Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posílají mi vyhru na dobírku musím ji převzít

Od: vladislavurban odpovědí: 9 změna:

Posílají mi po tel.hovoru vyhru na dobírku mohu ji odmítnot bez sankc děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

6x

Vy jste se zúčastnil nějaké soutěže, sám jste se rozhodl zúčastnit? Nebo na základě telefonického rozhovoru jste něco vyhrál? To spíš bude nějaký podvod a neúmyslně jste si něco objednal. Můžete se podívat na internetové stránky té firmy a zjistit co a jak, jestli tam je nějaká vyhlášená soutěž a podmínky k ní. Z podmínek vyčtete, jestli bude firma požadovat nějaké platby jako uhrazení nákladů na poštovné a balné.

Jsou podvodníci, kdy řeknete v telefonickém hovoru slovo ,,ano,, ,nahlásíte jméno a adresu a tím automaticky se vším souhlasíte.

Je možné, že Vám výhru /pozornost/ opravdu posílají, ale zároveň musíte souhlasit se zaplacením poštovného a balného. Že si to napočítají vysoko a v balném si tak zaplatíte i tu výhru poznáte, až balíček rozbalíte. Výhra může být nějaký šmejd.

hodnocení

2x

Co je to za výhru, když ji dostanete na dobírku? Přikláním se k názoru pohanky:)

hodnocení

2x

Výhra na dobírku? Co je to za nesmysl?

Nebrat, vrátit

hodnocení

1x

na tohle pozor.. budou vam tvrdit že jste něco vyhrál a at dáte adresu.. pošlou vám výhru, možna budete muset něco malo uhradit ale hlavně se tím upíšete k například měsíčnímu zasílání nějakých kravin, za ktere budete muset samozřejmě platit,,,

hodnocení

1x

Co to je za výhru, když za ní musíte něco platit *bzum*? Vy jste se vědomě a dobrovolně zúčastnil nějaké hry? Pokud ne, jde o pokus "šmejdů" (a poměrně častý) z Vás vytáhnout peníze. A pravděpodobně ne jen jednou, jakmile se jim dostanete do spárů, těžko se z nich budete dostávat. Obávám se, že jste zaváhal, pokud už "výhru" na Vaši adresu odeslali, je pozdě. I když "výhru" nepřevezmete, moc si tím nepomůžete. Jen jim dáte příležitost k vymáhání sankcí. Ovšem když jí převezmete, v podstatě přiznáte, že souhlasíte s jejich podmínkami a už se jich nezbavíte. Řešení je složité a možná bude vyžadovat právníka. Oni mají vše po právní stránce velmi dobře ošetřeno, takže na ně nikdo nemůže.

iz*
hodnocení

0x

Pane Urbane,

je možné, že jste po telefonu uzavřel smlouvu, od níž může být obtížné odstoupit, pokud "výhru" nepřevezmete. Smlouvu i podmínky odstoupení řada těchto firem zasílá až v prvním v balíčku.

Kdo Vám tu výhru posílá? Zkusila bych se na odesilatele podívat → jestli bych nenašla jeho všeobecné obchodní podmínky.

Potíž je v tom, že pošta nesděluje název a adresu odesílatele bez převzetí zásilky.

iz*

Myslela jsem, že víte, s kým jste telefonoval...

@aloisb - Pošta tyhle údaje sdělí i před převzetím - stačí znát číslo a zatelefonovat, případně si dojít s lístkem k přepážce. Aspoň já mám tuhle zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]