Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prý pozde

Od: romajz odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,mam neschopenku kvuli zanetu na obličeji,mam to už asi mesic..a ne a ne se to vyléčit..mam červene fleky uprostřed čela, a na tváři,nevi m z čeho to mam, a tak jdu na krev za doktorem,od pátku mi dal neschopenku, volaly mi z práce kdy přijdu a že neschopenku ješte nemaj,že to je pozde že přijde až zítra..ale vždyt do 3 prac dnu ne? což je zítra když o vikendu težko pošta chodí,tak jak pozde? když dojde pozde co to pro me znamená?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

romajz
hodnocení

a pomuže mi nejak k výplate sice menší..když pudju do práce 27-28 unor? a ne až březen?

iz*
hodnocení

0x

Neschopenku je potřeba zaměstnavateli předat co nejdříve > měl jste ji poslat rovnou cestou od lékaře.

Ano, mzda je vždycky vyšší, než náhrada mzdy za nemoc nebo nemocenské. Ale podle mne byste měl napřed řešit zdraví, potom teprve výplatu.

hodnocení

0x

Neschopenku máte od kterého pátku - a jak dlouho nechodíte do práce?

Jinak platí

ZP § 193

Náhrada mzdy nebo platu přísluší na základě dokladů stanovených pro uplatnění nároku na nemocenské a musí být vyplacena v nejbližším pravidelném termínu výplaty mzdy nebo platu po předložení těchto dokladů. Zaměstnavatel je povinen určit, do kdy nejpozději před výplatním termínem musí být předloženy doklady pro poskytnutí náhrady mzdy nebo platu, aby tato náhrada mohla být v tomto výplatním termínu vyplacena.

tedy když bude doklad doručen později, dostanete náhradu mzdy až v dalším termínu.

romajz
hodnocení

od 10 unora ji mam..ae poslaa sem ji až dnes ,tufiž přijde zítra...podle me to neni pozde..když byl víkend...nechodim do práce tudiž ted je to 4 den-

10. 2. byla sobota - ale to je celkem jedno. Záleží na tom, co - tedy jaký termín - máte stanoveno vnitřním předpisem (někdy bývá uvedeno i ve smlouvě).

krtek66
hodnocení

0x

pro takové "debilní" případy se vždycky hodí neschopenku naskenovat/vyfotit a poslat mailem dopředu s informací, že originál jde poštou...

Nebo oznámit telefonicky bezprostředně svému nadřízenému...jsem nemocen, neschopenku posílám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]