Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba na Aliexpress

Od: villi* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Chtěl bych se zeptat jak platit na Aliexpressu, když jsou tam ceny v dolarech, ale učet mám v korunách. To si normálně objednám za $ a banka si to už přepočítá, nebo jak to je? Diky za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na aliexpressu si můžeš nastavit i kč a víš kolik to stojí hned,a ano v bance se to přepočítá podle aktuálního kursu,platím tak i do polska kde je psaná polská měna.mám čs spořitelnu,nevím jak je to jinde

Jen upřesním, když se obchod nepovede a budou ti peníze vracet. Vzhledem k tomu, že kurz je pohyblivý, může se stát, že ti vrátí o pár šupů méně nebo více. Tak aby tě to nepřekvapilo.

hodnocení

1x

Dobrý den. Ano přesně tak to je. Na Ali si můžete nastavit i jinou měnu, třeba euro. Nastavíte napravo vedle hledacího řádku. Peníze se Vám odečtou v korunách, poté co banka provede přepočet podle aktuálního kurzu.

villi*
hodnocení

Myslel jsemsi to, ale nebyl jsem si jistý, ze zahran. eshopu budu nakupovat poprvé. Děkuji za odpovědi

hodnocení

0x

Při platbě si dávejte pozor na vkládání dat karty - NEUKLÁDEJTE SI KARTU PRO PŘÍŠTÍ PLATBY !

Mohlo by dojít ke zneužití.

doplněno 08.02.18 15:58:

No já zase u banky mám všechny internetové platby nařízené s potvrzením sms kodu - ale u KB to často nejde a dvakrát mi účet vykradli. A to jsem platil jednou, podruhé jsem dobíjel kartou kredit na telefon.

KB už mám jen z nutnosti - podmínka lepšího procenta na hypotéku - jakmile bude po fixaci, okamžitě utíkám. Hlavně že se chvástají ochranou zdarma a certifikátem.

mBanka mi platí 10 let platby na aliexpress, e-bay, i platby hotelům v zahraničí atd. - nikdy žádný problém.

Na druhou stranu, je to pohodlnější. Já ji uloženou mám, ale používám zvláštní účet, na kterém není až tak co zneužívat :)

villi*
hodnocení

Jj, to už jsem se dočetl někde v diskuzi, mi šlo hlavně o tu platbu, ale i tak díky

hodnocení

0x
Jestli máš účet v dolarech nebo eurech, můžeš zaplatit přímo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]