Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení pracovního poměru ve zkušební době

Od: martiinn odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

mám dotaz ohledně podání výpovědi. Pracovní poměr ruším ve zkušební době. Končil jsem včera 7.2.2018 ale bohužel na firmě nebyla personální. Takže jsem se jí dovolal až dneska s tím, že jí výpověď předám zítra. Mám tedy uvést do výpovědi, že pracovní poměr končí k 7.2.2018? A uvést, že jsem ji doručil na firmu zítra 9.2.2018? Díky za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě nepoužijte výraz výpověď. Ve vašem případě jde o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Výpověď je něco jiného.

majsterjoe*
hodnocení

1x

Teoreticky nemusíš se zabývat žádným datumem a nic nikomu předávat. Už včera jsi měl nechat výpověď v kanceláři a už si to nemusel řešit. Normálně napiš datum 7.2.2019 a není třeba nikde uvádět že si ji doručil 9.2.2017

hodnocení

1x

@majsterjoe - Normálně napiš datum 7.2.2019 a není třeba nikde uvádět že si ji doručil 9.2.2017
Tazatel to uvádět nemusí, otázka je, jak firma eviduje doručené písemnosti, případně jak moc se bude chtít"šprajcovat"

ZP § 66 Zrušení pracovního poměru ve zkušební době

(2) Pro zrušení pracovního poměru ve zkušební době se vyžaduje písemná forma, jinak se k němu nepřihlíží. Pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější.

Může jen doufat, že paní personální má rozum.

martiinn
hodnocení

Takže napíšu: že pracovní poměr končí k 7.2.2018

V město dne 9.2.2018

a podpis

Ne - žádné další datum, krom data zrušení. A nezapomeňte si nechat potvrdit kopii.

hodnocení

1x

Zdravím. Napíšete – ruším pracovní poměr ve zkušební době ke dni 7. 2. 2018. a přidáte svůj podpis. Snad Vám to datum v zaměstnání uznají. Jiné datum tam neuvádějte.

hodnocení

0x

To, že personální nebyla v práci, není váš problém. Zrušení PP je platné, pokud se písemné oznámení dostalo do "sféry vlivu" zaměstnavatele - tj. může ho převzít váš nadřízený, sekretářka, můžete ho poslat poštou doporučeně, nebo ho můžete nechat ležet šéfovi (nebo té perzonalistce) na stole (za přítomnosti svědka, aby to bylo sichr). Možností je dost.

iz*
hodnocení

0x

Zrušení pracovního poměru ve zkušební době (nejde o výpověď) musí být písemné a musí být doručeno druhé straně. Telefonicky pracovní poměr zrušit nelze. Dokud pracovní poměr řádně nezrušíte, jste stále zaměstnán a zaměstnavatel po Vás může vymáhat škodu zaviněnou neomluvenou absencí.

danka86*
hodnocení

0x

Já mám takový dojem, že český občan by potřeboval jako sůl pořádné školení z oblasti pracovního práva.

Jak tak koukám, je to tady pořád dokola :) "výpověď dohodou" a jiné specialitky.

K dotazu - z právního hlediska je to tak, že váš pracovní poměr při zrušení ve zkušební době končí tehdy, kdy vám zaměstnavatel podepíše, že od vás převzal písemné vyhotovení zkušení pracovního poměru ve zkušební době (pokud v dokumentu nebude uveden datum pozdější).

Jestli jste včera volal personální a ta vám řekla, že pracovní poměr může být ukončen k 7. 2. 2018, tak to budete muset antedatovat - do zrušení pracovního poměru napište, že pracovní poměr je ukončen k 7. 2. 2018 a podepište si to k včerejšímu datu, zaměstnavatel vám to taky podepíše jakoby to převzal včera. Zaměstnavatel vám určitě vyjde vstříc a bude rád, že vám nemusí platit mzdu ještě za další dva dny, když tam stejně už nebudete nic dělat.

@danka86 - Já mám takový dojem, že český občan by potřeboval jako sůl pořádné školení z oblasti pracovního práva.
Já rovněž.

Viz výše citovaný ZP § 66 - Pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější.
V tom případě byste si měla ujasnit, že dnes je 9. 2., takže informace "do zrušení pracovního poměru napište, že pracovní poměr je ukončen k 7. 2. 2018 a podepište si to k včerejšímu datu" je chybná.

danka86*

Ano, máte pravdu, že dnes je 9. 2.

A samozřejmě jsem to myslela tak, že ve zrušení pracovního poměru bude datum 7. 2. 2018 a podepsáno to bude taktéž k 7. 2. 2018 ;) Já doufám, že to tazatel pochopil.

@danka86 - Já doufám, že to tazatel pochopil.

Nespoléhala bych na to. On v těch datech moc jasno nemá - což nemyslím ve zlém, každý umíme něco jiného - takže váš omyl rozpoznat nemusí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]