Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení životního poj. dodanění

Od: hostsamurraj odpovědí: 2 změna:

Zrušil jsem životní pojištění u NN (smart pojištní životní + spoření). Měl jsem to kvůli hypotéce, která stále trvá, ale odešel jsem k České pojišťovně /kvůli lepšém podmínkám), kde jsem životko zase založil. Nyní mě čeká dodanění, s čím jsem samozřejmě počítal. Účetní mě urgovala, že si musím podat daň. přiznání. Pak jsme se dohodli, že ona mi ho připraví, a že to jen podepíšu.

Hypotéku mám u Monety a již mám v jednání refinanc u České spořitelny.

Účetní po mě chce kopii smlouvy Monety a také nějaký výpis z katastru. Přemýšlím doma nad tím, proč? K čemu to vlastně potřebuje? Zítra se jí samozřejmě optám, ale nejprve pro informaci se ptám zde, jaký to má logický důvod. Díky a hezký večer.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zřejmě si uplarňujete odečet úroků od základu daně z hypotéky. Z požadovaných dokladů vyplyne, jestli máte na tento odpočet nárok a tyto doklady se dávají k daňovému přiznání. Máte-li na hypotéce ještě spoludlužníka, např. manželku, dokládá se ještě její čestné prohlášení, že ona úroky neuplatňuje do daní.

Kdybyste ze zrušeného životního pojištění převedl peníze přímo na nové pojištění, nemusel byste nic dodaňovat.

hostsamurraj
hodnocení

Tak Vám děkuji za odpověď, to bude tedy zřejmě ono, kvůli odpočtu daně z hypotéky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]