Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodiče a hádky

Od: petr789 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, vůbec netuším jestli sem na tyto stránky tato otázka patří. Každopádně moji rodiče se hádají už od té doby co jsem byl úplné škvrně. Jelikož jsme dost blbé situaci (spojena s exekucí) tak teď jsou ty hádky horší. Táta s mamkou a mnou a naším psem nežije. Popravdě já mého tátu nemám tolik v lásce. Je bohužel hamižný a dokáže být dost agresivní. Už když jsem byl o 6 let mladší tak házel věcmi řval na mámu sprostá slova a tak. Mamka vlastní dům, ale teď ho převede na tátu kvůli té exekuci (je to opravdu složitá situace) No...ale bohužel se už dostkrát stalo v posledních 8 mesících že táta rval mamku za vlasy. A dnes se to opakovalo znovu. Napadlo mě už několikrát zavolat na něj policii. Můj táta pořád tvrdí jak nás zachránil a tak...a mě i právě mamce to už dost leze krkem. Otec i mamku podvedl a ještě se tím chlubil...

A proto se chci zeptat, co bych mohl udělat proto aby se to už neopakovalo. Budu opravdu moc rád když se mi někdo ozve.Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Mam obavu že ty jako takovej stim moc nesvedeš
Pokud ti otec napadá mámu musí to chtít řešit především ona
Mužes si skusit o tom s mámou popovídat uvidíš co ona na to
Dál si myslím že přepisovat barák na agresivního otce neni dobrej nápad pokud to máma udělá muže se stát že jí otec brzo z toho baráku vyžene
Skus se mamky poptat jestli by pro ní nebylo lepší si zažádat o osobní bankrot
Co to je a co to obnáší najdeš na netu
petr7895
hodnocení

Též mě to napadlo...že by nás mohl vyhnat. Zeptal jsem se ho a odpověděl že ne, že nám to neudělá...

Řeknu to na rovinu nebud naivní
To že ti někdo řekne že to neudělá nic neznamená
Jak de o peníze a dojde tkzv na lámání chleba dějou se a nejen v rodinách věci nad kterými zústává rozum stát
A pokud se ti rodiče už ted hádaj a dochází k napadání co myslíš že se stane až bude mamky majetek napsanej na tátu?
Myslíš že to bude lepší?
Věř že nebude naopak tata bude vědět že máma nic nemá,nemá kam jít a bude mámu dusit ještě víc než ted

iz*
hodnocení

1x

Petře, nevím, kolik ti je let, ale obávám se, že ani jako zletilý bys moc nezmohl.

Vztahy mezi sebou si dospělí musí vyřešit sami.

Ty bys v případě fyzického napadení maminky mohl zavolat policii.

Pozor na ten převod domu > maminka by se měla s němým poradit. Pokud by šlo o poškozování věřitele, přibyl by jí k exekuci další velký problém. A není špatná rada z odpovědi Ďábla > osobní bankrot by mamince mohl situaci usnadnit.

iz*

Oprava (snad to bylo jasné, ale jistota...): ... s někým poradit.

hodnocení

0x

Policii samozřejmě zavolat můžete - otázka je, jak se k tomu postaví maminka. Respektive jaké má důvody, že násilí nenahlásí sama. Aby nebylo ještě hůř.

Nerozumím, proč se v rámci exekuce převádí nemovitost.

petr7894
hodnocení

Je to opravdu složité s tou exekucí je to opravdu hodně dlouhý příběh plný motání hlavy.

hodnocení

0x

@petr789 - Též mě to napadlo...že by nás mohl vyhnat. Zeptal jsem se ho a odpověděl že ne, že nám to neudělá...
Ano - a jedním dechem taky píšete, že otec je "bohužel hamižný a dokáže být dost agresivní". Na vašem místě bych moc nevěřila tomu, že jakmile bude mít nemovitost ve vlastnictví, nenajde si způsob.

petr7896
hodnocení

Ale tak co mám v tomto případě dělat? Pokuď by nás vyhnal tak s jedním kufrem na ulici a se psem v náručí...Já můžu možná tak zaklepat na dětský domov a mamka skončí pod mostem? A kdyby mamka použila osobní bankrot tak by s tím určitě zase nesouhlasil táta...opravdu nevím jak se zachovat

pohanka*
hodnocení

0x

Jako dítě řešíš věci, které určitě nevyřešíš. Ale můžeš rodiče popostrčit, aby se nad sebou zamysleli.

