Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mužů pracovat v klubu?

Od: leosek odpovědí: 16 změna:
Zdravím, chtěl jsem se zeptat když mi ještě není osmnáct let mohl bych pracovat v klubu třeba jen jako nějaka výpomoc? Jen tak mimochodem teda je mi sedmnáct
Děkuji za odpovědi

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Ano, ale nesmíš pracovat za barem s alkoholem.

hodnocení

1x

Z. č. 65/2017 Sb.

§ 5

(3) Osoba prodávající tabákové výrobky, kuřácké pomůcky, bylinné výrobky určené ke kouření nebo elektronické cigarety musí být starší 18 let, nejde-li o osobu, u níž je tento prodej součástí soustavné přípravy na budoucí povolání v oborech vzdělání se zaměřením na gastronomii, hotelnictví a turismus, obchod, potravinářství nebo potravinářskou chemii.

§ 13

(2) Osoba prodávající nebo podávající alkoholické nápoje musí být starší 18 let, nejde-li o osobu, u níž je tento prodej nebo podávání součástí soustavné přípravy na budoucí povolání v oborech vzdělání se zaměřením na gastronomii, hotelnictví a turismus, obchod, potravinářství nebo potravinářskou chemii.

hodnocení

1x

Nedávno se to tu probíralo - nahlédněte poradte.cz/...

iz*
hodnocení

1x

V denním klubu ano, v nočním ne. Mladiství nesmějí být zaměstnáváni v době od 22 do 6 hodin.

leosek
hodnocení

Jasne takže mužů ale nesmím prodávat alkohol. Takže takova jakoby výpomoc umývání nádobí a takhle to je v pohodě.
Díky za odpovědi

leosek
hodnocení

Děkuji za názory . Tak mi ,ale prosím vysvětlete když jste řikala že v nočním klubu nemůžu pracovat. Já mám plno známych kterým není ještě 18 let je jim 17 a pracují normalně v nočním klubu jako výpomoc.Umývají nádobí a tak.

Je jedno, jestli pracují v denním nebo nočním klubu, jen nesmí pracovat přímo v noci.

hodnocení

0x

Pracují "normálně" znamená, že mají například podepsanou smlouvu a podobně?

leosek
hodnocení

Já se s vami nechci nějak hádat . ale ano ma normalně podepsanou smlouvu dělá vypomoc v klubu umyváji nadobí a je jim 17 let. A jakoby jsou tam každý druhý vikend a procují cca od 20-6rana

Tak jak je to možné?

iz*

Jak je to možné? Zaměstnavatel i oni obcházejí zákoník práce > podvádějí.

hodnocení

0x

Vy jste tu smlouvu viděl a víte, co je v ní uvedeno? Pokud dotyčný pracuje jinak, mohlo by to zajímat příslušné úřady.

leosek
hodnocení

Neviděl :)Takže mi chcte řict že když jim není 18 let tak tam nemužou pracovat ani jako výpomoc?

iz*

Přesně tak. Doporučím seznámit se se zákoníkem práce, jeho znalost se Vám bude hopit po celý pracovní život. Pokud jste neviděl žádnou písemnou smlouvu nebo dohodu, je možné, že zaměstnavatel "obchází" zákoník práce. Měl byste dát přednost korektnímu zaměstnavateli. (U nekorektního nemusíte ani dostat za práci zaplaceno, navíc by Vám stejně jako jemu mohla hrozit pokuta za práci na černo.)

hodnocení

0x

Neviděl. Aha.

Já nechci říkat nic - to říká zákon. Co kdybyste si aspoň otevřel a přečetl ten odkaz?

hodnocení

0x
Tak zrovna v hospodách je toho spousta oficiálně drobátečko jinak, než ve skutečnosti... Fixsluje se s čím se dá.

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud se jedná o nějaký noční klub, tak tam určitě nesmí mladiství pracovat.

Kamarádi a vedení podniku určitě obcházejí zákon. Co to je za klub? Pokud tam pracuje někdo známý, tak asi víš, co se tam děje. Erotika, masáže, alkohol, hazardní hry? A co rodiče, co oni na to?

Kolik vlastně těch umývačů nádobí tam potřebují? Je potřeba mít zdravotní průkaz. Mě to nepřipadá férová nabídka. Najdi si něco, co ti pomůže do života, kde se něco naučíš s ohledem k výběru budoucího zaměstnání, co poposune dále. Pokud tedy nejsi učeň v oboru kuchař - číšník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]