Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
pokud jsem měl za rok 2017 třeba 8 DPP u osmi různých zaměstnavatelů, a u 4 z nich jsem měl podepsané prohlášení k dani, počítám je do Úhrnu příjmu od všech zaměstnavatelů v daňovém přiznání, nebo je vůbec do DP nepletu?
Do úhrnu příjmů patří příjmy pd všech zaměstnavatelů, kteří za Vás odváděli zálohovou daň (ta zaměstnání, kde jste podepsal prohlášení), kd. Pokud jste ale měl nízké příjmy a z některých zaměstnání se odvedla srážková daň, můžete do DP uvést všechny příjmy a požádat o vrácení i srážkové daně.
Takže, pokud byl každý měsíc z každé dohody můj max. příjem 10000 Kč, použiju jako úhrn příjmů součet všech příjmů, chápu to správně? Pokud zaměstnavatel nějak danil, tak právě srážkovou daní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.