Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s DPH při nákupu v zahraniči?

Od: bate odpovědí: 8 změna:

Jak je to s DPH při nákupu v zahraničí když koupené zboží půjde ven (do Česka) ze země ve které nakoupím? Konkrétně se mi jedná o nákup v Polsku. Může mi zahraniční obhod zboží prodat za cenu bez DPH když kupované zboží bude vyvezené, zaslané atp. do Česka? Je nějaká taková možnost? Vztahuje se to pouze na podnikatele kteří v zahraničí nakupuji pro firmu nebo i ostatní lidi? V těchto věcech se vůbec nevyznám, ale pokud by něco takového bylo možné tak by se nákupy v zahraničí mohly tím trochu zlevnit.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

2x

Jako nepodnikatel

a) při nákupu z EU platíte DPH státu, ve kterém nakupujete, u náš už žádné

b) při nákupu mimo EU, doplácíte vypočtené DPH u nás v ČR, při ceně nad 30USD

žádná jiná možnost není.

upřesním - 22€ cca 25$ ne 30€
bate
hodnocení

Tak pokud jsem to dobře pochopil tak při nákupu ze zemi EU konkrétně mi jde o Polsko nemám nárok na nákup bez DPH. Vycházel jsem mj. z této diskuze kde se ohledně nákupu z Polska bez DPH diskutovalo. Je to ale trochu starší diskuze a jedná se tam asi o podnikatele který nakupuje v Polsku za účelem prodeje v Česku.

O DPH při nákupu ze zemi mimo EU vím. To DPH určují a vybírají celníci při překročení stanovené hodnoty zboží.

Napsal jsi to podivně ... pokud ti jde o zboží z ciziny ale státu unie tak ti samozřejmě nikdo žádný "merferst" vracet nebude protože zásadou unie je volný pohyb zboží bez celních zdržovaček. Jestli jsi to myslel tak že někomu dorazí kontejner zboží z číny do Polska a dovozce ti to prodá bez daně aniž by to v Polsku doclil tak to je podvod, protože on tu povinnost provést v Polsku celní řízení má a určitě to to nedá za cenu bez daně pokud by sám daně odvedl.
bate
hodnocení

Mi jde o jednorázový nebo příležitostní legální nákup jako soukromá nepodnikající osoba z polského internetového obhodu. Podle toho co jsem různě o tom přečetl v internetu jsem pochopil, že jako soukromá nepodnikající osoba bez ŽL na nějaký nákup ze zahraničí v rámci EU bez DPH asi nemám nárok. To se vstahuje asi pouze na podnikatele kteří v zahraničí nakupuji na firmu za účelem podnikání. Já se v těchto záležitostech ale vůbec nevyznám a tak to zjišťují jak to s tím ve skutečností je.

mytrix*

Je to tak, jak jsem již napsal. Vás jako nepodnikatele nějaký nákup bez DPH vůbec nemusí trápit. Nemáte na něj nikdy nárok a vždy jej musíte zaplatit. V tomto případě státu, ve kterém nakupujete (Polsku).

hodnocení

0x

Zlevnit by nemohly, protože by vám bylo DPH dopočítané v ČR. Jako podnikateli zcela jistě.

bate
hodnocení

Mne se ale jedná o nákup jako nepodnikatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nákup bez dph

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]