Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznala jsem kluka ktery snupe kokain,co ted?

Od: filadephia* odpovědí: 44 změna:

Dobry den, poznala jsem chlapce a po mesici mi sdelil ze kazdy druhy den si da travu,a cca jednou za 3-4 tydny si snupne kokain.Jeste jednu drogu,ale u te si nejsem jista s nazvem.Nejaka tanecni,ktera povzbuzuje libido.Co mam delat?Mam z toho vycouvat dokud to jeste jde,a nejsem jeste do nej totalne zblaznena?Rika ze to ma pod kontrolou,zavisli neni,ale proste na to ma chut a prinese mu to uvolnejsi.Pry to bere uz delsi dobu a drive pry delal i dealera pro sve kamarady.S tim tedy pry uz skončil.Kdyz to ma pod kontrolou uz delsu dobu,cca nekolik let,nemam plasit a mam mu verit ze to bude vse ok?Protože jinak je moc hodny,vzdelany,umi se chovat.

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Tipni si, co bude za pár let;) Pokud fetuje víceméně pravidelně, pod kontrolou to určitě nemá. Jestli s fetováním nesouhlasíš, vycouvej, dokud je čas.

hodnocení

11x
Najdi v sobě poslední zbytky rozumu
Okamžitě tu fetku pošli k vodě
A najdi si nèkoho normálního
A udělej to hned než tě ta fetka stáhnne do stejnýho prušvihu v jakym je on sám

hodnocení

10x

@filadephia - Co mam delat?

Zdrhat dokud je čas - daleko a navždycky. To, "ze to ma pod kontrolou,zavisli neni" tvrdí všichni - neříká vám náhodou taky, že "kdykoli bude chtít, může přestat"?

hodnocení

7x

Já Vám poradím to co bych udělala já...okamžitě bych jakýkoli vztah ukončila, toto není legrace*hej*

majsterjoe*
hodnocení

5x

Padej pryč, ani trochu nad takovým vztahem neuvažuj pokud nechceš šňupat taky. A věř že buď bys začla, nebo bys měla plné ruce s řešením s jeho problémy.

hodnocení

4x

@lucie - Sami si sáhněte někteří na svědomí,jak moc jste se osobně setkali s touhle problematikou nebo jen mluvíte o tom co jste slyšeli z telky a netu.
Milá lucie - až budete mít vlastní zkušenosti, ne jen streetworkery vyprávěné zkazky, pak si o tom "svědomí" můžeme popovídat.

iz*

Souhlasím. Někdo "musí mít pravdu za každou cenu" > i kdyby ji neměl... (–:

lucie*

Ano souhlasím,svou pravdu se snažíte obhájit,ale prostě má zkušenost je jiná,s tím nic nenaděláte.

V našem městě byl svého času vyhlášený rockový klub(v našem kraji) cca po 10letech zavřen,právě kvůli opakovaným problémům s drogami.Dnes majitel klubu pořádá Colors of Ostrava.V klubu jsem byla denně spíše jako zaměstnanec/výpomoc.Přesně vím co kdo dělal,co se dělo,účastnila jsem se těch večírků,viděla jsem vše a uběhlo už 20let od té doby a ti lidé co občasně experimentovali s koksem či heroinem,mají fungující rodiny,vztahy,práci.Popřípadě "zabarabovali" ale mládí je pryč a tohle je za nima.Nemám důvod čekat dalších pět let a pozorovat je,myslím,že 20let je dostatečná doba.Jeden z kamarádů pracuje jako stretworker ,takže ty které nevídávám,tak se o nich doslechnu.Byl to docela slušný počet lidí,takže s toho si můžu udělat úsudek.

Opravdu na okraji společnosti jsou jen ti co byli"huliči" nebo pili.

Ano dámy,hajte svou pravdu i když jí nemusíte mít,neberu Vám to.

17.02.18 19:21
hodnocení

3x
Poznala jsem kluka ktery snupe kokain,co ted?

hodnocení

2x

@lucie - Rozhodně bych neházela všechny do jedné škatulky"feťáci"tak to prostě není.
To myslíte vážně? A vlastní dceři byste poradila stejně?

To myslím víc než vážne přijít mi dcera domu s nákým huličem kterej by navíc užíval i něco víc bylo by zle
Sem na tydle lidi víc jak alergickej

@dabel - Klíííd. To nebylo na vás.

