Nejste přihlášen/a.
Trápí mně hučení v uších, je to již čtvrtý rok. Je to postupně intenzivnější. Začíná mi to vadit v zaměstnání při telefonických hovorech, kdy prosím o zopakování. Klid mám až v noci, když spím. Byla jsem na ušním na vyšetření, kde jsem seděla v ,,budce,, a mačkala tlačítko podle toho, jak slyším zvuk. Podle lékaře mám sluch v pořádku. Kupovala jsem si přes rok gigio, bez výsledku. Nevím zda to není od krční páteře, na které mám výrustky /malé ostruhy/ a to zase v souvislosti s bolestí ramene, které trvá přes dva roky. Hned v zárodku jsem byla na chirurgii na obstřik ramene - následná velká bolest, po třech týdnech opět na obstřik - opět následovala velká bolest. Byla jsem u ortopeda, napsal mi movalis -úleva žádná. Bolest přechází do svalu a následně do celé ruky, která mě v noci brní. Následovala návštěva neurologa - napsal mi rehabilitaci a ultrazvuk. Při ultrazvuku, mi nesměla sestřička na rameno sáhnout, jak to bodalo a bolelo, což ji bylo divné -úleva žádná. Navštívila jsem chiropraktika, který dostal pacienty z vozíku. Projel mi záda, kde nasahal body a říkal, že jsou to bloky, po vyšetření ramene mi řekl, že je to zánět, udělal mi obstřik ramene, chtěl mně i nějak napravit, ale já pravou ruku nezvedla za hlavu, tak z toho sešlo a obstřik mi prý moc nepomůže a měl pravdu. Je to dva měsíce. co jsem byla u své lékařky a říkám, že už opravdu nemůžu a že tu pravou ruku potřebuju. Už dva roky si myju hlavu v kuchyni ve dřezu, protože si ruce opřu o pracovní desku, /utřít si zadek se neobejde bez bolesti/ a krájení masa mi dělá taky problém. Paní doktorka mi řekla, že to mám už napořád a napsala mi ARTRILOM, který beru 60 dní. Po 20 dnech jsem myslela, že mi lék pomůže, ale zase se bolest vrátila. Už jsem si na tu bolest zvykla, ale dělá mi problémy psát na PC, a v práci PC používám denně. Děkuji všem co si můj problém přečetli. Už jsem své bolesti ventilovala i na jiných stránkách, které se bolestmi zabývají, ale rada žádná. Možná, že budu mít štěstí tady. Omlovám se, pokud to na tuto diskuzi nepatří, ale tonoucí se stébla chytá.
Hezký večer Pavlo! Nejsem žádný odborník, ale snažila jsem se najít něco o vašich bolístkách. Zde v tomto článku dávají naději na léčbu: forumzdravi.cz/... a zde zase píší o souvislosti s hučením v uších a bolesti ramene a nálezem na krční páteři. To je celkem podobné Vaším problémům. ulekare.cz/... Třeba z těchto článků se něco bude hodit a pomůže od těchto nepříjemných potíží. Poradit určitě nedovedu. Asi by bylo špatné zvyknout si na bolest. Možná by to chtělo spíš tyto problémy probrat na zdravotnických forech, kde větší šance, že někdo napíše a poradí, jak tyto zdravotní problémy alespoň minimalizovat. Přála bych vám hlavně klid v rodině, protože psychické problémy spouští mnoho zdravotních problémů. Sama jsem si to ověřila, když jsem měla u sebe matku několik měsíců před tím, než zemřela. Následně potom jsem i já onemocněla - rozjela se mi štítná žláza i další zdravotní problémy. Bohužel, ale stresových situací se někdy nevyhne ani největší optimista. Takže vám hlavně přeji trvalou pohodu a tím i zlepšení zdravotních problémů. Já na to fakt věřím!
Dobrý večer Lidko, určitě si všechno popořádku projdu na netu, co jste mi poslala. Kolikrát jsem byla na zdravotních fórech, ale nakonec se to zvrtlo do roviny esoterické, nevím, jak kdo má na to názor, ale to nebylo nic pro mně. Věřím i tomu, že když má člověk delší dobu psychickou zátěž, projeví se to nemocí. No zkusila jsem to sem napsat, už nečekám žádné zázraky, ale tu ruku potřebuji denně, i teď to tady vyťukávám levačkou. Myslíme si s mužem, že je to z toho, jak jsme se celý život nadělali. Jste moc hodná, že jste mi věnovala ten čas a našla mi odkazy na netu. Tak jdu číst. Díky, Pavla.
