Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zivot s kvartalnim alkoholikem

Od: hanickap odpovědí: 16 změna:

Žili byste s kvartálním alkoholikem? léčit se vůbec nechce Jak se to projevuje u vasich partnerů? Ten můj, pije i 3-6 dny v tahu do němoty, pak následuje 3 měsíční pauza, ale behem pauzy si obcas neco da, neni uplne bez alkoholu ani v te době. Slysela jsem, že doba pití se prodluzuje a pauzy se zkracují. Ake mate skusenosti?

doplněno 19.02.18 17:43:

Kdyz to na nej prijde, pije i od rana. Mava take výrazně psychicke problemy. Mam pak velky strach. Jak přežívate vy, když je vas partner velmi opilý?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

poradte.cz/... Haničko, to na co se ptáš, je velký nesmysl. Uvědom si, že se stále jedná o závislost, stejně jako narkoman, jako hráč. Ten člověk, jeho osobnost se jakoby drolí. Nikdy nezažiješ jistotu kdy příjde a jak příjde. Nikdy nebude s tebou a s dětmi dělat to, co dělávají rodiny, jejichž členové se milují. Nikdy si ho nebudeš vážit a obdivovat ho. Ani ty, ani tvé děti. Budeš se za něho stydět ve své rodině, před známými i před cizími. Vždycky budeš muset šetřit a ubírat sobě a dětem, protože jejich táta a tvůj muž to propije. *hej* Haničko, utíkej! Utíkej hodně rychle a hodně daleko. To píšu ze své zkušenosti. Navíc, mé děti, které už mají + - 50 let, stale vidí a vědí, jak jejich táta vypadal. By ses divila, co jim pměť i po tolika letech, vyplavuje!

kvartal
hodnocení

8x

Věřila jsem slibům 5 let a dodnes mě to mrzí, že jsem promrhala 5 let života. Mohu vás ujistit, že kvartál se zcvrkne na 3 týdny, agresivita přibývá, nebudete moci s přítelem jít vůbec nikam neboť si nebudete jista. Ztratíte všechny známé a kamarády a denodenně se budete bát, zda přijde v pořádku a nebo za tři dny ožralej. Nakonec přijde o práci a budete jej živit.

Jedinná rada, ale teď hned. "Zítra zajdeš k obvodnímu a zažádáš o léčbu" . Nepůjde-li hned zítra, prchejte vy, ale moc rychle a bez varování přítele. Prostě zmizněte i kdyby to mělo být na ubytovnu.

72mona3*
hodnocení

7x

Ne nežili, pokud by se nechtel léčit. V rodině jsme měli kvartálního alkoholika, a když překročil šedesátku, tak už nepil jen tehdy, kdy mu to nedovolily žaludeční vředy.

hodnocení

7x

Vybavilo se mi víc než 15 let staré vyprávění mé známé. Po rozvodu nechtěla zůstat sama. Objevil se pán, ze kterého byla nadšená. Pohledný, manuálně velmi zručný, něžný milenec. Pán se k ní nastěhoval. Jenže za krátký čas u jejích dveří zazvonili cizí lidé a do chodby položili pána. Opilého, pozvraceného, pokaděného. Když vystřízlivěl, velice se omlouval a sváděl nemilou příhodu na špatné kamarády, špatnou konstelaci hvězd atd. Má známá se nechala umluvit. Jenže za cca tři měsíce se situace opakovala. A zase výmluvy. A tentokrát i prosby na kolenou a sliby. Že už nikdy více, že se skleničky do konce života nedotkne. Mé známé bylo tehdy asi 50 let. Nikdy předtím se nesetkala s pojmem kvartální alkoholik. Dozvěděla se o něm, včetně všech podrobností, až po třetím návratu opilce. Zachovala se nejlépe, jak mohla. Pohlednému něžnému milenci sbalila kufříček a vyměnila zámek u dveří.

Vy se od svého přítele rychle odstěhujte. Kamkoli, ale hodně rychle.

doplněno 19.02.18 19:55:

Haničko, co si pamatuji, to jsem napsala. Víc nevím a jsem ráda, že o tomto problému vím pouze z doslechu. Vy zřejmě hledáte nějaké omluvy a doufáte v nějaký zázrak. Ne, v tomto případě se zázraky nedějí. I další rádkyně píší jen negativa. Nevěříte. Vy s tím ožralou chcete být. Nevážíte si sama sebe. Nemám k tomu co dodat.

hanickap
hodnocení

A jak se to u něj jevilo? měl i psychické problémy? Jak casto pil? Zhoršovalo se to piti casem?

