Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla by jsem Vás požádat o radu ohledně výmazu z registru Solus, před 6ti lety jsem byla v situaci, kdy jsem se stala dlužníkem od VZP a byla mi dána exekuce na plat. Vše je uhrazeno i následné penále od Vzp jsem doplatila, ale do budoucna by jsem měla zájem si vzít půjču, obávám se však, že v tomto registru mám záznam a na základě toho na půjčku nebudu mít nárok, je potřeba podat žádost v tomto registru dlužníků, nebo se takovýto prohřešek vymazává po určité době automaticky? A v případě, že je potřeba zažádat, kam přesně mám svou žádost odeslat. Předem velmi děkuji za Vaši odpověd. Lidu
Ikdyž se závazek vůči společnosti uhradí, je to tam uchováváno po dobu 3 let. V Solusu se uchovávají negativní informace - dluhy a i prodlení se splácením.
Popřípadě si také můžete požádat o výpis.
Raději si vyžádejte výpis z registru, Tiskopis najdete na www.solus.cz Můžete ho zaslat poštou, nebo si ho vyzvednout v Praze. Stojí to asi 15O,-Kč. Tam uvidíte, jestli jste vedena jako dlužník. Ono to automatické vymazání někdy moc nefunguje a lidé mají záznam třeba několik let. Když zjistíte, že jste stále vedena jako dlužník, pak požádáte VZP o výmaz. Doporučuji , abyste si vyžádala jak bankovní tak nebankovní výpis. Často se mi stane, že vyřuzuji klientům hypoteku a najednou se zjistí, že někde mají "zásek", třeba jen 200,- Kč z roku 2000. A už je problem. Vše se pak zbytečně protahuje. Lenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.