Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolapsové stavy

Od: hella* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, není zde někdo, kdo má osobní zkušenost s kolapsovými stavy? Jde o to, že moje matka (61 let), která je jinak celkem zdravá (bere pouze prášky na vysoký KT), najednou zničehonic začala upadat do mdlob a zatím žádný lékař neodhalil příčinu. Tyto kolapsy údajně nejsou životu nebezpečné, protože se z nich během několika desítek vteřin sama probere, ale jsou strašně omezující a znamenají obrovskou psychickou zátěž nejen pro ni, ale i pro mě. Matka se bojí být sama, kamkoliv sama vyjít, protože při posledních dvou pádech (oba za poslední 3 týdny) dvakrát upadla tak nešťastně, že si rozbila přední zuby (skoro všechny měla nově okorunkované) a podruhé - dva dny před Vánoci si rozbila hlavu tak ošklivě, že než přijela RZS, tak ztratila hodně krve. Má za sebou kompletní neurologická vyšetření - EEG, CT hlavy, magn. rezonanci, dále sono karotid, z kardiologických vyšetření EKG, holtera a VŠE bez nálezu! V lednu je ještě objednaná na HUTT, EEG po spánkové deprivaci a echo srdce, ale bojím se, že je možné, že ani zde se nic nezjistí a máma bude jednou z (prý) mnoha lidí, kteří trpí synkopou bez zjistitelné příčiny a kterým se tím značně snižuje kvalita života. Nemáte prosím někdo nějakou radu nebo třeba tip na dobrého lékaře (v Praze), kterému to nebude jedno? Předem moc děkuji za každou odpověď!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

toireasa*
hodnocení

2x

Zdravím, letos v létě jsem začala pociťovat velkou únavu, jakoby mi najednou někdo vysál veškerou energii s těla. Ať jsem dělala, co jsem dělala - snažila jsem se víc spát, mít pravidelný režim, správně jíst, mít dostatek pohybu, atd., tyhle stavy únavy se zhoršovaly a postupně jsem začala i kolabovat. Nepociťuje maminka něco podobného?

U mě byl zjištěn EB virus, který způsoboval onu únavu a tedy i celkové vyčerpání organismu, proto ty kolapsy.

hella*
hodnocení

Co vím, tak podobné příznaky máti nemá - alespoň jsem jí o tom nikdy neslyšela mluvit. Ale zajímalo by mě, ten EB virus Vám zjistili z rozboru krve nebo jak? Děkuji za odpověď, Helena P.

toireasa*

Zjistila mi ho náhodou lékařka, která praktikuje alternativní medicínu, chodila jsem k ní v té době s migrénou. Má dost zvláštní metody, vlastně ani nevím jak to dělá, ale hlavní je, že to funguje. Musím říct, že mě zbavila jak viru, tak migrény (po čtyřech letech trápení). Pokud byste měla zájem, je to Mudr. Rusňáková, z centra CIMED, Hellichova 1, Praha 1, můžu jedině doporučit. Člověku zvyklému na klasickou medicínu to sice ze začátku přijde divné, ale hlavně, že to pomůže. Sice se za to platí, ale stojí to za to. Hodně zdaru.

verci
hodnocení

0x

Podle me to bude prave temi prasky na vysoky krevni tlak.

Resp. me se stane, ze omdlim, protoze mam obecne nizky krevni tlak a potrebuju si ho zvysovat. Takze nevim jestli to neni takovy "opacny" postup, ze ty prasky snizuji tlak az prilis a tim to zpusobuji.

hella*
hodnocení

Děkuji Vám za názor, ale působení prášků na vysoký tlak u mojí máti (užívá 3 druhy léků ve 2,5 pilulkách denně) lékaři zkoumali a vyloučili jako první.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]