Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání - příjmy 0 Kč

Od: ffff odpovědí: 7 změna:

Zdravím, za rok 2017 jsem nevykazoval žádnou podnikatelskou činnost a mé hrubé příjmy jsou 0 Kč. Nemám žádné faktury ani nic podobného. Nemusím podávat DP, že? Co mám tedy dělat? Nic? Od pojišťovny přišel dopis Přehled OSVČ - co s ním?

Děkuji za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Záleží na tom, jestli máte, nebo nemáte pozastavenou živnost. Jestli ji pozastavenou nemáte, tak bych na FÚ poslala alespoň čestné prohlášení o nulových příjmech za rok 2017, aby na FÚ věděli, že jste NEZAPOMNĚL daňové přiznání podat. Pokud máte živnost pozastavenou, tak bych to nijak neřešila.

hodnocení

1x

Mám pozastavené podnikání už více než 10 let a musím každý rok posílat FÚ daňové přiznání. Když ho nepošlu (zapomenu), tak mi přijde dopis od FÚ, abych ho zaslal i s nulovým vyplněním.

iz*

Podle mne by mělo stačit oznámení, že je živnost stále pozastavena a že nemáte povinnost povinnost podat DP.

Ani to nepomohlo, když jsem rušil DPH, tak stejně chtěli DP s nulovými hodnotami zasílat rok co rok. Třeba na jiném FÚ to bude jiné, než u nás?

Neoprávněný požadavek od FÚ. Podle mě nemá oporu v daňových předpisech.

iz*
hodnocení

1x

Jde o SVČ vedlejší? Na FÚ byste měl alespoň napsat, že jste neměl žádné příjmy a že nemáte povinnost podat daňové přiznání (DP). OSSZ a zdravotní pojišťovně byste měl oznámit, že jste neměl povinnost podat DP.

hodnocení

0x

Mám pozastavené podnikání přes 10 let, ze tu dobu jsem na FÚ vystřídal 4 úředníky. Z nich jen jeden mi zavolal, abych byl tak hodný a dodal mu čestné prohlášení, že za uplynulé zdaňovací období nemám žádné zdanitelné příjmy. Jinak po mně nikdo nic nechce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]