Nejste přihlášen/a.
Na DealExtreme je možné si nastavit zobrazování cen v různých měnách, mj. i v CZK. Zajímalo by mne jestli je dobré před nákupem nastavit místo CZK USD nebo některou jinou měnu a nebo je to jedno která měna je tam nastavena? Co je výhodnější pro nás platících kartou z účtu v CZK? Před nedávnem jsem tam objednával hodinky a když jsem tam měl nastavené CZK tak se mi při platbě zobrazila cena také v CZK. Cena v USD mi připadala po přibližném přepočtu na CZK být levnější a tak jsem to zrušil, přepnul jsem se na USD a znova provedl nákup. Cena při placení se mi pak zobrazila v USD. Po zaúčtování té platby v bance mne to pak vyšlo o 30,19 CZK miň než to co bylo uvedené na DealExtreme v těch CZK. Pokud by mi tu cenu zaúčtovali v CZK ve výši jak ji tam měli uvedenou tak by už asi se neprováděl žáden přepočet měn a tento nákup by mne možná vyšel trochu dráž jako pči zaúřtování v USD a pak pčepočtu na CZK. Jak ale s těmi měnami ve skutečnosti Číňané čachruji to nevím.
tak jsem si dala tu práci a šla na Wish. Tam změnila z korun na dolary a koukala jsem jako puk. To, co jsem si koupila na Ali za 7.50$ stálo u Wish 16.00$ a jinde rozdíl také a to v řádu několika dolarů. mezi pěti až sedmi dolary, což je teda opravdu hodně. Když jsem dala kurz na koruny, tak bylo zboží také dražší na Wish o desítky korun. Takže ono je opravdu nutné porovnávat ceny s různými dodavateli a dávat si pozor, v jaké měně zboží platíme. Schválně se teď kouknu na ten DealExtrem.
Ano je to tak. Kdo chce nakoupit co nejlevněji tak musí porovnávat ceny v různých obchodech, ale také se i dívat v jaké měně platí a porovnávat i to. Chtělo by to na to něco jako je česká Heureka.cz, ale to v případě Čínských obchodů asi nic takového neexistuje. Mnozí se asi spokojí s tím, že z Číny nakoupí levnějí než u nás v Česku a tak se nějakými rozdíly v cenach možná ani nezajímají nebo jich ani nenapadne, že jinam by to stejné mohli mít i o něco málo levnější. Já když jsem minulý měsíc kupoval hodinky tak jsem si to porovnal mezi AliExpressem a DealExtreme a cenově pro mne výhodnější byl DealExtreme a tak jsem to koupil tam. Před týdnem jsem kupoval jinou věc a na DealExtreme to bylo za 2,51 USD, ale na AliExpressu jsem to stejné našel za 0,82 USD a tak jsem to nakonec objednal tam, protoře těch 1,69 USD rozdílu mi za to stálo. Ono nejde jednoznačně určit který obchod je levnější, protože to většinou záleří na konkrétním zboží které se kupuje. U AliEypressu je ale také dobré se dívat i na to jestli má dopravu zdarma a za kolik. Cenově výhodná věc se po připočtení ceny dopravy může prodražít a tím už nebýt tak cenově výhodná.
Tak teď jsem našla tohle. fr.aliexpress.com/...
A na Wish je skoro o 200 korun dražší, úplně to samé.
Alík pošta zdarma, Wish 206 Kč. za dopravu Na tom Wish se málokdy vyplatí nakupovat. Pokaždé najdu to samé a levnější u Aliho. Bohužel na tom portálu, kam chodíš nakupovat Ty, tam jsem nenašla takový výběr. Mají toho tam pro domácnost strašně málo.
Tu růži samozřejmě nechci, je to strašný kýč, ale pro porovnání cen, to je výmluvné. A ještě lepší je, když na Wish mají nějakou věc "zdarma", tak pak se zaplatí pěkně mastné poštovné, které přesahuje i cenu toho výrobku. To se mi u Wish teda hodně nelíbí. Ale mají jeden plus, je to rychlejší dodání, než u Aliho.
Já se při nakupování příliš neřídím podle toho kde je větší výběr. Pro mne je na prvním místě nejdůležitější cena a to třeba i kdyby tam měli na výběr pouze jednu jedinou věc. Snažím se při nákupech přes internet kupovat tam kde mají to co chci koupit za co nejnižší cenu. Samozřejmě se také dívám aby to nebyl nějaký pochybný obchod na který se mnozi lidi ztěžují a nedoporučují tam nakupovat.
To chápu, ale já třeba vůbec nic nechci, ale jdu se podívat, co tam mají . No a za chvíli toho chci docela dost. Ale jak už jsem Ti jednou řekla, jsem ženská a my to máme s tím nakupováním jiné.
A navíc, já ujíždím na všelijakých pomůckách do kuchyně, na zahrádku, nebo svetříky a takové "pitomosti". A pak také mne strašně baví nakupovat přes internet v Číně. Asi budu trochu poťapaná...
