Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nutné, vážné: Má jít otec k lékaři?

Od: tomis001 odpovědí: 12 změna:

Hezký podvečer,

náš otec v noci zvracel, špatně dýchal, pak šel do práce. Tam omdlel a ještě se praštil do hlavy. Tak přišel domů a nechce jít k doktorovi, ani za nic. Přitom je cukrovkář a má vysoký tlak. Prosím, myslíte, že si můžeme "lajsnout" nechat ho jen tak, jak chce on nebo s ním bojovat a byť po zlém ho dostat do nemocnice? On nám nadává, že nikam nechce. Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Volejte rychlou - a hlavně jim při tom telefonátu povězte to, co tu píšete. Dispečer/ka se vás bude vyptávat, tak ať na nic nezapomenete - hlavně na ten kolaps a pád s úderem do hlavy.

hodnocení

7x
Zavolejte mu RZ tu a na nej nedejte

pb®
hodnocení

2x

To záleží na tom, jestli chcete aby skonal případně byl postižený, nebo aby přežil.

hodnocení

2x
Mel jsem kolegu, taky cukrovkáře, s podobnými příznaky. Bohužel už o něm můžu psát jen v minulém čase. A to byl mladší než já. Tím vás nechci strašit nebo stresovat, ale tahle nemoc není moc velká sranda.

hodnocení

2x

Určitě bych zavolala lékaři a poradila bych se s ním. Já,pokud jsem váhala, tak jsem sama zavolala , na otce nedejte, ať nemáte jednou výčitky.

111®

myslím že dnes už nemá cenu rady psát..

iz*
hodnocení

1x

Samozřejmě k lékaři!

hodnocení

1x

@tomis001 - Nebojte se - jsou zvyklí. A pana otce upozorněte, že si mohou vyžádat asistenci policie - určitě ho podobná představa potěší.

majsterjoe*
hodnocení

1x

Asi by bylo dobré tu nemocnici navšívit, ale nadruhou stranu znám cukrovkáře, kterým se tohle stává, když nedodrží co dodržovat mají. V nemocnici si je jen nechají na pozorování a druhý den jdou domů. Váš otec by měl sám vědět, jestli něco porušil a proto ho postihl záschvat, nebo je to něco jiného, vážného a je třeba opravdu volat.

hodnocení

1x

Jj paradoxně ti co odmítají léčbu diabetu jsou na tom DOČASNĚ mnoihdy lépe než relativně poctiví pacienti.U bývalkého zaměstnavatel jsem na pracovišti byli 3 diabetici-dva léčeni a třetí se nejraději léčil Tuzemákem a plnotučným popř polotučným Třeboňským pivem.Před X roky se nás dvouz ptal co stím,že doktoru mu "nařídil léčbu Inzulínem",krevní cukr měl mezi 15 a 17 ...Pak po 2 letech firma krachla on měl cukr na 25 jednotkách,po dalších a po dvou letech jsem potkali-on vysmátý-mám ID a do práce nemusím a vypadá to že je na tom dost "dobře".jenže kdoví jak dlouho na "dietním bůčku" rumu a pivu vydrží.

Ono je to těžké když se nechce jeden léčit -snažte se jej nějak přesvědčit o nutnosti léčby,argumenty,že jde o jeho zdraví jsou víceméně neúčinné spíše argumentujte ve smyslu ,že Vás (děti vnoučata, manželku ,sourozence atd) nemá rád a proto se nechce léčit aby dlouho nevydržel a rychle zemřel.Pkd nechce pak vždy když bude na tom špatně -volejte RZ

tomis001
hodnocení

Děkuji všem, já bych se neptal, kdyby s otcem byla rozumná řeč, ale bojím se, že bude dělat scény i po příjezdu záchranářů. No nic, snad jsou zvyklí. Jdu to řešit.

Jen to řešte hned a na scény nedejte
Lepší živá scéna než smutnej pohřeb

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]