Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zachovat když mi něco nejde?

Od: divka odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
Chci se zeptat jak byste se zachovali pokud byste přišli na hodinku nového zájmu a nešlo by vám to a ostatní na vás byly zlí..
Děkuji za odpověď a pochopení

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

4x

Nezdar je součástí objevování nového, nutí uvažovat co bylo špatně a zkusit to jinak. Vzddát to je vpodstatě útěk, to jsi neusela ani začínat. Já se řídil heslem "nejsem tak blbej abych to nepochopil, když to někdo byl schopen vymyslet"

a to mi dokázalo dát vytrvat v řešení problému, jednou to trvalo 3 měsíce úsilí a pak najednou cvak , a byl to jasný jak facka...

hodnocení

3x

Dobrý den. Žádný učený z nebe nespadl. Neutíkala bych po prvním nezdaru. Snažila bych se, abych se stále zlepšovala. Důležitá je chuť, snaha a vytrvalost. Nenechte si svůj zájem otrávit!

hodnocení

3x

Asi bych uvažovala o nižší úrovni svého zájmu a pokračovala mezi začátečníky. Nepíšete, o co se jedná, ale zájmové hodiny a kurzy bývají placené. A pokud mezi lidi, kteří chtějí konverzovat v cizím jazyku a jsou na úrovni podmiňovacího způsobu, přijde začátečník, tak je zdržuje a oni mají oprávněný pocit, že za své peníze dostali "málo". Podobně nemohu chodit hrát volejbal, když zatím neumím pinknout do míče atd.

U některých zájmů je úplně jedno, na jaké úrovni je nový člen kolektivu, ale někdy může nováček výrazně negativně ovlivnit průběh placené hodiny. Pak není divu, že se ostatní brání. Ty projevy zloby jistě nejsou nadávky, ale jsou to jen výzvy, abyste základní dovednosti a znalosti získala někde jinde.

72mona3*
hodnocení

2x

Po první hodině bych flintu do žita neházela. Ovšem neumím si představit, co si představit pod slovy "ostatni byli zlí". V tom asi vidíte větší problém než v tom, že vám ta činnost nešla, že? M.

hodnocení

2x

@divka - jak byste se zachovali... ostatní na vás byly zlí...smani a napodobování té osoby

Jak? Zasmála bych se s nimi - "To jsem ale nemožná, co?" A dodala - Ale vy mi určitě někdo poradíte, abych byla co nejdřív taky tak dobrá jako vy."

Vy nevíte, že smát se někomu můžeme i jen proto, že nás pobavil? Ne proto, že mu chceme ublížit? To by komici nesměli vyjít na pódium

figurek*
hodnocení

2x

Nedovedu si představit zájmový kroužek, kde jsou zlí na úplného začátečníka. To vám tak snad jen připadá, ne?

Snad každý ví, že víceméně všechno na světě se dá naučit opakováním. Třeba kreslení se časem naučí i úplný kresličský antitalent. Totéž platí i pro zpěv nebo pro tanec. Nic nevzdávejte, taneční kroky vašeho mistra si natočte na mobil a cvičte a opakujte a opakujte a opakujte. Výsledek se dostaví vždycky.

hodnocení

1x

Nepíšete o co se jedná..

Ale dělala jste někdy nějaký sport?

Jsou sporty, kdy to "nejde" trvá i několik let..a děti to buď musí vydržet, nebo toho nechají. A toto nevydrží třeba 50% dětí..

Je to o psychické odolnosti...vůli..

hodnocení

1x

Záleží na tom, jak hodně tě to nové láká. Jak hodně bys to chtěla. *palec*

hodnocení

1x

Človek dokáže hodně, když hodně chce. Záleží, jak se rozhodnete, když si řeknete, že se to naučit musíte, tak se do toho obujte, jestli to jde procvičovat i doma, tak do toho. Ono neco vypadá hodně složitě, ale neustálým opakováním se to změní a pomalu se začnete zlepšovat.

liska*
hodnocení

0x

*nevi* : "Všichni nemůžou být geniové, to by tady byla nuda. Já nevím, jak Vám to šlo, když jste začínali?"

Co to je, byli na mne zlí?

divka
hodnocení

Třeba smani a napodobování té osoby

Dívko, ty myslíš zesměšňování napodobováním a to "smání", to myslíš smích? Vážně?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]