Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
V květnu, čerstvě po škole, jsem šel na pár dní na brigádu. DPP jsme sepsali do 31.12.2017, kdybych ještě někdy chtěl přijít. Jenže jsem se v září přihlásil na úřad práce a neuvědomil jsem si stále běžící dohodu. Nyní jsem vyloučen z ÚP, protože nesmím mít běžící DPP v průběhu evidence. Kromě toho že si budu muset doplatit zdravotní pojištění, nevíte co mně ještě hrozí? Kromě vyřazení ještě nějaká sankce od ÚP?
Díky za odpověď
0x
Nic dalšího Vám nehrozí. A další den se můžete znovu zaevidovat. Do budoucna: vždycky čtěte všechno, co podepisujete (s povinností hlásit nekolidující zaměstnání jste byl seznámen v den registrace, kdy jste obdržel Základní poučení uchazeče o zaměstnání, a podepsal, že jste byl poučen o svých právech i povinnostech).
doplněno 12.02.18 10:52:
Omlouvám se, zaměnila jsem to s překročením příjmu z nekolidujícího zaměstnání, kde je možná evidence hned. U Vás ale půjde o sankční vyřazení, tzn., že další evidence bude možná až po šesti měsících.
Za správní řízení nic neplatíte, ledaže byste konzultoval s právníkem > potom byste platil jemu. Ale tady by to podle mne nemělo smysl, DPP jste měl oznámit hned při registraci. Od léta navíc není možný souběh DPP a evidence na ÚP ani v případě, že byste ostatní podmínky splnil.
0x
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.