Jak se to projevovalo je úplně fuk. Nevěřte ve zlepšení a polepšení. Rychle pryč od něj dokud není pozdě.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, ne, s takovou ženou bych nechtěl být v jednom bytě - mně by se zhnusila. Zdravím!

lidus*
hodnocení

2x

Můj otec byl alkoholik, chlastal do němoty, nebyl agresivní pouze pak vyspával, věděla jsem s jistotou, že partnera co pije byť i jedno pivo pravidelně , si rozhodně nevezmu. Ač nevěřící, často jsem říkala panebože dej mi chlapa co nechlastá to ať je raděj na ženské. No a dnes už 35 let říkám, děvče pánbůh ti to vyplnil tak co bys vlastně chtěla. Ne, že bychom vůbec alkohol nepili, rádi si dáme slivovičku nebo dobré víno ale opilce to bych nesnesla.

libuskamm

ja jsem taky zila s alkoholikem, u ktereho se piti jen stupnovalo, byl hodne agresivni, porad lhal, vyhledaval důvody k piti,chlastal potaji a ja jsem jen nachazela prazdne lahve. Kazde rano sliboval, že nebude pit, dohodly jsme se, ze po praci půjdeme nekam venku, a nesli jsme, protoze se stihl opit i za kratkou chvili a nesli jsme nikam. Ja jsem plakala, ze proc prave ja mam takovej zivot, takových situací bylo hodně. Kdyz byl uz ale velmi agresivni, vyhrozoval mi, tyral mě slovně, chlastal cim dal vice, odesla jsem. U alkoholiku nikdy nevis, kdy se schlasta do nemoty, s alkoholikem se neda vůbec klidně zit, to nejde. Je to jenom otazka casu. Stale jsi ve střehu. Můj přitel měl velke psychicke problemy, alkoholicke psychozy, z nichz se da jen tězko dostat, on byl i v době kdy nepil hodně nervozni, labilní, vztahovacni, take měl zdravotni problemy a nepohnulo s nim. Ja jsem se na tohle koukat nechtěla. Chtěla jsem také pomoc od jeho rodičů, samozřejmě zastavěli se jeho. Ani ta nejsilnějši povaha nevydrzi a odejde.

Odesla jsem a vůbec to nelituji a ted jsem stastna s jinym.
Urcite utikej, znici tě.

fidorko
hodnocení

2x

*cert*
Můj přítel byl také alkoholik, pouze se to stupňovalo k horšímu, jednou byl na léčení ale pak pil i tak stále jako kůň. Lži a agresivita byly skoro na denním pořádku, jen aby mohl pít. Pokud se napil nemohl přestat. Chvíli uměl abstinovat a pak to přišlo opět. Jeho táta byl také alkoholik až onemocněl a zemřel.

Haničko neváhej a utíkej

vanda*
hodnocení

1x

Podle toho, co píšeš, je to alkoholik /kvartalní/ a periody se mezi jednotlivými excesy zkracují.můj vydržel měsíc nepít a tak pil do dna i celý týden až do úplné slabosti a vyčerpání. ten tvůj pije také hodně, od takového chlapa pryč, když se nevzpamatoval dosud, nevzpamatuje se nikdy, v takovém vztahu bych určitě nezůstávala, bude se to jen zhoršovat, je to můj názor píšu z vlastní zkušenosti. on zničí sebe a dole stáhne i tebe, život ve strěsu, nejistotě a nervech co zase kdy ho to chyti. nezapomínej, alkoholici mívají recidivy. a změna osobnosti ani nemluvím, nedokáží již reálně uvažovat, psychika se při alkoholismu zásadním způsobem mění. osobnost postupně degraduje, člověk má častěji sklony k agresivitě, /to mohu jen potvrdit/ již není tolik společenský a příjemný a postupně se z něj stává duševně oploštělá, konfliktní a málo zajímavá bytost.

radous
hodnocení

1x

Obávám se, že celá věc je z vaší pozice neřešitelná.

Obvykle se onen "kvartál" zkracuje na kratší termíny.

Alkohol je droga a alkolismus je psychická závislost a nemoc jako každá jiná, pouze je společností přehlížena a bagatelizována, o to větší riziko se v ní skrývá a o to problematičnější je pozdější řešení problémů.

Pokud si dotyčný problém neuvědomuje a nechce se léčit, problém je neřešitelný. V takovém případě přichází jediná rozumná, ačkoli nemorální rada- takového člověka zkrátka nechat svému osudu.

V rodině jsme měli stejný problém, s dotyčným byli trápení 30let a celkem 4 léčení, nakonec se upil a umřel. Zní to sice krutě, ale většina lidí, kteří si podobnou situací prošli, potvrdí, že vám v ten moment "spadne velký kámen ze srdce".

Všem ostatním bych poradil, zbalte vše co není přišroubované a utíkejte co nejdál to jde!

hodnocení

1x

Ne. Nežila bych s ním!

danys*
hodnocení

0x

Buď zničí jenom sám sebe nebo i vás a celou rodinu. Tak si vyberte co chcete a buď zůstaňte nebo odejděte.

88gina
hodnocení

0x

Pokud se nechce léčit, od alkoholika ruce pryč, ty intervaly se stejně zkracují a pití se zvětšujeje,je o tom popsána mnoho článků. je to symptomatické pití, typ epsilon, které je kombinováno s jinými psychickými chorobami, které je nutné léčit, což je dost obtížné. takže nežila bych s alkoholikem.

marf*
hodnocení

0x

Z toho vztahu couvejte co to dá. Nic dále neinvestujte, rozum do hrsti. Kamarádka měla podobně postiženého manžela popíječe, občas "chyběl" pár dní doma...a dospěl (po rozvodu) až ke znásilnění - náležitý trest odnětí svobody následoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]