Omlouvám se nák sem to špatně pobral

still10k*
hodnocení

2x

Máš se ráda? Tak ho okamžitě pošli do háje! Chceš chodit s tak slabým jedincem? Bezpardonu kopačky, za pár let z něho bude troska a stáhne tě s sebou.

hodnocení

2x

@lucie - kdyby mi dcera přišla s kýmkoli domů,budu nesvá.Když bude sedět často s nějakým mladíkem na pivu,taky budu nesvá,stejně tak když přijde s někým sjetým.
Aha - "nesvá" budete. Ale já se ptala, jestli byste vlastní dceři poradila stejně = "klidně takový vztah zkus".

lucie*

Ano poradila,jak jsem psala-musí vidět jestli je ten kluk pracovitý/studuje,zodpovědný v chování,věnuje se jí...prostě žádná lůza co se bude sjetý válet někde pod stolem nebo v rohu na záchodkách.Stejně špatně může dopadnout s jakýmkoli klukem,co já vím co bude.Víte vůbec jak takové párty probíhají?to si myslíte že si všichni šlehnou někde v šeru na wc a potom se válejí po zemi?Tak to fakt není,na těch lidech to ani nepoznáte,to mi věřte.

Hodím příklad-spolužák/kamarád pracuje jako projektant,ale je muzikant,jezdí po republice s celkem známou kapelou.Vím,že si takhle "užívaj" ale nikdy bych dceři neřekla,tohle je(nebo bude) troska,vyhni se mu.To chce asi vidět,poznat,zažít,takhle v globálu bych také radila"rychle pryč",ale jak jsem uvedla,znám to,nemůžu to házet do jednoho pytle*nevi*

lucie - "...jak jsem psala-musí vidět jestli je ten kluk jak jsem psala-musí vidět jestli je ten kluk pracovitý/studuje,zodpovědný v chování,věnuje se jí...prostě žádná lůza co se bude sjetý válet někde pod stolem nebo v rohu na záchodkách...
Spolehněte se na to, že i pokud je feťák dnes "pracovitý/studuje,zodpovědný v chování,věnuje se jí...", za pár let se z něj ta lůza na 100% stane a bude platit druhá část vaší věty, totiž že "...se bude sjetý válet někde pod stolem nebo v rohu na záchodkách". Je to přirozený vývoj narkomana. Pak už nebude návratu. A pokud od něj tazatelka nezdrhne (nejlépe včera), bude se tam válet s ním.

lucie - Přečtěte si otázku znova, on si nešlehne občas, pro zlepšení nálady. On to dělá pravidelně ob den, kokain pak pravidelně po 3 týdnech, a cosi ještě mezi tím. To už není pro zapadnutí do kolektivu na diskotéce, to už je rozjetá absolutní závislost, ze které se pravděpodobně nikdy nedostane.

lucie*

magdone-já těm vaším 100% nevěřím,už jen z praxe,vím,že tomu tak není.Ale chápu,že takový je všeobecný názor,nemám potřebu to někomu vyvracet.Nevymýšlím si,nepodporuju to,nejsem volič Pirátů*smich*,ale píšu jen co znám,poznala jsem osobně,vidím to kolem sebe.Ať si udělá obrázek každý sám.Jen vím,že svět není jen černý a bílý a tak je to i s lidma.

hodnocení

2x

Dle mého názoru by si měla žena uvědomit, že muž, kterého si vyhlídne, by mohl být otcem jejich dětí...A Vy byste chtěla mít takového, který droguje? Mohl by Vás také naučit drogy používat...Byly by problémy jak po stránce finanční i psychické...Takže rychle si najděte někoho jiného.

fik
hodnocení

2x

Možná to bude znít tvrdě,ale pošli jej pryč dokud to jde. Každý feťák nebo alkoholik říká že to má pod kontrolou-ale pravý opak je pravdou. Moje mamka po smrti táty na jednoho alkoholika narazila,ze začátku milý pozorný,když se napil tvrdil že to má pod kontrolou a že měl nějaké problémy nebo že se chce uvolnit. Později se to stupňovalo,už ji i začal mlátit,v lihu každý den...prostě vztah k ničemu-stejně to nakonec musela skončit a nervově se z toho sesypala

hodnocení

2x

vycouvej z toho vztahu okamžitě-ihned...mluvím ze zkušenosti..těm lidem je každá lež dobrá...jenom slibují a stává se z něj parazit který vidí jenom sebe...prý to má pod kontrolou...hahaha.kde na to bere peníze popřípadě chodí ještě do práce?..ona ta závislost má několik stupňů kterýma ten dotyčný prochází...mění se i povaha..do svého pekla stáhne pak všechny co ho mají rádí a snaží se mu pomoci tím že za něj platí pak jeho dluhy,sociální pojištění a podobně ale to nejde dělat pořád...prostě ve vlastním zájmu okamžitě konec!

