Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro koho se sbírají víčka?

Od: petra* odpovědí: 16 změna:
Dobrý den..je aktuálně nějaká rodinka na kterou se zbiraji víčka? Nejlépe Královéhradecký kraj? Nechci je nikdy odevzdávát..ale darovat rovnou nějaké rodince. Děkují.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aj
hodnocení

4x

je to hlavně trik vychytralého výrobce syntetických nápojů,minerálek,col*blee*-jedů,ve kterých je plno chemických ochucovadel a hloupý lidi jim to chlastají protože nemají IQ.Když vidím plno pitomců,co toho ma*smich*jí plné nákupní košíky tak se mi chce vrhnout*blee*

majsterjoe*

Co je špatného na minerálkách, nebo čísté vodě?

aj

majsrejoe,kdyby jste četl pořádně,tak jsem psal chemická ochucovadla v nápojích,minerálkách a ne minerálky samotné.*zed*Člověk fakt někdy žasne.Citronová minerálka,pomerančová minerálka...samé chemické příchutě pro negramoty,kterým to nemyslí a cha*smich*lstaj to o stošest

hodnocení

3x

To sice nevím, ale věřte tomu, že kdybyste peníze, co při předání víček projedete nebo zaplatíte za poštu, místo toho rodině poslala, získají tím mnohem víc ;) pokud toho tedy nemáte několik pytlů.

scv®

Bohužel je to tak.. zisk pouhých 6 kč za kg víček, na což je ale potřeba více než 500 lahví! A ještě by to chtělo započítat něco za pořízení té lahve a za následnou zátěž z odpadu - a najednou jsme dokonce v mínusu *bzum* doporučuji shlédnout: A dost! - Následky víčkového šílenství

petra*
hodnocení

Mám asi 5 igelitek ..chci pomáhat ale peníze nemám

Z čeho jste získala pět pytlů víček? Nebylo by lepší pít vodu z vodovodu? Tedy pokud máte víčka odněkud z hospody, tak chápu, ale i kdyby měl každý pytel 2 kila, je to dohromady asi 60 korun.

hodnocení

3x

Co máte všichni s minerálkama? Resp. proti nim?

Já mám denně jedno víčko - z mléka. Mléko prostě kupuju s víčkem, protože to krabicové mi tak nechutná - možná je to kvůli úpravám, aby bylo trvanlivé mimo lednici další 4 měsíce... prostě mléko jedině z uzavíratelné nádoby s krátkou zárukou. Nemyslím si, že bych byl sám. Často se najde i víčko od kafe nebo džusu. A ruku na srdce - tisícovky lidí řeknou "radši bych dal pětikorunu" - ALE NEDAJÍ NIC! - není pak lepší těch pár víček?

Kamarádka má FB - Velká bojovnice Ellenka - víčka sbírají už roky, Skladují a třídí doma v garáži. Protože víčka se vykupují jen některá - když se najde víčko bez onoho potřebného znaku, může být výkup odmítnut. Z celé republiky jim zdarma dováží TOPTRANS.

A že voda z vodovodu je "lepší" - no to bych se asi taky hádal. Často musím koupit v obdobích sucha kvůli nekvalitní vodě balíky vody balené... Uvařit si čaj nebo kafe z nechutné vody je velmi nepříjemné...

lucie*
hodnocení

2x

Tohle nejlépe zjistíte na městském úřadě(na informacích) nebo stačí zadat na fb "sběr víček Hradec králové" a vyjede několik odkazů na instituce,školy,rodiny.Také můžete využít diskuze na webech pro maminky(např.Modrý koník,emimino...)zadat tuhle otázku do diskuze a určitě se ozve nějaká konkrétní rodina.*jasne*

...když pisnete do jakékoli ZŠ,co máte někde blízko,určitě budou rádi,sbírá se všude.

doplněno 14.02.18 21:54:

