Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení z ÚP

Od: jan* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den
V květnu, čerstvě po škole, jsem šel na pár dní na brigádu. DPP jsme sepsali do 31.12.2017, kdybych ještě někdy chtěl přijít. Jenže jsem se v září přihlásil na úřad práce a neuvědomil jsem si stále běžící dohodu. Nyní jsem vyloučen z ÚP, protože nesmím mít běžící DPP v průběhu evidence. Kromě toho že si budu muset doplatit zdravotní pojištění, nevíte co mně ještě hrozí? Kromě vyřazení ještě nějaká sankce od ÚP?

Díky za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Nic dalšího Vám nehrozí. A další den se můžete znovu zaevidovat. Do budoucna: vždycky čtěte všechno, co podepisujete (s povinností hlásit nekolidující zaměstnání jste byl seznámen v den registrace, kdy jste obdržel Základní poučení uchazeče o zaměstnání, a podepsal, že jste byl poučen o svých právech i povinnostech).

doplněno 12.02.18 10:52:

Omlouvám se, zaměnila jsem to s překročením příjmu z nekolidujícího zaměstnání, kde je možná evidence hned. U Vás ale půjde o sankční vyřazení, tzn., že další evidence bude možná až po šesti měsících.

Za správní řízení nic neplatíte, ledaže byste konzultoval s právníkem > potom byste platil jemu. Ale tady by to podle mne nemělo smysl, DPP jste měl oznámit hned při registraci. Od léta navíc není možný souběh DPP a evidence na ÚP ani v případě, že byste ostatní podmínky splnil.

jan*
hodnocení

Ale správní řízení přece bude něco stát, nebo ne? A bylo mi řečeno že dalších 6 měsíců se nenůžu zaevidovat.

nene*
hodnocení

0x
Ja myslim, ze kdyz nemate staly prijem nebo jen brigadu a hledate si praci muzete byt na UP registrovan, jak to vubec zjistil ten urad, kdyz jste to sam neoznamil, brigady se povolovaly stejne jako privydelek pri verejne prosp.praci pridelene uradem. Za to by se vylučovat nemelo, kdyz tak se odvolejte, urednici nekdy chybuji.
iz*

V době evidence lze vykonávat jenom tzv. nekolidující zaměstnání. To je nutné oznámit a doložit hned při registraci nebo nejpozději v den nástupu do nekolidujícího zaměstnání. Od léta 2017 není DPP nekolidujícím zaměstnáním.

Je jedno, jak se to ÚP dozvěděl. Tazatel nesplnil svou povinnost.

nene*
hodnocení

0x
Neznalost zákona sice neomlouvá, ale nemelo by se to ridit hlavne podle výdelku? K cemu je nejaka smlouva, kdyz nebyl zadný prijem, z ceho by se platilo pojisteni? A registrace na up by mela zdravotni pojistit, pokud nebude zpetne zrusena.q
jan*
hodnocení

Dokládal jsem i potvrzení o zdanitelném příjmu, z čehož bylo jasně patrné že poslední výdělek byl v květnu, ale prý je výdělek nezajímá. Jak už jsem psal - při evidenci na ÚP nesmím mít běžící DPP, což mluví za vše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]