Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, beru od pondělka antidepresiva jako je diazepamSLovakofarma a Remood a Tritico, ten diazepam beru jen pulku ten remood celej , no ale zatim nepozoruju žádnou změnu, spíš jsem takovej ospalej furt, točí se mi hlava nemám moc chut jíst a nemám ani jako touhu po sexu vůbec toje uplně normální tohle? zpraví se to? a pomůže to časem? děkuju mám to na svou fobii kterou trpim
jj, Diazepam je na utlumení, berete půlku z 5mg? Ještě je slabší-2 mg. To ostatní neznám, ale koukla jsem na Trittico a v nějaké diskuzi si lidé chválí, jak po něm dobře usínají. Tady Vám nikdo neřekne, jestli se to spraví, to dávkování a obtíže musíte konzultovat s lékařem. Ty léky máte příliš krátkou dobu na nějaké vyhodnocení.
Dobrý den.
Podstatné již zde bylo zodpovězeno.
Já se Vás ale zeptám,nač konkrétně berete tato antidepresiva?
Jakou fóbií trpíte?
Ptám se proto,že psychiatři velmi rádi předepisují utlumující léky prakticky na vše.
Je to smutné.
Ve většině těchto případů stačí správný psychoterapeut a po několika měsících je problém dočista pryč.
Víte,říká se,že člověk sám je sobě lékařem.Existuje o tomto i kniha.
Doporučuji Vám,abyste si ji zakoupil.Je opravdu skvělá,Otevře Vám nové obzory.
Západní medicína není jediná která léčí.A tou je v prvé řadě ta chemie a zase ta chemie...
Můj názor je vyřčen pouze v kostce,takže prosím ostatní kolegy o shovívavost.
Děkuji
To co píšete je hodně zjednodušené. Západní medicína k řešení úzkostných poruch doporučuje psychoterapii. Antidepresiva (to rozhodně nejsou tlumící léky, tlumící efekt je jen vedlejší a víceméně nežádoucí) předepisuje psychiatr proto, aby psycholog mohl v klidu postupovat s terapií a nerozvracely jí akutní úzkostné příhody. Antidepresiva jsou zde vlastně pomocnou terapií. Anxiolitika (diazepam) odstraňují rychle úzkost (působí na GABA receptor, účinek podobný alkoholu), nasazují se tehdy, pokud úzkost či panika znemožňují normální fungování nebo spánek. Zde je to rovněž v podstatě symptomatická léčba, kořenem má být psychoterapie. Ale bez omezení těch ochromujících úzkostí by se psychoterapie často ani nemohla zahájit.
Jinak ano, někdy místo psychoterapie stačí kniha, která ukáže pacientovi cestu. Proti tomu nic nemám a ani západní medicína nic nenamítá. Rozhodně protestuju proti tomu, že cestu psychoterapie západní medicína neuznává, že prosazuje pouze chemii. To prostě není pravda.
Dobrý den, informujte o svých dojmech svého ošetřujícího lékaře - třeba předepíše menší zlo, i když týden je na vyhodnocení léčení fobie krátká doba. Jinak bych řekl, že ty prášky fungují správně a to jste asi chtěl. Tedy, zapomenout na svou fobii a být utlumený. Uvažujte, jestli žít s fobií nebylo možná lepší, než být "mátoha". Zdravím!
Osobní zkušenost nemám, ale požádal bych o radu lékaře, resp. možná by mohl napsat mírnější prášky nebo změnit jejich množství. Zkrátka mu řekněte, že je to na Vás moc a nemůžete normálně fungovat.
Snad ještě někdo poradí, ale stejně se musíte dohodnout s tím lékařem (třeba jen telefonicky).
No spíš mi jde o to jestli se to potom zpraví a budu jako dřív, a budu mít chutě na jídlo i na sex protože vůbec nic necítim, jako jestli je to uplně normální prostě, nidky jsem stim problémy neměl, a příjde mi že ty prašky ještě druhej den zabírají
Ahoj,některá antidepresiva snižují libido,přece jenom sex je není jen fyzický úkon,ale je i o psychice.Takže duševní nepohoda+léčiva,tohle ovlivní.Koukni do diskuze jak to mají jiní ,obě pohlaví to mají stejné. emimino.cz/...
Nejlepší bude probrat to s lékařem a dát tomu čas ,domácí pohodu, partnerskou oporu...podle mě bude líp,neházela bych flintu do žita
Ta snížená chuť k jídlu je na začátku normální stejně jako ospalost a točení hlavy. Vydržte to brát dál, můžete mít postupně i další nežádoucí účinky, než nastoupí pravý efekt. Já jsem začala brát AD září/listopad 2016 a stabilizovaněji a lépe jsem se začala cítit až tak leden/únor 2017. Tyhle prášky nezabírají hned, teď pociťujete zejména jejich nežádoucí účinky, abyste pocítil i jejich benefity, tak musíte vydržet brát déle.
PS: Diazepam pozor, je návykový, máte ho jen, kdyby ty nežádoucí účinky nešly vydržet, rozhodně ho neberte pravidelně, hrozí návyk. Berte ho jen občas a jen tehdy, když už to nepůjde vydržet.
A nešlo by to bez těch jedů . Třeba nějakou aktivitou,sportem nebo nějaký koníček. Vždyť tyhle sra.ky mají tolik vedlejšáků že to člověka akorád vygumuje a kdoví jestli nezabije
Toto není dobrá rada. Některé duševní poruchy pohybem nerozchodíte. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak psychiatři budou ordinovat místo antidepresiv sport.
