Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám DVD půjčovnu na lamém městě. Vzhledem (ne krizi) ale k rychlému internetu a stahovní filmů skrz něj je to již mrtvá živnost. Za prosinec 2009 mám k 30.12. tržbu 8300kč když odečtu zálohu za plyn 1.500,- soc. a zdrav. pojištění 3.000,- nájem 3.500,- (ještě dobrá cena) tak mě zůstane 300kč což je velmi žalostné.
Již jsem se rozhodl a od února mám nové zaměstnání.
Jen je mě líto nechat si 2.000 kusů DVD někde ve skříni když v našem 25.000 městě jsem poslední a těch 200 lidí měsíčně přijde.
Tak jsem se domluvil s majitelkou drogerie na náměstí že si to vezme na sebe za měsíční nájem 3.000kč.
Což by bylo super má otevřeno od 09:00 do 19:00 i v sobotu a neděli a pro ní 5.000,- jistých a proi mě 3.000 bez starosti.
Nevím ale jak to udělat s finančním úřadem a živnostenským úřadem?
Když pozastavím činnost nevím zda bude platit má smlouva ohledně autorských práv?
Kde je uvedeno filmy se zakoupenými právy mohu dále pujčovat a pronajímat za úplatu ale nikde nic o pozastavení činnosti.
Na autorská práva Vám nic neřeknu, neb nevím. Pokud jde o pozastavení živnosti, pak můžete na 6 měsíců tak, že toto oznámíte Finančnímu úřadu a odhlásíte se z placení sociální a zdravotní daně. Na dobu delší šesti měsíců musíte na Živnostenský úřad požádat, načež toto oznámíte Finančnímu úřadu (a doložíte rozhodnutím) ŽÚ. Poté se odhlásíte z placení sociální a zdravotní daně. S účinností od nástupu do nového zaměstnání.
Ovšem pozor. V podstatě podnikáte dál, byť nepřímo tím, že živnost za PRAVIDELNOU MĚSÍČNÍ ÚPLATU pronajmete dále.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.