Nejste přihlášen/a.
Zdravim vsechny,
v pripade odchodu pracovat do zahranici (mimo EU) co je potreba si u nas zaridit? Myslim tim pojisteni - platit dal?
Svoz odpadu - platit dal? ...? Trvaly pobyt pochopitelne rusit tady nechci...
Pokud tady nebudu, tak mne prijde zbytecny platit ruzne poplatky, predse tyto poplatky budu platit venku (legalni a oficialni pracovne povoleni) ... Mate nekdo zkusenosti co a jak, kam zajit, kam se odhlasit atd...
Dekuji
Ahoj,
bohužel placení odpadu se nevyhneš... Já byla rok v Anglii a i když jsem napsala čestný prohlášení a měla důkazy, že jsem tu nebyla, tak jsem poplatky za odpad zaplatit musela, přesto, že jsem tu žádný neprodukovala... Pokud tu máš trvalé bydliště, tak zaplatit musíš...
Co se týče pojištění, je možné ho odhlásit. Pokud máš v cizině už sjednanou práci, tak bych se v novém zaměstnání poptala, jestli tě mohou přihlásit jako pojištěnce přímo v té zemi - některé firmy s tím pomáhají. Ale pokud ne, tak bych ho nerušila, přeci jen, jistota je jistota... Jinak myslím, že jde odhlásit na 1/2 roku (možná rok, ale tím si nejsem jistá, zavolej si na svoji pojišťovnu).
Bohužel, tenhle stát má velmi dobrý páky na to, jak ždímat z lidí peníze, i přesto, že tu nejsou..., je to sprostý, ale je to tak...
Jinak přeju hodně štěstí a pevné nervy.
Dekuji za odpovedi.. zkusim to.. Ale ze jsem si jistej, ze az se jednou vratim, zazaluji stat za to... budu mit potvrzeni ze jsem tady nebyl, tidiz neprodukoval odpady a musel jsem platit... to je absurdistan.. To takhle nenecham.. I kdyz je to 500 korun na rok, pujdu do toho, zadarmo penize statu nedam - take me nedal nic zadax... to je duvod ze jdu pryc, daleko od rodiny.. (snad pujdou za mnou)
Dekuji vsem a preji krasny novy rok a hodne uspechu..
Chlamak
Pokud budete pracovat vzahraničí legálně, tak nahlásíte zdr. poj., která pak bude chtít doložit doklad o vašem zdr. pojištění v cizině. Ohledně odpadu si zajděte na příslušný městský úřad, kde napíšete čestné prohlášení, že budete v cizině od-do a platit za tu dobu nebudete. Trvalé bydliště neodhlašovat. PT /stařenka/
Pavlo, ani s tím poplatkem za odpad to není jisté. Záleží na tom, jak se k tomu město postaví. U nás třeba se to zohledňuje. Ale slyšela jsem, že už to také nebudou od příštího roku promíjet. Není to úleva ze zákona - tam je povinnost platit podle trvalého pobytu. Ale určitě to za zkoušku stojí. Snažší by to bylo v případě, kdy není zavedený místní poplatek, ale druhá varianta - platba za popelnici. V tom případě si majitel nemovitosti po dobu vaší nepřítomnosti vyžádá menší popelnici a tím bude i lacinější platba. Ale většina obcí a měst má zavedený místní poplatek. Např. Praha má druhou variantu - platbu za popelnici.
Jo, dekuji... a dovolim se jeste zeptat... urad prace, nebo to socialni pojisteni a ty nesmysly... tam zarizovat neni potreba nic?
Predem dekuji
Vy jste registrovaný na úřadu práce? Pokud jedete do zahraničí víc jak na 1 měsíc, musíte se odhlásit. Soc. se ze zákona neplatí, buď pracujete /nebo podnikáte/ a platíte soc. poj., to musíte. Když nepracujete, soc. neplatíte a nic se Vám nepočítá do důchodu. Zdravot. poj. se ze zákona platí i když nepracujete, musíte hradit sám. O těch odpadech mně to překvapilo, zřejmě je to na benevolenci měst. úřadů. Přesto se na úřadech, kam patříte běžte zeptat. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.