Souhlasím s Eulalií. Ty léky člověka ovlivňují v myšlení a pomáhají. Sport myšlení neovlivňuje. Naopak bych řekla, že bez těch léků je míň chuti na ten sport, protože energie se vkládá do těch špatných myšlenek. A ty špatné myšlenky berou energii na ten sport.
Taky souhlasím s eulalie, ze své vlastní zkušenosti, když máte panickou poruchu třeba nebo i ta deprese, tak i když chcete sportovat, tak to jaksi nejde. Sama jsem na tom byla celkem špatně, a ty prášky neutlumí člověka úplně, nejsou stoprocentní, mám lepší i horší dny, ataky mám pořád, ale ne tak často a ne tak hrozné. Naopak prášky mi pomáhají vrátit se zpět do života. Hýbu se, sportuji, tancuji (to je můj nový koníček), chodím mezi lidi, divadla, kultura, společnost.
Ano, léky mají vedlejší účinky, ale to si člověk musí nahodnotit sám, jestli ty vedlejší účinky jsou furt mírnější než ty příznaky, na které je bere nebo ne.
Anzionka, souhlasím. Beru teď léky po 20 letech a jsem ráda za ně. Předtím to bylo horší. Kdo je má brát a cítí se po nich lépe, ať je bere. Udo5 : Vždyť kolik vrahů zabilo lidí, protože přestali brát léky na duševní nemoc anebo nervy? Někteří sami sebe. Když máte teplotu a leze na vás něco, tak si taky nejdete zacvičit, ale vezmete si Paralen. Na angínu se dávají antibiotika a neléčí se sportem.
Trittico je dobrý na noc. Jinak ze začátku všechny léky tohoto typu utlumují a uspávají. I doktor čeká nějakou dobu než se to usadí. Zkouší, jak na vás léky budou působit. Buďte trpělivý.
Diazepam není antidepresivum, ale anxiolitikum, má úplně jiný mechanismus fungování, než ty druhé dva. Obvykle se dává jen pro tlumení jednorázových úzkostí, nebo než začnou fungovat antidepresiva (ty začnou fungovat až za dva tři týdny). Diazepam je účinné uspávadlo, ty další dvě taky trochu, ale ne tak silné. Ty druhé dva mají jako častý vedlejší účinek ztrátu chuti na sex (odborně ztrátu libida). Za pár týdnů se to většinou zlepší, ale chuť na sex bude trochu menší než dřív.
Davide, tohle musíte konzultovat s psychiatrem - ať už svým, nebo jiným. Léčba antidepresivy zpravidla nezabírá ihned. Já bych tomu dala ještě pár týdnů (pokud se Vám neobjeví jiné příznaky, které by Vás obtěžovaly víc nebo byly jinak problémové) a pak bych se zeptala u lékaře - stejně byste tam snad měl mít naplánovanou nějakou kontrolu, ne?
Já osobně jsem po nasazení Remoodu měla jiné příznaky. Ospalost ano, spala jsem i 14 hodin denně (zato ale dobře a po pravdě, nikdy jsem se po ránu necítila líp!), ale trvalo to asi 3 týdny a pak se to vrátilo do normálu nebo do normálu +1-2 hodiny, nepamatuji si, ale bylo léto, neměla jsem moc práce, čas na ten spánek byl. A bylo to dobře. Pak přetrvávalo zívání-nezívání, běžný příznak. Chuť na sex jsem měla díky opadlým zábranám a úzkostem spíš větší. Nechutenstvím jsem trpěla strašně moc, ale to byl příznak deprese a s medikací se to zlepšilo. Co mě trápilo, že jsem nedokázala brečet. Medikace prostě tlumila ty emotivní projevy. Ale to taky odešlo do těch 3 týdnů. Co mě překvapilo, že jsem navlas stejné příznaky měla i po vysazení. Dokonce možná těžší, párkrát jsem tehdy zaspala do práce a byly problémy.
Rady, že je třeba snížit medikaci, nejsou od věci, ale všechno konzultujte s lékařem, on ví, proč je předepsal. Já když to brala, bydlela jsem se spolubydlícími. Jedna holka mi lezla na nervy, pořád tvrdila, že bych to měla přestat brát. Pak jí jednou povídám, až budu páchat sebevraždu skokem z tohohle okna (bydleli jsme v 11. patře), budeš mě snad chytat? Vezmeš si to na triko, že se to stalo kvůli tvojí radě? Sklapla a ohledně léků už ani nepípla...
Dobrý den. Samozřejmě, že váš stav je daný těmi léky, co berete. Tritico může způsobit ospalost - minimálně na začátku léčby, postupem času (během pár dní) by se to mělo upravit a je lepší ho brát na noc. Dále to Tritico může způsobi i pokles hmotnosti, ale to bude dáno tím, že je fakt menší chuť na jídlo. A antidepresiva mohou ovlivňovat i libido tím směrem, že na sex není chuť. Jinak cokoliv ohledně medikace probírejte se svým ošetřujícím lékařem, ten tomu nejlépe rozumí a může vám nastavit léčbu přesně na míru. Velmi často se stává, že daná antidepresiva nezabírají nebo nejsou vhodná a pacient vyzkouší více léků, než mu nějaký opravdu dobře sedne. A právě proto to musíte konzultovat s lékařem, aby věděl, jak se po lécích cítíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.