Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenka

Od: jirkajc® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,zda v případě pracovní neschopnosti mohu být na jiné adrese (vzdálené 200 km),kde trvale nebydlím. Jedná se mi o to,že by se o mě v mém bydlišti neměl kdo starat. Jinou adresu vypisuje lékař do neschopenky?Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Do neschopenky sdělíte adresu, na níž budete v době nemoci skutečně pobývat (neuvádí se adresa trvalého pobytu). Ale měl byste to důkladně zvážit > míníte na kontroly dojíždět 200 km?

hodnocení

2x

Nevím jak který je jak ochotný,pro naši starou OL (je již důchodce a jen občas zaskakuje nynější) nebyl problém napsat jinou adresu i v polovině PN.Měl jsem úraz s vycházkami a nic ji nebránilo ,když jsem na víkend potřeboval k rodičům 200km daleko,aby mi to na Pá-Ne napsala k nim.

hodnocení

2x

Z. č. 187/2006 Sb., § 56

(2) Režim dočasně práce neschopného pojištěnce zahrnuje

b) povinnost zdržovat se v době dočasné pracovní neschopnosti v místě pobytu a dodržovat rozsah a dobu povolených vycházek; místem pobytu dočasně práce neschopného pojištěnce je místo, které pojištěnec sdělil ošetřujícímu lékaři při vzniku dočasné pracovní neschopnosti, nebo místo, na které změnil pobyt v souladu s odstavcem 3,

d) povolení změny místa pobytu v době dočasné pracovní neschopnosti podle odstavce 3 věty první a třetí, pokud zdravotní stav pojištěnce a stanovený individuální léčebný postup tuto změnu nevylučuje,

(3) Změnit místo pobytu v době dočasné pracovní neschopnosti smí pojištěnec pouze s předchozím souhlasem ošetřujícího lékaře. Byla-li pojištěnci podle věty první povolena změna místa pobytu v době dočasné pracovní neschopnosti v období prvních 14 kalendářních dnů dočasné pracovní neschopnosti... popřípadě náleží-li pojištěnci po uplynutí tohoto období v době dočasné pracovní neschopnosti nadále započitatelný příjem také v období, po které mu v době dočasné pracovní neschopnosti náleží tento příjem, je pojištěnec povinen tuto změnu místa pobytu předem písemně nebo jinak prokazatelně oznámit zaměstnavateli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]