Nejste přihlášen/a.
pb,vědecky dokázáno? Já znám plno mužů, kteří nakupují radši než jejich ženy. Těch nevrlých zase tolik při nákupu v marketech nevídám.
ano, je to věděcky dokázáno..Bylo na to už několik článků...zrovna minulý týden jsem jeden zas četl..bohužel ho nemůžu najít...dokonce v některých větších městech (hlavně v japonsku se to rozmáhá) už vymysleli v obchodních centrech tzv. koutky pro muže...tam ženské chlapa odloží a jde si po svých...až se uráčí s nákupama skončit, zase si ho tam vyzvedne...
Udělat si v tom nákupním maratonu pauzu. Vyloženě vypnout, posadit se, dát si jídlo (nebo aspoň něco na chuť) a pití...ono se to totiž nezdá, ale náročné to je. Je to vlastně něco jako lov. Musíte být stále mentálně ve střehu a to vyčerpá hodně. Mám to podobně jako vy, ale tahle pauza mi pomáhá. Bohužel co nerozdýchám, to je klimatizace v nákupních centrech. M.
lucie, 4 litry vodky mi připadá moc, záleží, kolik jich na to bude. Ale pak stejně nakoupí i to, co nechtěli.
Únava může být způsobena i ovzduším nákupního centra - od klimatizace po hluk - a zvýšeným množstvím podnětů, které na vás "útočí" ze všech stran a registrujete je jak vědomě, tak nevědomě.
Proč si ten nákupní půlden nerozložíte na celodenní, proložený třeba obědem, krátkou procházkou na vzduchu, posezením u kávy a dortu a podobně? Nebo proč neobejdete jen část obchodů a třeba za týden tu další?
pb, mám manžela, který je nějaká výjimka, je posedlý nakupováním a naopak s ním trpím já, nebot má svůj systém, kudy jednotlivé prodejny prochází, já naopak nejraději libovolně poletuji po prodejně a údajně mi chybí ten logický systém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.