Nejste přihlášen/a.
Tyto případy řeším tak, že napíšu e-mail a rozešlu ho na všechny kontakty uvedené v obchodě tak, aby všichni věděli, kam všude ten mail dojde. Takže kromě toho, že pošlu kopii, píšu do těla mailu "Na vědomí: ...". Ještě se mi nestalo, že by to nevyšlo.
Nepříjemné pak je jen to, že mi chodí zpět vysvětlující a omluvné maily v dost velkém počtu. Ale to se dá přežít...
No mně je divné, že jste na "Okey" objednávali nějaký nábytek, když to je obchod "Elektro". A tahle firma není pofidérní, na to je příliš známá. Jste si jistý, že máte správné informace od své přítelkyně?
Bohužel podobný problém jsme řešili s Askem. Tam též nikdo nereaguje na maily a telefony nikdy nikdo nezvedl, Zálohu jsme platili v kamenném obchodě, kde nakonec velmi neochotně souhlasili s vrácením peněz, ale pouze na účet a to proběhlo po cca třech měsících (půl roku po objednání zboží). Právníci se s tímto nechtějí vůbec zabývat, neb šlo o malou částku (4 tis). Možná bych se pokusil kontaktovat ČOI.
@reklamace - Zadny z emailu neodpovida. Na zadne cislo se neda dovolat. Na doporucene dopisy na firmu nikdo neodpovida... Kamenne pobocky odmitaji resit problemy online shopu..
Zda jsou maily a telefony funkční a dostupné nevím - ale odpověď na doporučený dopis může ještě dojít, od 5. února to není tak dlouho a málokde odpovídají "na počkání".
Kamenné pobočky nemají co odmítat - na výše uvedeném odkazu je jasně napsáno
Jak postupovat při reklamaci nábytku?
Nezapomeňte si připravit záruční list nebo doklad o koupi. Tyto dokumenty jsou důležité pro jednoznačnou identifikaci Vaší objednávky, která značně urychlí celou další komunikaci.V případě odesílání reklamace emailem nebo on-line formulářem doporučujeme vložit i fotodokumentaci pro urychlení průběhu reklamace.
Zákaznické centrum pro řešení reklamací NÁBYTKU
využijte prosím on-line formulář, který naleznete zde
e-mail: reklamace@jena-na/...
Reklamovat zakoupené zboží lze také:
osobně v celé síti našich prodejen OKAY
e-mailem na prodejně, kde jste zboží zakoupili
Nahlédla jsem do Obchodních podmínek - hned první bod Dodacích podmíek zní:
4.1 Prodávající se zavazuje dodat Kupujícímu zboží v termínu určeném v Kupní smlouvě, nejpozději však do čtyř (4) týdnů od uzavření Kupní smlouvy, nedohodnou-li se strany jinak. Kupující bere na vědomí, že termín dodání uvedený v uživatelském rozhraní Internetového obchodu je pouze orientační a jako takový je v uživatelském rozhraní Internetového obchodu řádně označen.
Pravděpodobně tam někde i bude, že např. podpisem objednávky s OP souhlasíte - ale to už ani hledat nebudu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.