Dobrý den, mám podobné potíže s "pískáním" v uších a bolestní krční páteře. Po všech možných vyšetřeních a RTK krční páteře mi doktorka řekla velmi "potěšující" zprávu: to víte, roky jsou tady, máte ještě k tomu kalcifikace na krčních obratlech a lepší už to nebude. Na ušním mi potvrdili, že to pískání je způsobené problémy s páteří. Dali mi nějaké léky (název už nevím, protože jsem je dibral a krabičku vyhodil, ale bylo ta 3 měsíce a po dobrání se to mělo utlumit. Je pravda, trochu to ustoupilo, ale úplně dobré to není. Na bolest ramene jsem měl nejdříve nahřívání a potom jemné masáže a cvičení. Je fakt, že to pomohlo. Hlavně to nahřívání. Tak to zkuste, sice nejsme všichni stejní, ale co kdyby...
Milá Pu, vůbec jsem nevěděla, co je ta Vaše diagnoza, až jsem si to našla na netu. Pro Boha, co jste asi zkusila od mala, děvče zlaté, snad Vás dali lékaři trochu dohromady. Jste chytrá mladá dáma a takové zdravotní problémy. Moc s Váma cítím. Přitom z Vašich slov je vždy cítit optimismus a to je dobře, ten je potřeba do života. Pu, do spaní jsem si udělala péřový polštářek 50x60 s malým množstvím peří, nemůžu mít vysoko, ani nic tvrdého pod hlavou. Matrace máme nové, předtím jsme měli s pružinami, ty nám vadily.
Milá Lidko, dívala jsem se na vaše odkazy, na ty jsem ještě nenatrefila, je překvapivé, co lidí má šelesty, prý je to z hluku, jako jedna z příčin, člověk má svalové napětí a není uvolněný, ale já myslím, že to mám spojené s tou páteří a s ramenem. Já vím, že nechcete příliš mluvit o svých zdravotních problémech i když se Vám taky nevyhýbají. Tak už nám to ten život přináší.
Pane qwert, našla jsem si stránky ,,Mojžíšova metoda,, a jsou tam odkazy na ortopedy, tak už se znova ve čtvrtek objednám. Jestli je to tím počasím, jak je změna, tak jsou bolesti silnější.
Pane josef111, buďte rád, že to máte trochu lepší, Mně neurolog řekně, že v mém věku to má skoro každý, má lékařka mi řekne, že to mám už napořád. Někdy mi to přijde, že snad nemají zájem pomoci, nebo že neumím tak naříkat. Tak ještě se objednám k ortopedovi, musím být trpělivá.
Všem děkuji za snahu poradit. PT /stařenka/
Milá PT, obdivuju, jak se nevzdáváte, přeji hodně sil! Jen ad záda, ať zbytečně neděsím spřízněné duše - já mám chvála bohu úplně tu nejmírnější formu (s.b. occulta), do 14 let jsem o tom nevěděla...až od té doby to zlobí - ale když začne, tak je to síla.. Před státnicemi jsem se nepostavila na nohy, čímž jsem si potvrdila, že psychika hraje obravdu obrovskou roli. Od té doby až na semtam potíže dobrý, klepu na dřevo
(
), hraju squash, lyžuju...nenechám se přece omezovat
Ale ještě k Vašemu polštářku - nízko pod hlavou, to jsem právě chtěla doporučit, a ještě jsem nedávno hodně doporučovala nahřívací rašelinu (www.termofor.cz), tu můžete přiložit kamkoliv, je to hodně příjemné na všechny bolesti. Osobně, jak jsem zmínila, spím na pohankovém polštářku, je docela nízký a vůbec není nepříjemný, jak jsem se zprvu bála. Teď jsem od Mámy na Vánoce dostala i ten váleček, tak ho mám při ruce, a když mě náhodou bolí za krkem, vyměním poštářek a dám pod krk jen váleček a jinak nic, hodně to uvolňuje. Tak to je poslední tip, víc už mě nenapadá Kdybych na něco přišla, určitě dám vědět
Držte se!
