Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení daní z různých příjmů, youtube,burza

Od: sioux odpovědí: 3 změna:

Zdravím mám pár rychlých dotazů.

Chtěl bych si přividělat přes youtube formou reklam ve videích ale dozvěděl jsem se že musím na to mýt živnostenský list a platit za to daně. Jako pokud by to byly vysoké přijmi tak OK ale když to bude třeba 10 000kč za rok tak nechápu proč bych měl tak trapný příjem evidovat a vůbec se zabývat živností!

Vůbec nic nevím o živnosteským listu a tak prosím rady ohledně financí co se tohohle týče. Pracuji na HPP a dál pracovat budu jen to chci jako na přilepšenou.

Další věc je příjmy z obchodování na burze v kryptoměnách. Tyto příjmy se musí také zavádět do daní? nebo se daní už při převodech a příjmu vídělku jelikož tam je spousty poplatků tak nechápu proč bych to ještě měl danit.

A v poslední záležitosti píšu knihu a brzy půjdu do vydání a zajímalo by mě zda všechno kolem financí řeší nakladatelství a já z toho mám čistý příjem který už je zdaněný. Stejně tak mě napadlo zda už jen kvůli té knize nemusím mýt živnost jelikož plánuji do ní investovat tu nejvišší taxu a tím bych měl mýt slušnou reklamu stejně tak potom i se štěstím dobrý prodej a výdělek ale nevím zda to budu muset přiznávat do daní nebo už to bude zdaněné přes to nakladatelství.

Snad jste z toho pochopili všechny mé dotazy ikdyž je to napsané tak chaoticky. :-D

Předem děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dane
hodnocení

0x

Zdravím, mám pár rychlých odpovědí.

Na vaše vedlejší příjmy musíte mít živnosti, podávat daňové přiznání a odvádět daně. Je jedno, že to nechápete.

------------------------

Poddotaz - kdo vám v knize opravuje ty hrozné hrubky? Nebo do tisku to jde bez úprav? To by bylo počteníško.:-D

hodnocení

0x

Doporučuji prostudovat si z. č. 586/1992 Sb. o daních z příjmů zakonyprolidi.cz/... z. č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání zakonyprolidi.cz/... (a možná i pravidla českého pravopisu).

hodnocení

0x
Co se týká obchodování na burze, na to živnostenský list nepotřebuješ. Ovšem kryptomeny se na burze neobchoduji a to co platíš za nákup prodej jsou jen poplatky prostředníků, kteří na tobě vydělávají. Z toho co vydelas odectes právě tyto poplatky a to ostatní je zisk. A daň se platí že zisku. Je ale otázka, jak to se zdaněním zisků z kryptomeny bude, protože je to zatím nedohledatelne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]