id
hodnocení

1x

Můj vzdálený příbuzný (VŠ) to měl pod kontrolou 7 let, dnes je mu 38 let a je bezdomovec, jeho bývalá žena se 3 dětmi má holobit a nemám tušení kolik dluhů, co naděl nynější exmanžel v době manželství.

hodnocení

1x

Dobrý den. Najděte si chlapce, který má jiné zájmy a nepotřebuje drogy k životu. Od takového bych se držela dál. Ať si každý říká a myslí co chce. Je to Váš život a rozhodnutí je jen na Vás!

hodnocení

1x

Jestli chcete být kandidátkou na bezdomovkyni, tak s ním zůstaňte. Každý závislák to má vždy pod kontrolou a může být vzdělaný sebevíc, ale opak je pravdou. Jsou jiné záliby v životě, než jakékoliv droga, i když občasná, ale intervaly se budou zkracovat. Utečte, dokud je čas!

lidus*
hodnocení

1x

Ono to asi bude celé složitější, já bych ho taky hnala ale na druhou stranu může mít pravdu i Lucie. Také znám jednoho co byl v mládí na perníku, léčení, dnes má 3 dospělé děti a úspěšnou firmu. No a vemte si různé známé osobnosti, zpěváky, herce, tam je málokterý tzv. čistý. Ale jak říkám na začátku, já bych ho hnalä.

lucie*
hodnocení

0x

Ať si říká kdo chce co chce,já znám plno takových co mají tohle jako uvolnění"na víkend".Prostě kluci chytří,zábavní,dobře oblíkaní se zájmy,koníčky,vždy s hezkýma,upravenýma slečnama na urovni...ale ujíždí,dělají nebo chodí na takové párty(LSD,kokainové,heroinové)Nejde to na nich absolutně poznat.Nikdy jsem je neviděla sjeté,že by se někde váleli nebo chlastali krabičáky v parku apod.Ani jeden co znám,neskončil se závislostí nebo jako troska bez práce na okraji společnosti.

Ovšem znám i spoustu takových těch"huličů"co časem z "dobrých"vzorků chytli paranoiju,deprese,schizy,pracovat se jim moc nechce a jdou pomalu na dno.Jen zátěž společnosti a takoví si i k sobě hledají podobné partnerky.A to jen hulili trávu,nic víc.

Kamarád tvrdí,že jen slaboši skončí špatně,zásadně šňupal,injekcím se bránil a tráva občasně.Už má 45let,je naprosto v poho...a asi má pravdu.Kdo to neumí,neměl by to dělat*smich*

Na tvou otázku těžko odpovědět,klidně takový vztah zkus.Až ve vztahu poznáš jak je kluk zodpovědný vůči práci/studiu,jak dodržuje sliby,jak se ti věnuje a jak moc ti ta jeho zábava vadí...podle toho poznáš jestli to rychle skončit nebo v pohodě setrvat.Rozhodně bych neházela všechny do jedné škatulky"feťáci"tak to prostě není.

doplněno 17.02.18 19:20:

jedubabička-...a vy víte co vlastně mladí dnes dělaj?chtěla bych vidět nějakého mladého co nepřišel do kontaktu s drogama:-Dkdyby mi dcera přišla s kýmkoli domů,budu nesvá.Když bude sedět často s nějakým mladíkem na pivu,taky budu nesvá,stejně tak když přijde s někým sjetým.

Myslím,že jsem se s tíhle tématem setkala často,není to pro mě cizí téma,hodně jsem se v tom pohybovala a opravdu to nejde házet do jednoho pytle.S toho co víme z dotazu,těžko ohodnotíme člověka,zda skončí pod mostem,ožebračí rodinu...to může udělat kdekdo i bez drog.Jen píšu vlastní zkušenost (i poznatky kamaráda streetworkera).

Ano jsou případy kdy to někdo nezvládne,ale jsou případy kdy to zvládli v poho a ani to okolí o těch lidech neví.Někdy se člověk až diví jaké jsou zkušeností lidí do kterých byste to neřekli.

lucie - Nechlastám, nefetuju, ani nekouřím, takže osobní zkušenost se závislostí nemám. Na rozdíl od Vás mám ale zcela opačné poznatky ze svého okolí. Málokterý feťák zůstal u toho "víkendového" šlehnutí, dávky se většinou pomalu a nenápadně zvyšují, přechází se na tvrdší drogu. Ona se z narkomana nestane troska hned, u někoho to trvá pár měsíců, u někoho pár let. Ale v 90% k tomu dřív, nebo později dojde. A všichni to "mají pod kontrolou". Že to tak není se ukáže, až když se opravdu pokusí přestat. A že to na feťákovi nepoznáte? Nevím, jak vy, ale já na něm často poznám i jediného "jointa".

