Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
V květnu, čerstvě po škole, jsem šel na pár dní na brigádu. DPP jsme sepsali do 31.12.2017, kdybych ještě někdy chtěl přijít. Jenže jsem se v září přihlásil na úřad práce a neuvědomil jsem si stále běžící dohodu. Nyní jsem vyloučen z ÚP, protože nesmím mít běžící DPP v průběhu evidence. Kromě toho že si budu muset doplatit zdravotní pojištění, nevíte co mně ještě hrozí? Kromě vyřazení ještě nějaká sankce od ÚP?
Díky za odpověď
Nic dalšího Vám nehrozí. A další den se můžete znovu zaevidovat. Do budoucna: vždycky čtěte všechno, co podepisujete (s povinností hlásit nekolidující zaměstnání jste byl seznámen v den registrace, kdy jste obdržel Základní poučení uchazeče o zaměstnání, a podepsal, že jste byl poučen o svých právech i povinnostech).
Omlouvám se, zaměnila jsem to s překročením příjmu z nekolidujícího zaměstnání, kde je možná evidence hned. U Vás ale půjde o sankční vyřazení, tzn., že další evidence bude možná až po šesti měsících.
Za správní řízení nic neplatíte, ledaže byste konzultoval s právníkem > potom byste platil jemu. Ale tady by to podle mne nemělo smysl, DPP jste měl oznámit hned při registraci. Od léta navíc není možný souběh DPP a evidence na ÚP ani v případě, že byste ostatní podmínky splnil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.