Můžeš akorát s každým jednotlivě mluvit o nastalé nepříznivé situaci. Mami, víš, že se mi tady s vámi nelíbí. Jak na sebe křičíte?

Mluv za sebe, co cítíš. Nedrž to v sobě. Když budeš mluvit vícekrát, v klidu rozebírat situaci, myslím, že by se rodiče mohli zamyslet nejen nad sebou, ale hlavně nad tebou, jaké to dětství a vzor do života ti připravují.

Zeptala bych se rodičů, jestli se ještě mají rádi a chtěli by spolu žít i s tebou jako jedna rodina.

Pokud ne, tak ať se dojdou někam poradit, ty ale v těchto podmínkách nechceš vyrůstat.

Kvůli čemu se rodiče hádají, to přece musí vědět. Tak ať to řeší, nebo jdou od sebe.

To, že má matka dluhy se nestalo z čista jasna.

Jestli neměla práci, tak měl pomoci stát a nejbližší rodina.

Neuvažovala matka, že dům prodá a koupí si byt? Pokud by zbyly peníze, tak by se mohl dluh umořit.

Situace je v každé rodině nějaká. Máš blízko nějaké prarodiče? I za nimi dojdi a svěř se se situací, jakou prožíváš.

Když o tom nebudeš mluvit, budeš brán, jako že je všechno v pořádku. Ty ale musíš ukázat, že nastalou situaci vnímáš velice dobře. Že chceš vyrůstat ve funkční rodině.

Doufám tedy, že se rodiče nebudou na tebe zlobit, když projevíš svůj názor. Potom bys mohl také zavolat na linku bezpečí a svěřit se tam a mohl bys i tady dostat nějaké rady, jak se vypořádat. 116 111 - www.linkabezpeci.cz, volej zdarma, napiš e mail, chatuj.

liska5

Dobrá rada, Pohanko,*palec*!

hodnocení

0x

Vy nemůžete dělat nic - jenom, jk už bylo řečeno, mluvit s rodiči.

Navíc mám dojem, že i když píšete o komplikované situaci, možná nevíte všechno, co vaši rodiče - třeba jak přesně to je s tou exekucí, převodem nemovitosti, nesouhlasem otce s bankrotem a podobně.

svatoslav
hodnocení

0x

Určitě sedni sám na vlak a jeď k babičce, dědovi, strýci, tetě... ať se do toho vloží celá větší rodina...Možná bys měl bydlet raději u babičky...

danka86*
hodnocení

0x

No tak to vidíš, Petříku, v jakých rodinách musí některé české děti (včetně tebe) žít. Kdybys bydlel v Norsku, Británii nebo jiné kultivované zemi, už dávno by se o vás začaly zajímat příslušné orgány sociálně-právní ochrany dětí a doprovázající organizace, které by ihned zahájily s vaší rodinou intenzivní sociální práci za účelem sanace narušených rodinných vazeb.

A pokud by náhodou taková pomoc ze strany státu nepadla na úrodnou půdu, byl bys už dávno takovým nekompetentním rodičům, kteří ani nejsou schopni a ochotni zajistit svému dítěti řádný tělesný, duševní a sociální rozvoj, nemilosrdně odebrán z péče a byl bys umístěn do péče profesionálních pěstounů, kteří by se už postarali o to, abys vyrůstal ve zdravém prostředí a stal se z tebe slušný, pracující, citově založený a finančně gramotný člověk a ne nějaký kriminálník, který po vzoru tatínka tluče ženskou a po vzoru maminky krátí na právech své věřitele.

U nás se na to zatím prdí.

Víš, Péťo, tvoje maminka je dospělá a předpokládám že i svéprávná osoba, která určitě ví, co v dané situaci může dělat a na koho se může obrátit, ale z nějakých důvodů nejspíš nemá zájem svou situaci řešit, takže si budeš nejspíš muset počkat do dospělosti, co nejdřív se postavit na vlastní nohy a zařídit se po svém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]