18.02.18 09:20

Magdone-*palec**palec**palec*

lucie*

magdone-asi jsme se v životě setkali s jinýma lidma,to je přirozené,že každý máme jiné poznatky*nevi*.Proto nepotřebuji psát společensky vyhovující fráze,píšu svou zkušenost,ale oceňuji,že dokážete napsat svou zkušenost aniž byste mě mi argersivně vyvracel tu mou.

danka86*

@lucie: Já myslím, že ani to "víkendové užívání" drog o zodpovědném přístupu k životu určitě nevypovídá. Uživatel, který užije dávku, v podstatě pokaždé riskuje, že může skončit ve špitále nebo i zemřít. Když se k vám dostane tableta, o které vám někdo bude tvrdit, že to je droga XY, nikdy si nemůžete být jistá, že to je skutečně droga XY. To může být zcela jiný sajrajt neznámého obsahu a neznámé síly, u kterého nevíte, jaké bude mít účinky, a zda to zrovna vaše tělo zvládne.

V souvislosti s tímto mám jeden příběh, o který se mohu podělit. Jedna moje bývalá spolužačka kdysi dávno, je to už hromada let (relativně slušná holka, upravená, s průměrným prospěchem, která měla své koníčky...) po užití údajné extáze málem přišla o život. Udělalo se jí po užití drogy špatně a zkolabovala. Přitom tu stejnou (údajnou) extázi vzali i jiní její kamarádi, kterým špatně z drogy nebylo. Stalo se to právě na jedné z těch drogových párty v klubu. Smutné je, že ačkoli bylo holce opravdu a zjevně hodně špatně, nikdo jí ani nezavolal záchranku (a vedení klubu už vůbec ne)! Nikdo totiž nechtěl mít problémy s policií a nikdo nechtěl být spojován s výrobou, užíváním nebo distribucí drog. Nakonec se nějak za pět minut dvanáct dostala do nemocnice a bylo jen dílem náhody, že to přežila. Později vyšlo najevo, že extáze nebyla extáze, ale nějaká jiná méně známější droga.

I rekreační užívání drog může mít fatální důsledky. Každé užití drogy člověku navodí nějakou změnu vnímání objektivní reality, a to je na tom právě nebezpečné.

lucie*

danka86-ano,je to bezesporu nezodpovědné chování,stejně tak jako řízení pod vlivem,nadměrné pití,kouření marihuany,čichání toluenu či pojídání prášku,promiskuita,sebepoškozování,adrenalinové kousky...ale mladí tohle vždy dělali a dělat budou a my budeme jen ti staří co tomu už nerozuměj:-D

Já mluvila o zodpovědnosti vůči škole,povinnostem,práci,dochvilnosti,plnění slibu atd.

hodnocení

0x

SYnupe kokain -co teď? jednoduché chceš být nešťastná z toho,že přítel,partner příp manžel je smažka? Jdi do toho. Pokud toto nechceč zažít,tak buď pár týdnů nebo měsíců nebo také třeby jen pár dnů nešťastná a pak až to přejde,si najdeš kluka co za to bude stát!(třeba také ne-že budeš mít smůlu na výběr,to ale dopředu nokdo neví,díky Bphu !)

petula00*
hodnocení

0x

Pro začátek se podívej na tohle video

doplněno 18.02.18 10:47:

a takových je na netu hafo.Ale to jistě už víš.

doplněno 18.02.18 10:50:

Víš co je zajímavé? Že tohle všechno se o drogách ví a jsou odsouzení hodné. Ale alkohol, který dělá totéž, je tolerován. Divné, že? *plac*

lucie*

video no coment,,to je trochu nástřel bokem,ale co my víme,třeba tazatelka poznala nějakého podobného:-D

Babkazov-tohle mě taky vadí,alkohol je tolerován a přitom znám stejný počet cca 20-ti letých závislých na alkoholu a stejný počet "perníkářů".Bohužel to nikoho neděsí.

