Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platební karta ERA/ČSOB

Od: ajid odpovědí: 2 změna:

Chci se prosím zeptat ohledně platební karty.

Měl jsem doposud od Poštovní spořitelny ( ERY) platební kartu Debit Mastercard Basic, kde při veškerých bezkontaktních platbách bylo vždy on-line autorizace plateb. ( vždy se ověřovakla karetní blokace)
Za celou dobu nikdy nebyla offline transakce a při dočasné blokace nešlo kartou platit.

Teď jsem přešel k tzv. modré ČSOB a byla mě vydána karta VISA Classic - embosovaná. Kde u 2 obchodníků, kde jsem zatím platil byla při bezkontaktním placení provedena vždy offline transakce.

Jednoduše třeba kartou ERA ( poštovky) v Penny ráno on-line autoriazce a odpoledne kartou VISA již offline transkace a to ve stejném obchodě zhruba při stejné částce.

Banka na infolice tvrdí, že je to nastavením terminálu. Což se mi nezdá. jelikož je dle mého nastavení platební karty a tedy nastavení banky. Pak asi ještě závisí na preferenci terminálu a to je další pořadí.

Máte někdo zkušenost?

Vítě někdo bližší info, jak to skutečně funguje?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Mám dvě karty na dva účty ERA a platím po celé rwepublice bez problémů.Nevidím důvod,aby banka,PS nastavila funkčnost.

JABRAKA

mate59
hodnocení

0x

Záleží od obchodníka jak má nastavený terminál.Jestli není nastavený online,tak se platba ukáže v blokacích a strhne se z účtu později- až si ji obchodník stáhne.Doporučuji aktivovat aplikaci ČSOB/ERA na placení mobilem NA NÁKUPY,mobil musí podporovat platby NFC,karta se nahraje automaticky.Banka má s terminálem pravdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]