To už je asi taková lidská vlastnost, že někteří když něco v obchodě uvidí a navíc je to za dobrou cenu tak je to zaujme a neodolaji aby to nekoupili a to třeba i když předtím na to vůbec nemysleli. I já někdy takto něčemu podlehnu, ale snažím se v tom omezovat abych příliš neutrácel za něco co nutně nepotřebuji nebo bych se bez toho i obešel.
Nevím, ale předpokládám, že se asi nejedná o nějakou chybu v přepočtu, ale spíše o přepočet podle jejích čínského kurzu tak jak to přepočítavají jejích čínské banky. Ty jejích kurzy měn budou asi trochu jiné než ty naše české. Mne ale nejde o platbu přes Paypal, ale přímo kartou z korunového účtu v naší české bance. Zajímá mne jestli platbu nakonec zaúčtují v měně tak jak si ji kdo nastaví a nebo je to pouze orientační a zaučtovává se to vše v USD.
Totak, tak to by mne zajímalo jak to děláš, protože já platím přes svou kartu "Visa". Nikde jsem nezaškrtávala možnost platit v $, protože to nikde nebyo možné. Nakupuji u "Aliho" a i jinde, a nakupuji za cenu v $, která je tam uvedená. I když používám prohlížeč francouzský, pořád jsou tam uváděné ceny v $. Následně se mi to v mé bance přepočítá na eura a ty pak se přepočítají na Kč. A nemám možnost nikde nic zaškrtávat. Toto se děje automaticky. Ale nepoužívám PayPal. Nemohu říct, že bych byla nespokojená, protože to průběžně kontroluji a celkem je kurz vždycky korektní. Jenom mne překvapilo to co říkáš. Tuto možnost neznám. Tak jsem zvědavá, jak to děláš.
suzymon: Na AliExpressu je asi přednastavené USD, ale je to možné změnit i na jiné měny z nabídky která tam je a kterou si musíš rozevřít (rozkliknout) a jde tam vybrat třeba i ty €. CZK tam ale v nabídce nejsou. Je to vidět na obrázku který zde přikládám. Ceny se pak zobrazují v měně která je vybrána, ale jak se to pak při platbě zaúčtuje a v jaké měně z karty ztrhné to nevím. Já mám vyzkoušené pouze USD. Něco podobného je i na DealExtreme a tam v nabídce je i CZK.
Rk, díky. Tak tohle jsem jednou už zkusila, ale nakonec mi víc vyhovovaly ty dolary. A pokud si vzpomínám, stejně se to pak ve výpisu zobrazovalo jinak. Tedy v dolarech, přepočtených na eura a na koruny.
Ono jde o to co ve výsledku vyjde nejlevněji tak aby se nakonec z účtu v bance v Česku strhlo při zaúčtování té platby co nejméně CZK pokud je to platba kartou k účtu v CZK. Pokud to Číňané zaúčtovávají v měně jakou si tam kdo nastaví a VISA nebo MasterCard to pak přepočítává na € a nakonec banka v Česku na CZK tak by možná pro nás mohlo být výhodnější tonastavení v €. Vyhlo by se tak tomu přepočtu z např. USD na €, ale to zase záleží jakým kurzem to mají Číňané přepoštené na € a jestli ta cena v € není oproti USD předražená tak jako je to např. u CZK na DealExtreme. Chtělo by to asi před každým nákupem ty různé měny přepočítávat aby se zjistilo co pro nás je nejvýhodnější. Dalo by se tím možná nějaké drobné peníze ušetřít, ale byla by s tím trochu delší práce. Předpokládám, že základní cenu u zboží budou mít asi určenou v USD a ty ostatní jiné měny budou mít přepočtené z USD pro nás méně výhodným jejích kurzem.
Kdysi jsem občas jezdil do Polska na naftu do auta a tam při platbě kartou mi tu platbu zkoušeli zaúčtovávat v korunách, ale přepočtené nějakým jejích pro mne nevýhodným kurzem což jsem odmítal a trval na zaúčtováni ve zlotých což bylo pro mne výhodnější když mi to naše česká banka přepočetla na koruny. Předpokládám, že něco podobného bude asi i v případě těch různých měn v Čínských obchodech. Aby to nakonec nebylo tak, že platbu zaúčtovanou v CZK MasterCard nebo VISA přepočtou na € a banka v Česku pak zase na CZK což by mohlo být ještě více nevýhodné.
Rk, já si vždycky zjistím cenu dolaru v korunách a to si přepočítám a pak kontroluji, jak dalece jsem byla v obraze, i když se mi to přepočítává přes ta eura a pak na koruny. A vždycky jsem byla skoro přesně na té samé sumě. Rozdíl opravdu halířový, maximálně do několika korun. Myslím si, že víc to ovlivnit nemůžeme. Ale několikrát jsem nakupovala na Wish a tam je to také hned v korunách a všimla jsem si, že je ten samý produkt mnohokrát dražší o desítky korun, než na AliExpressu. Schválně se kouknu, jestli je tam možnost platit v dolarech. Do této chvíle jsem nepátrala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.