Třeba na vesnicích(u známých to vidím už roky) mladí kluci sedí po práci na pivu jako staří fotři ,staří chlapi už se potom slízají v dílnách,garážích a tam popíjí se sousedy a od mala kluci vidí,že je to naprosto v pořádku.*nevi*ke všemu ještě stále přežívá vzyk,že ženská patří do baráku a chlap ven,kolem baráku.Někam ven,bez chlapa jít nikdy nemůže(jen nakoupit).*ee*

Jinak zazněl dobrý poznatek-kokain je cca 3-5tis. na večer,tzn.že pokud to chlapec dělá často je podezřelé kde na to bere a nebo to bere opravdu jen sporadicky,protože logicky na to člověk nemá prachy.Ti lidé z videi,rozhodně nejsou na koksu,ale obyčejní perníkáři,techaři.Od takových pryč.

belusa
hodnocení

0x

Kdo bere drogy je slaboch. Pozor,ať vás nestáhne dolů.Jestli vy chcete žít klidný,hezký život,odejděte od něj,ale to vy jistě zvažujete. Zpočátku to má každý pod kontrolou...si myslí.

hodnocení

0x

Oznamte ho na Policii ČR, aby zjistili, odkud ty drogy má.

danka86*
hodnocení

0x

Já se ti divím. Divím se, že nad tím vůbec uvažuješ a ptáš se, jestli mu máš věiřt nebo ne. Žádnému feťákovi nemůžeš věřit. Že "to má pod kontrolou a není závislý" říká každý uživatel. A vůbec kde jsi k takovému člověku přišla?

Zamýšlela ses taky nad tím, kde na všechny ty drogy bere peníze? Zrovna ten kokain (pokud to má být něco trochu lepšího) není zrovna nejlevnější záležitost. Dealera drog (už) nedělá, tak čím se teď živí?

blanka33*
hodnocení

0x

Ahoj,

určitě se s ním rozejdi. To, že to má už dlouhou dobu "docela" pod kontrolou, neznamená, že to vydrží i nadále. Jednou si dá pro pobavení víc než je zvyklý a už bude na tom hůř. Podívej se na internet a dozvíš se, kolik lidí to ze začátku vydrželo s malou dávkou, ale co rok, to větší dávky. Ti, co začnou brát drogy, už na tom nemohou být lépe, vždy je to s nimi horší a horší, pokud s tím nezačnou něco dělat a nejdou se léčit.

Takže pokud nechceš přihlížet tomu, jak se z něj stává troska a nechceš do toho spadnou taky, tak z toho rychle vycouvej*hej*!

iz*
hodnocení

0x

Filadelphia, jestli nechcete "splakat nad výdělkem", nedávejte na odpovědi, které tvrdí, že nelze všechny házet do jednoho pytle. Někteří "konzumenti" drog to zatím nějak zvládá, ale je otázka, jak to s nimi bude vypadat dále. (Zajímalo by mne, co by sem ti, kdo "konzumenty" hájí, napsali např. za pět let.).

Droga si přitáhne každého, jenom se u jednotlivých uživatelů může lišit doba, po kterou to "nějak" zvládají. Představte si, že to Váš známý bude ještě pár let "zvládat" a problémy se dostaví, až budete žít spolu, mít děti, ...

Píšete, že na vztahu ještě nejste moc "zainteresovaná". Proto radím: řiďte se rozumem.

lucie*

...co chcete psát za pět let?ty lidi znám celý život,takže vím a stačí si pokecat i se streworkery.Spíše by za pět let měla napsat tazatelka.Pokud byste všichni měli pravdu a ze všech se stal odpad společnosti,to by potom snad všechny celebrity (herci,zpěváci...) už byli pod drnem.

Nepotřebuji si zde"honit triko" líbivými frázemi.Sami si sáhněte někteří na svědomí,jak moc jste se osobně setkali s touhle problematikou nebo jen mluvíte o tom co jste slyšeli z telky a netu.Víc k tomu netřeba,tazatelka ví koho má před sebou lépe jako my .

Jj já mám osobně jednu závislost překonanou a veřte p.Lucie , že to bylo kruté a to šlo "jen o cigarety",s akoholem sice nemám osobní zkušenost ale od spousty lidí z okolí,někteří dokonce po léčení a výsledek? takový že v tom pokračovali i když někteří nějaký čas obstinovali, Když jsem přestal ,tak asi po 2 měsících jsem si jen jedno cígo dal a už jsem v tom zase asi půl roků lítal, ale dnes je to za mnou ,už asi 20 let -ale jedno je jisté ,sice bez léčení, ale jen díky rapidní změně v životě-změna práce ,veliká změna, kompletní výměna přátel a kamarádů z tehdejších se s žádným nestýkám až na jednoho-občas ale také přestál stejnou závislost,a dále jsem úplně přestal chodit do hospody.Jinak jsou popravdu silní jedinci ale kolik jich existruje? jeden ze statisíc? z milionu osob? kdoví.Proto je lepší tomu předejít a vztah ukončit dříve než bude pozdě!

floro*
hodnocení

0x

Děvče, rychle nohy na ramena a pryč co nejdál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]