Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy se připisují peníze na účet?

Od: spacer* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,ještě nedávno když odešly peníze z účtu tak se na účet příjemce připsaly až druhý den. Teď odešly v 01.00 hodinu v noci a ještě ten den během dopoledne je měl příjemce na účtu. Konkrétně Komerční banka. Došlo k nějakým změnám? Aby jste mi rozuměli,vůbec mi to nevadí,jsem ráda že jsou banky tak rychlé :) Jen mně zajímá jestli došlo k nějakým změnám mezi bankami :) Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

KB obdrží většinou peníze (výplatu) někdy ráno po příkazu z předchozího dne, disponibilní však je kolem 23tí hodiny. mBanka je ukazuje mezi 9 a 10tou hodinou dopolední. Každá banka pak podle chuti..

K vašemu konkrétnímu zadání - 1hod ráno dnes znamená, že na účtu budou druhý den, pokud se bude jednat o jinou banku. Banka mezi účtu z pravidla převádí "on-line".

prazskejpepik*
hodnocení

0x

už se ani nesnažím peněžním ústavům porozumět. svěříte jim svoje finance, aby s nimi mohli manipulovat podle domluvy a nakonec je všechno jinak.

hodnocení

0x

Zpracování transakcí probíhá v nočních hodinách´, KB je dosti pomalá, do jiné banky z KB to mohou být i dva dny.

hodnocení

0x

Pokud je to v rámci jedné banky, mám zkušenost i s necelou hodinou a nedávno mi sestra (jiná banka) posílala peníze v as 23:00 a já je ráno v 7:00 měla na účtu. Bylo to myslím z ČS, já mám Fio *placni*

Nejlepší je, když mi chodí peníze z jedné jazykovky. V pondělí mi přijdou peníze a v úterý ráno mi přijde e-mail "pokud jste odevzdali podklady za předchozí měsíc včas, peníze Vám byly právě odeslány" *haha*

hodnocení

0x

Převod mezi bankami provádí clearingové centrum ČNB a každá banka má určený timeslot, kdy dochází k přenosu dat. Takže když například KB má relaci v 10:00 a spořka ve 12:00, tak platba uskutečněná v 9 hodin v KB je ve spořce ve 12, ale stejná platba ze spořky je v KB až další den v 10 (je to jen příklad, ty časy můžou být jinak a velké banky mají těch relací za den několik).

V každém případě platba mezi bankami v ČR musí být ze zákona uskutečněná nejpozději následující pracovní den (D+1), platba uvnitř banky (třeba z KB do KB) musí být provedena tentýž den.

d1
hodnocení

0x

peníze by se měly připisovat druhý den... D+1

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]