Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce

Od: milan22 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se Vás zeptat. V lednu jsem ukončil studium a našel si práci. Nikdy předtím jsem nepracoval. Je mi 23 let. Ovšem z jistých důvodů jsem včera práci ( po měsíci a 1/2) ukončil. V září chci opět začít studovat ale nevím jak to teď vyřešit. Buď si budu do té doby platit zdravotní sám a nebo půjdu na Úřad práce. Pokud půjdu na Úřad práce, tak mně budou nabízet zaměstnání, že? Ovšem já už nechci být zaměstnancem a rád bych si našel pouze brigádu. Je možné být vedený na Úřadu práce a přitom po nich chtít, aby mně nanabízeli žádnou práci, protože půjdu zase studovat? Jak by to bylo s tou brigádou vadilo by jim to? Musel bych Úřad často navštěvovat?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

danka86*
hodnocení

1x

Oni na úřadu práce s tím nabízením zaměstnání až tak aktivní nebudou! To nemusíš mít strach. Úřad práce funguje spíš jako evidence nezaměstnaných a že by ÚP někomu našel práci, s tím se moc nepočítá, pokud se nejedná o nějaký dotovaný projekt.

Brigádu si najít můžeš, ale abys mohl být vedený na ÚP, musíš mít maximální měsíční příjem do výše max. 50% minimální mzdy... Takže jestli je teď minimální mzda tuším 12.200,- Kč, tak můžeš mít měsíční příjem do 6.100,- Kč měsíčně (hrubého samozřejmě). Myslím, že to tak pořád je.

hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud se zaevidujete na ÚP jako uchazeč o zaměstnání, pak si nemůžete diktovat podmínky. Naopak – budete mít povinnost spolupracovat a ucházet se o zaměstnání - pokud Vám ÚP nějaké doporučí. Návštěvy na ÚP Vám bude plánovat Vaše zprostředkovatelka - může to být např. 1x za měsíc i déle, ale mezi tím Vás mohou poslat ucházet se o zaměstnání které se třeba naskytne. Tzv. nekol. zaměstnání Vám nesmí bránit v tom, abyste se nechal zaměstnat na HPP. Ale můžete být v evidenci a mít brigádu s výdělkem který nepřesáhne polovinu min. mzdy, což je 6. 100,- Kč. Toto nekol. zaměstnání jste povinen ÚP nahlásit.

Viz. práva a povinnosti uchazeče o zaměstnání. Můžete se s nimi předběžně seznámit :

portal.mpsv.cz/...

hodnocení

0x

Vy máte každý měsíc zbytečných 1647,- na zdravotní pojištění? Když nebudete pracovat,tak kdo to za vás bude platit,kdo vás bude živit,rodiče? Běžte do práce a pak uvidíte a od září zase můžete studovat. Výhody jako student máte do 26 let.

pohanka*
hodnocení

0x

Kdo se může stát zájemcem o zaměstnání

. má zájem o zprostředkování zaměstnání a

. za tímto účelem požádá o zařazení do evidence zájemců o zaměstnání

Pokud jim nahlásíte, že nemáte zájem do září pracovat a nechcete, aby Vám byla nějaká práce nabízena, tak vás vyhodí.

Najděte si sám nějakou brigádu, pokud jste z většího města, tak snad něco najdete.

Za ty nervy s ÚP to nestojí a budete mít nějakou praxi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]