PS: Ani jsem Vám nepoděkovala v tom odpovědním zápalu za povzbuzení... Mockrát díky! Ale teď dejte rukám odpočinout, udělejte si dobrý čajík
, nohy nahoru a trošku spočněte. Zasloužíte si to
Ahojky Pu, no okolo té puberty, jak se tělo začíná měnit, tak se to u Vás projevilo, no ce jste si zkusila, a ta nejistota, zda to bude zase v pořádku. Hlavně, že to zlobí jen občas. Ale v mládí si má člověk užívat pohybu pro radost. Určitě už víte a máte odzkoušené, co si můžete dovolit za sport. Tak opatrně a s rozumem. Mějte se hezky, PT /stařenka/
Tak už jsem navštívila 2x ortopeda. Poslal mně na rentgen ramene a krční páteře. Zjistil, že mám zmáčklé plotýnky na krční páteři a ty mi tlačí na nervy a nedochází k prokrvení. Nakonec jsme se dopídili k tomu, že nemohu mít celý den u PC bifokální brýle. Jelikož sedím 8 hodin v záklonu a to již několik let. Dostala jsem dimexol na uvolnění a povolení svalů a coxtral od bolesti. Trochu se dostavila úleva. Ale píšu zde hlavně proto, co dokážou brýle a člověk přes skla musí hledat ve sklech bod, kterým vidí. Dofám, že je to ta hlavní příčina problému. PT /stařenka/
doplněno 27.02.10 21:41:malvinko, budu se těšit, až mi něco poradíte, díky PT /stařenka/
pt Každý obratel souvisí s určitou části těla, vnitřními orgány. Poměrně obsáhle lze toto vypozovat na chiropraktické mapce obratlů páteře. Je vcelku zajímavá. Jen tahle nahonem nevím kam Vás odkázat.
Určitě by si poradil MUDr. Miklánek ,ale je to celkem finančně náročné tímto mu nechci dělat žádnou reklamu. Kdysi jsem ho také navštívila a musím uznat, že jsem měla jiný problém, ale ulevilo se mi. Chvíli jsem neviděla, neslyšela a najednou vše opadlo.
Dále jsem našla jtvesely.txt.cz/clanky/23230/dotazy-na-problemy-s-pohybovym-ustrojim
Ale zatím na netu vyobrazení páteře s označením orgánů nemohu nalézt a přitom, jsem jej paradoxně dnes viděla na výstavě.
Budu zkoušet hledat i nadále.
Malvinko, odkaz jsem našla, je tam toho hodně na pročtení. Až budete mít chvilku a najdete ten obrázek, budu ráda, díky. PT /stařenka/
Trošku do mlýna, ale pořád to není to pravé ořechové...
www.volny.cz/m-musil/orgdr.htm
doplněno 27.02.10 22:30:100 % Vladimír Ďurina ji má na prezentacích loni ji měl na Biostylu. Na netu zatím hledání bez úspěchu.
Obávám se, že velmi potřebujete kvalitního maséra, pravděpodobně máte zablokované v krční páteři kde-co o svalech nemluvě. Potřebujete odstranit ty bloky a počítejte s tím, že půjde o proces spíše dlouhodobý.
qwert, měla jsem rehabilitace i s masážema, ale nesměla na mně sestřička sáhnout, jak to mám bolavé. Už jsem vymazala kolik mastí s alpou, ale mám to na dotek bolestivé, že ani na té straně nespím. Díky PT /stařenka/
Moje kamarádka má podobný problém, letos v létě jí začalo hučet v uchu a nemůže se toho zbavit. Byla na ušním, neurologii, masážích a já nevím čem ještě... Hodně jí pomohlo až když se dala psychicky do pohody, přestala se stresovat prkotinama. Taky se snaží na hučení nesoustředit, přebít ho jinými zvuky jako rádio, televize, ale to už máte určitě vyzkoušené taky. Problém sice nevymizel, ale je potlačen a už ji tolik neobtěžuje. Nicméně úplně se ho zbavit nepodařilo, ať dělá co dělá, nikdo z doktorů si s tím neví rady a takových případů je prý celkem hodně.
PT, je mi Vás strašlivě líto - osobně mám vrozenou spina bifida a když mě to chytne, to je pak radost.. , takže naprosto chápu, jak Vám je, alespoň co se těch ramenních bolestí týká Z velké části Vám píšu hlavně proto, abych Vás podpořila a popřála hodně sil při hledání dalších způsobů léčby. O hučení v uších nevím zhola nic, ale k tomu rameni a ruce mě napadá - na čem spíte? Možná že zkušenější se tomu vysmějí a možná střílím úplně mimo, ale kolikrát potíže s různými bolestmi zhorší špatná matrace, co hůř špatný polštář. Zkoušela jste třeba v noci podkládat rameno pohankovým válečkem? Krční páteř uvolnit vhodně zvoleným "zvlněným" ortopedickým polštářem? No nevím, jestli jsem mimo, tak se omlouvám, ale přemýšlela jsem a přemýšlela a nic jiného mě nenapadlo
Ráda Vás uvidím tady na Poradně (určitě nejenom já), ale raději častěji spočněte a ruku netrapte, stačí zamávat
Držím Vám moc pěsti
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.