu ti říct jak se zachovat, ale osobně jsem silně proti nevěře a u přítelkyně bych to za žádnou cenu netoleroval. Kdybych viděl nevěru u jiného páru (třeba že je nevěrná přítelkyně kamaráda) tak to svému známému oznámím. Záleží ale na tobě. Vždy hraje velkou roli v rozhodování jejich vztah, vztah k tvé známé, jak moc jsou šťastní apod. Je opravdu nepříjemný pocit být tím posledním hřebíkem do rakve, který zatlučeš.
Jak čtu další rady, tak se bohužel nepřestávám divit. Samozřejmě co člověk to názor a respektuji to, ale osobně bych chtěl vědět kdybych byl podváděn. Vadilo by mi, kdyby můj kamarád věděl, že mě přítelkyně podvádí a neřekl by mi to.
Hypoteticky: vadilo by ti, kdyby kamarád věděl, že přítelkyni podvádíš a řekl jí to?
A především: vadilo by ti, kdyby kamarád si myslel, že přítelkyni podvádíš a řekl jí to?
Ani jedno není správně.
Jilikož je to snoubenec, tak zřejmě mají před svatbou. Vzít si takového muže asi není dobré pro společnou budoucnost. A není ani dobře, aby se takový člověk oženil.
A ton, kdo kryje nějaké špatné jednání, tak se na tom sám (nepřímo) podílí.
A někoho "prásknout" také není to nejlepší - ikdyž se traduje, že v české povaze je anonimní udavačství hluboce zakořeněné.
Sice nepříjemné, ale správné je - říct záletníkovi, že jedná špatně a upozornit jej, že pokud s tím nepřestane, tak to řekneš jeho snoubence. A pokud nepřestane, tak to také udělat.
dobrý návod. Ještě bych přidal, vytvořit dva profily. A nezávisle na sobě mu psát. Jeden bude ten, který ho donutí se zamyslet.
Ale taky mít druhý falešný profil s jednou fotku (cizí holky) a hrát úplně cizí holku. Možná zjistíš že chlapec je nepoučitelný a tehdy to bude větší problém. Pokud se neodmlčí a bude si s druhým profilem dál psát, tak ho chvíli v tom nechat, psát si s ním a pak ho znovu oblít potem... Znovu být anonymní.
Dávej si ale pozor na psaný text. Ať nepozná podobu. A hlavně ať nepozná tebe...
Některou těhotnou by to ranilo,ale já bych to raději věděla těhotná,než potom něco řešit s miminkem v ruce,rozhozené kojení,nevyspání,už skoro bez možnosti odejít...ale souhlas,zahrát si na "špiona".Kamrádka takhle nachytala přítele,taky hledal na netu povyražení.Hodně se divil,když mu ukázala,že je to ona se kterou si taky psal.
Souhlasím,že je lepší nechat to plavat.Nestojí to za to a je to jejich věc.
-Kamarádovu přítelkyni jsem viděla v práci s jejím šéfem,od kolegyň jsem se dozvěděla,že to trvá už roky.Ano,měla jsem chuť to kamarádovi povědět,ale říkala jsem si"přece není slepý"? měl by to poznat sám,on s ní žije,on s ní spí...Potom nastal rozchod a dozvěděl se to snad od všech,všichni to věděli,jen on né.
-Zase jiný kamarád má spokojené manželství ,ale je submisivní,takže jezdí jednou za měsíc někam na privát užít si.Vztah šlape,on rodinu miluje,ona to neví a všichni šťastni,tak proč to kazit?neni to moje věc.
-Ovšem nevím jak bych se zachovala,kdyby šlo o bratra a já věděla,že jej švagrová podvádí...ufff,to by bylo dilema
Co my víme?třeba hledá jen něco,co nemá doma,jinak to bude dobrý manžel a otec?horší je situace,kdy je ten chlap na prd jako manžel a otec,nestará se o rodinu a ještě podvání,to bych asi souhlasila s tím,říct to.
kkozelik-co ty víš?třeba i nadále zůstanou spolu,kam ona by šla?třeba zvítězí rozum,že otec má být s dítětem,ona mu odpustí,on jí nakecá jak to více neudělá a budou spolu.Jak ti bude až je potkáš?chlap tě ani nepozdraví a ona možná taky né.
Jo, nic neříkat! Už jen kvůli tomu malému, co se ještě nenarodilo. A jak tu bylo napsáno, kdoví jaké hranice ti dva ve vztahu mají a nejlepší je se do ničeho neplést. Jak tu někdo psal, že se to může i obrátit proti vám, tak to myslel něco takového, co zažila naše příbuzná. Měla velmi dobrou kamarádku a kdysi viděla jejího manžela s jinou. Hned jí to vyslepičila, ovšem ten chlap byl tak dobrý manipulátor, že vše "vysvětlil", jejich kamarádství naprosto zničil, ta podváděná začala tu naši příbuznou všude pomlouvat, ta z toho byla dlouho špatná. Pikantní na tom bylo, že ten chlap tu manželku podváděl prakticky až do smrti, všichni to věděli a manželka na něho nedala dopustit.
Já bych do toho vztahu nezasahovala. Nemůžete vědět, proč se ta nevěra děje a nevíte, jaké následky bude váš zásah mít. Jestli se to má dozvědět, tak se to dozví.
Zdravím. Je zajímavé, že v těch svých možnostech nemáte právě tu – kontaktovat přímo jeho a promluvit si s ním z očí do očí. Ale asi víte, co by Vám řekl – starejte se o sebe, nic Vám do toho není. A co očekáváte, že by Vám na to řekla ona? Nepleťte se nikomu do vztahu, ať nenaděláte více škody než užitku!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.