Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidní vozík

Od: ivetagritnerov odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěla bych požádat, o radu. Potřebovala bych zajistit pro maminku, invalidní vozík. Mohli by jste mi poradit, na kterého lékaře bych se měla obrátit, z prvotní žádosti.

děkuji, Gritnerová

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den, možná by bylo nejlepší se obrátit na praktického lékaře vaší maminky. Ten by měl vědět, kam se obrátit.

hodnocení

2x

Ptejte se na podmínky maminčiny zdravotní pojišťovny.

hm*
hodnocení

2x

To záleží na tom, proč ho potřebuje. Před časem jsem někde na internetu našel výpis lékařských odborností, které mohou vozík předepsat. Teď se mi to hledat nechce, ale mám dojem, že tam byli ortopedi, rehabilitační lékaři, snad i psychiatři (nebo kdo to má na starost mentálně postižené) atd. Kupodivu tam třeba nebyli plicní lékaři, takže kdo nemůže chodit, protože to neudýchá, ten, dle úředníků, nemá právo opouštět domov! *bzum*

liska*
hodnocení

2x

Teď ještě jaký vozík? Jen na převoz, na kterém byste maminku občas přemísťovala Vy, nebo takový, který by ovládala ona sama. A i tu je několik různých variant.Od jednoduchých levných pro doma po elektrické drahé do terénu. Ten první jsem koupila na inzerát, když byla babička po operaci. Někde ho jenom zapůjčí. To třeba v domech pro seniory nebo ve středisku sociální péče.

hodnocení

1x

Dobrý den. Požádejte ortopeda či rehabilitačního lékaře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]