Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únava a bolest hlavy po nákupech

Od: vandos odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
máme problém, vždy když jedeme 60km na nákupy do většího města, tam projdeme mnoho obchodů a za půl dne se po 60km zase vracíme, bolí nás hlava, jsme z toho unaveni.
Jde takovéto únavě a bolesti hlavy nějak předejít?
Děkujeme

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x
Je vědecky dokázáno, že muži při nakupování potravin a oděvů trpí. Zvyšuje se jim tlak, stoupá jim tep a vůbec to s nimi může seknout. Tedy vás bolí hlava z nakupování a manželku z vás, protože musí sledovat, jak jste otrávený. Poskytněte manželce odvoz (pokud není schopna se odvézt sama) a platební kartu a nechte jí, ať si v klidu nakoupí a pak to jen vynoste z auta. Nákup to je obdoba sbírání bobulí, při tom taky pravěký muž nepřekážel. Jedna moje kolegyně mi jednou povídala, jak jí ten její honil po krámě a nenechal jí vybrat, že jí až rozplakal. Já toho mého taky radši nechám doma, ať pohlídá děti a uklidí a já v klidu nakoupím.

pb,vědecky dokázáno? Já znám plno mužů, kteří nakupují radši než jejich ženy. Těch nevrlých zase tolik při nákupu v marketech nevídám.

krtek66

ano, je to věděcky dokázáno..Bylo na to už několik článků...zrovna minulý týden jsem jeden zas četl..bohužel ho nemůžu najít...dokonce v některých větších městech (hlavně v japonsku se to rozmáhá) už vymysleli v obchodních centrech tzv. koutky pro muže...tam ženské chlapa odloží a jde si po svých...až se uráčí s nákupama skončit, zase si ho tam vyzvedne...

lucie*
hodnocení

4x

Hodně pít ! já si třeba myslela,že piju dost,ale nutriční poradkyně mi spočítala,at si klidně dám i 4l vody za den a opravdu jsem živější,únava zmizela,zvládám více věcí...při těch nákupech na to člověk zapomíná.

sebod*
hodnocení

2x

Jo, jde. Nejezdit 60 km kvůli tomu, abyste navštívili mnoho obchodů.

72mona3*
hodnocení

2x

Udělat si v tom nákupním maratonu pauzu. Vyloženě vypnout, posadit se, dát si jídlo (nebo aspoň něco na chuť) a pití...ono se to totiž nezdá, ale náročné to je. Je to vlastně něco jako lov. Musíte být stále mentálně ve střehu a to vyčerpá hodně. Mám to podobně jako vy, ale tahle pauza mi pomáhá. Bohužel co nerozdýchám, to je klimatizace v nákupních centrech. M.

hodnocení

2x

lucie, 4 litry vodky mi připadá moc, záleží, kolik jich na to bude. Ale pak stejně nakoupí i to, co nechtěli.

hodnocení

1x

Únava může být způsobena i ovzduším nákupního centra - od klimatizace po hluk - a zvýšeným množstvím podnětů, které na vás "útočí" ze všech stran a registrujete je jak vědomě, tak nevědomě.

Proč si ten nákupní půlden nerozložíte na celodenní, proložený třeba obědem, krátkou procházkou na vzduchu, posezením u kávy a dortu a podobně? Nebo proč neobejdete jen část obchodů a třeba za týden tu další?

krtek66

mě primárně bolí hlava z nedostatku čerstvého vzduchu...zrovna minulý víkend jsem to pozoroval..2hodiny v jednom krámě a když jsem vyšel ven, byla tam sice kosa jak z losa, ale hlava mě přestala okamžitě bolet

hodnocení

0x

pb, mám manžela, který je nějaká výjimka, je posedlý nakupováním a naopak s ním trpím já, nebot má svůj systém, kudy jednotlivé prodejny prochází, já naopak nejraději libovolně poletuji po prodejně a údajně mi chybí ten logický systém.

To je prave ten rozdil mezi zenskou a chlapem...

hodnocení

0x

Urcite pomuze si dat oraz, kafe, nebo svacu nekde behem nakupovani. Vsak to neni o preziti, ne? Jinak my chlapi to holt bereme trochu jinak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]