Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvoz kovového odpadu do sběrny - danit?

Od: karmil odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
Likvidoval jsem po zahradě kovový odpad. Nevím, kolik toho je, je to staré pletivo, nějaké blatníky a kapoty z aut apod. Ve sberne po mne ale chtěli IČO, ze prý části aut vykupovat smí pouze od IČO. To není problém, jsem živnostník. Akorat nevím, jestli musím výdělek danit? Muže na to úřad přijít, kdybych částku nezdanil?
Děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Tak náhoda je blbec a při případné kontrole na to FÚ přijít může. Potom je ale otázkou, zda jsi byl povinnen příjem ze šrotu danit coby OSVC. Patřila ta auta nějakým způsobem do podnikání? Jestli ne, tak si s tím hlavu nelam.

hodnocení

0x

To je nějaký podfuk na Vás?Je to asi 2 nebo 3 týdny ,kdy jsem vezl do šrotu zrovna kapotu z auta + další věci (nějaké Cu dráty,Al,mosaz a taky zbytky armatur-roxorů).NIC po mně nechtěli s výjimkou-číslo účtu a adresu (OP),dokonce v lednu 2x se lužebním NA jsme vezli odpady ze stavby (vybourané zárubně,zbytky armatur atd).Přestože jsme přijeli firemním autem mimo OP a ČÚ nic nechtěli.Jinak nevím jak na IČO,ale jako normální osoba bylo, že do asi 21 000kč/rok se takový příjem nedaní a dokonce nemusí ani přiznat ke zdanění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]