Nejste přihlášen/a.
Dobry den nevite prosim nekdo jak to je s rozvodem manzelstvi? Jsem vdana za holandana a ziju v holandsku. Oddani jsme ale v ceske republice. Nevite jestli je tedy i mozne se v ceske republice rozvest?
Predem dekuji za odpoved.
Já si dovolím se v tom trošku porýpat. Pokud jste oddáni v ČR pak jste podle českého práva manželé. Ale jak je to podle holandského práva?
O co mi jde:
Setkal jsem se s případem, že se dva chtěli rozvést po dvacetiletém manželství. Jenže se brali kdysi v Anglii, takže podle československého práva vlastně manželé nebyli, neboť se svatba nekonala za přítomnosti zástupce čs. ambasády.
Zjištění, že dvacet let žili na hromádce bylo pro manžela velmi příjemné, a protože neměli děti, on tím pádem nemusel nijak nic řešit. A pokud jde o majetek, manželce sklaplo. Fakt je, že byli oba občany tehdejší ČSSR na rozdíl od Vás (tedy alespoň předpokládám) a tím, že se nevzali na abasádě nebo za přítomnosti zástupce ambasády, manželství nevzniklo .
Takže nic to nemění na mém dotazu, zda jste manželé i podle holandského práva?
Přesně o tom jsem mluvil - je třeba zjistit, jestli vůbec jsou manželé - možná že mají problém vyřešen, aniž by to tušili.
Bylo to hodne slozite.. Tady v Holandsku je to hrozne slozite a tahne se to roky... Jestli mate cas a naladu mi napsat jak to u vas probihalo byla bych moc rada.. Dekuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.