Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se sloučit dodavetele energii

Od: petan86* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den chtěl jsem se zeptat, zda by se mi vyplatilo změnit dodavatele elektřiny (nyni mám ČEZ) na Innogy. Slibená úspora u elektřiny by měla udajně být 500 kč + nějaké další slevy na plyn, (který už u Innogy mám) ,snad tadky dalších 500kč.

Jak už to tak býva, čekám v tom někde háček nebo se pletu? Vyplatilo se někomu z vás změnit dodavatele a ušetřit?

(dle operátorky je ČEZ nyni nejdražším dodovatelem)

Děkuji za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mám elektřinu i plyn již několik let u ZČE, mám elektronickou kancelář, díky které mám další finanční výhody. Přechodem k jinému dodavateli bych možná něco málo ušetřil, ale znamenalo by to pro mě rozbít konsolidaci, kterou jsem nějaký čas dával dohromady. A jelikož rozdíly jsou v globálu minimální a já se nemusím o nic starat, jsem spokojený s tím, co mám.

tondac*
hodnocení

3x

Když mě před pár lety opět naštvali moji dodavatelé energií, tak jsem se dokopal k porovnání cen a převedl smlouvy pro všechny nemovitosti k jednomu menšímu dodavateli.

Doporučuju si vzít k ruce vyúčtování a udělat kalkulaci na nezávislé kalkulačce posvěcené ERÚ kalkulator.tzb-info.cz/...

Po zadání lokality a odběrů vám vyjede srovnání všech dodavatelů i s konkrétní úsporou. U každého dodavatele jsou vypočítány vyrianty jednotlivých tarifů a v popisu najdete i informace, zda se jedná o smlouvu na dobu neurčitou nebo s nějakým závazkem. Najdete tam i informace o případných smluvních pokutách a sankcích.

Smlouvy, které jsem měl pro několik nemovitostí u Pražské plynárenské, PRE a ČEZu, jsem převedl k jednomu dodavateli opět na smlouvu na dobu neurčitou a celková roční úspora byla přes 10tis. Nic moc, ale proč je nechávat těm nenažraným molochům, pro které je všechno problém.

Za ten výpočet nic nedáte a budete mít objektivní nezávislé informace a ne polopravdy od prodejce z callcentra.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, když potřebuji něco vyřídit na tel. lince ČEZu, tak mám jistotu, že v závěru hovoru bude nabídka na "jejich" výhodný plyn. Když potřebuji něco vyřídit na tel. lince Innogy (RWE), tak mám jistotu, že v závěru hovoru bude nabídka na "jejich" výhodnou elektřinu. Odmítám obé, protože bych možná něco ušetřil (nebo také nikoliv), ale spíše změnou smlouvy na jiný typ (např. Standard na Komfort či opačně apod.). Jenže, nyní mám na plyn i elektřinu smlouvy bez závazku a to je pro mě důležitější, než pár korun možné úspory. Takže, ptejte se na možný smluvní závazek (a na kolik let) a uvědomte si, že v případě přechodu jinam stejně plynoměr zůstává Innogy a elektroměr zůstává ČEZu (což může být důležité v případě jejich převodu nebo závady). Zdravím!

iz*
hodnocení

2x

Mně vyhovuje mít dva různé dodavatele a smlouvy na dobu neurčitou. Navíc bych při změně dodavatele elektřiny musela o výhodu, kterou nyní mám, žádat teprve po změně dodavatele. Není jisté, že by mi ji poskytl. Takže úspora by se vůbec konat nemusela.

jabraka*
hodnocení

1x

+někdy je to lepší,protože se dá uzavřít výhodná smlouva a výhody se v ní nově ustaví.

JB

hodnocení

0x
Souhlas s tondac. Mám u menšího dodavatele obojí, má to své výhody a finanční úsporu. Na jejich stránkách se přihlásím do svého účtu, kde všechno vidím, můžu zadávat ručně stavy na elektromeru a plynomeru,můžu upravit zálohy atd atd. Jediné co nejde je platit plyn i elektřinu jedním trvalým příkazem dohromady. To je spíš vada na kráse.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]