Každému je jasné,že PETky jsou neekologické,tekutiny v nich nezdravé a voda z kohoutku je lepší...to všechno všichni znají.Tchán už před léty vozil kamionem víčka z východu,sem do firem.Asi umíme vyrobit jen lahve,víčka se dovážely z Ruska*nevi*...ale každá koruna se rodinám hodí,rozhodně lepší než to házet do popelnice.Pokud celodenně pečuje jeden rodič o dítě a jen druhý pracuje,tak určitě nepohrdnou penězi navíc.Kamarádce ten sběr ze škol,udělal vždy cca 25tis.Jsou rodiče co vydělávají (jen jeden) cca 40tis+ tak se žije lépe ,než těm co mají takový ten průměr 25tis.výdělku.Tazatelko,určitě je někam odevzdejte i malý dobrý skutek se cení*jasne*

hodnocení

2x

Nebo to spíš udělat tak, že místo balené vody budete pít vodu z vodovodu a ušetřené penízky za balenou vodu tak pošlete nějaké té rodince, co potřebuje pomoct? Budou určitě radši.

majsterjoe*

Už mě to celkem irituje. První věc jsou odpovědi na něco, na co se nikdo neptal. Druhou věcí je ta, doporučovat někomu pít kohoutkovou vodu, aniž by věděl proč pije balené vody. A propo v republice je tak odlišný stav kohoutkové vody, že jsou místa kde voda je nechutná a pít se opravdu nedá.

sebod*

Vidíš to, Lucie a já bych se merneta zastala. Sbírat víčka je naprostá hloupost. Spočítej si, jaký je zisk a kolik lidí se kolem toho motá. Kdyby ten čas věnovali nějaké smysluplné práci a odměnu za tu práci dali potřebným, udělali by lépe. A s tou vodou z kohoutku - jasně, jsou oblasti, kde se bez balené vody lidi neobejdou. Ale to je mizivé procento. Ostatní, co kupují balenou vodu zbytečně, jsou neohleduplní k přírodě.

lucie*

masterjoe-díky,napsal jste to za mě.Já už na tuhle otázku raději nekoukala.Místo rady na dotaz se tady probíralo jen jak je špatné kupovat cokoli s víčky.*zed*Dokud jsem žila sama,koupila jsem jednu PET-ku za 3-4m at mám z čeho pít v práci.Ted mám děti a ze začátku to byla kojenecká voda,ted potřebují pít s těch maličkých s netekoucími pítky (hrníčky zajdou stejně jako ty lahvičky,v tom úspora není)...takže také bych i s rodinou nasbírala dost víček a to nikdo nekupujeme cíleně balenou vodu.Hlavně může být každému fuk odkud je tazatelka má,co je jim proboha do toho?*bum*my měli v práci zakrytkované mylými víčky nakupované díly a byl to stejný plast jako PET víčka.Takže každou šichtu bylo 1200víček...na tři směny,6dní v týdnu...takže rozhodně pomůže každá koruna,každé víčko,než to zahodit někam na smeťák.

lucie*

sebob-ale tohle není předmětem otázky.Tazatelka je chce někam odevzdat...pokud chce někdo změnit svět,tímhle toho rozhodně nedocílí.

hodnocení

2x

Sběr víček je ukázková pitomost.

Půl stránky kancelářského papíru má větší cenu, než to víčko.

hodnocení

1x

Víčka sbírám. Rozhodně nekupuji cíleně PET lahve, abych měla víčko. Mám hodně víček od mléka a od sirupů. Za rok nasbírám tak asi sáček od rohlíků. A odevzdám je pak v některé prodejně, kde je krabice s výzvou. Nesleduji, pro koho konkrétně je zrovna tato sbírka, prostě svůj malý sběr někam předám. Teď vím o dvou sběrných místech v našem městě. V nemocniční hale a v jedné samoobsluze.

Tazatelko, pokud se rozhlédnete po prodejnách, nebo se zeptáte kamarádek a spolupracovníků, kde zrovna teď leží krabice na víčka, jistě se o nějakém sběrném místě dozvíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]