Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

12 hod směna vs nárok na volno

Od: hanc* odpovědí: 3 změna:

Potřebovala bych poradit! Od příští ho měsíce bych měla začít dělat dvanácti hodinovou pracovní dobu.Doslechla jsem se,že při dvanácti hodinové pracovní době se vybírá tak zvaný klouzaví volno(klouzáky).Můj zaměstnavatel,ale tvrdí,že na to máj nárok pouze zaměstnanci co dělají i noční,což mě se netýká,jelikož budu dělat pouze raní,ba naopak mi budou chybět hodiny a musim den,dva,za rok nadělat!Nevím kam se mam obrátit,koho se zeptat:(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Buď jste neuvedla všechna fakta a nebo je váš zaměstnavatel diletant.Při dvanáctihodivé pracovní době denně musí hodiny zákonitě přebývat.Upřesněte.

dusatka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

otázka zní opravdu velmi mlhavě, zkuste se podívat do zákoníku práce např. zde:

business.center.c/...

třeba najdete, co hledáte, nebo upřesněte dotaz.

technikjirik*
hodnocení

0x

Týden má mít 40 pracovních hodin. Přestávky se do pracovní doby nezapočítávají. Pokud tedy máte pracovat 12 hodin denně, pak musíte mít každé čtyři hodiny přestávku 30 minut. Tzn. že v práci strávíte tedy 13 hhodin abyste 12 odpracovala. Za rok můžete odpracovat jen 120 hodin přesčasu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]