Nejste přihlášen/a.
Ahoj, muže mi někdo objasnit, jak můžu přijt o peníze, když si koupím BitCoiny?
Přece když koupím 1BC třeba při kurzu $10000 tak zaplatím cca 200 000 Kč, BC spadne na $5000 tak pořád přece mám 100 000 Kč, ne? A ne že jsem přišel o všechny peníze, co je to za blbost? To jako když nakupím za kurz $10000 a klesne na $9999 tak příjdu o všechno? Díky za objasnění.
Pokusím se Vám to vysvětlit. Když nakoupíte BTC v období, kdy bude na své vysoké hodnotě, tak jelikož je pravda, že jeho cena kolísá a někdy opravdu hodně, tak se může stát, že sotva že Vy nakoupíte, najednou jeho cena začne strmě klesat a kdybyste zpanikařil a v momentě, kdybyste viděl že letí dolů, nevydržel a prodal ho v té chvíli, tak můžete opravdu prodělat, pokud prodáte za méně, než jste nakoupil. Ale to je právě o té spekulaci a nemají se do toho pouštět lidé se slabými nervy a hlavně do toho nestrkat všechno co máte. A nejdůležitější je sledovat jeho volatilitu, nepanikařit a v klidu přečkat období, které je pro některé lidi alarmující, protože tomu moc nerozumí a začnou se obávat, že o všechno přijdou a začnou horem pádem prodávat a pak brečí a nadávají. A teď jsme právě v období, kdy je BTC za 8.500 $, což je dost nízká cena, když víme, že byl na skoro na 20 000 $. A on se tam dostane znova a nejenom to, on se dostane výše a pak zase klesne, ale už nikdy ne pod tu nejnižší cenu, místo 8.500 $ to bude třeba 9. 500 $ možná více a možná o víc. Kdybyste si otevřel vývoj BTC od jeho začátku a opravdu prostudoval jak se během těch let vyvíjel, tak byste viděl jasně jeho křivku a přestal se bát do něho investovat. Ale třeba já bych doporučila LTC, protože ten se za krátkou dobu bude svou hodnotou hodně blížit BTC. Já osobně mám LTC a BTC jenom malou část. Ale i tak jsem ještě neprodělala, naopak a bude ještě lépe.
Teď momentálně lidé, kteří jsou odpůrci kryptoměny, protože z ní mají strach, nebo nevědí jak na to, tak ti se v této době radují, protože to sledují a čekají, že splaskne ta "bublina" a všichni přijdou o peníze. Jenomže to nestane, naopak. Ale to je marné vysvětlovat. Já se o to pokoušela a narazila jsem na nepochopení. Tak teď už raději nemluvím a starám se sama o sebe. A kdybyste se tady neptal, tak bych mlčela.
A on se tam dostane znova a nejenom to, on se dostane výše a pak zase klesne, ale už nikdy ne pod tu nejnižší cenu, místo 8.500 $ to bude třeba 9. 500 $
A po několika hodinách už to není pravda.
A teď jsme právě v období, kdy je BTC za 8.500 $, což je dost nízká cena
Tady je zásadní problém, že u komodity jako je BTC, nelze říci že 8.500 $ je nízká cena. Stejně tak nelze říci, že je vysoká.
A po pár hodinách další hluboký propad skoro k 7.000 $.
Ještě ti připadá 8.500 $ nízká cena? Jestli chceš prodám ti jich za tuto "nízkou" cenu kolik chceš...
vždyť žádné nemáš . A já BTC nenakupuji, mám a nakuji LTC. A ty také v této době závratně padají. Proto nakupuji. Promluvíme si za pár týdnů. Já se ti připomenu.
Není problém si je koupit, když budu vědět, že je se ziskem prodám.
Už skoro 20let podnikám, nikdy jsem nebyl zaměstnán. Nákup, prodej je moje živobytí.
Něco k zamyšlení...
Představ si toto. Povedlo se ti chytnout úplný začátek a máš třeba 100 000 bitcoinů. Co s nima uděláš. Budeš je stále držet, i když je to vlastně 99% tvého majetku a hodnota(cena) klesá, protože se nenachází dostatek nových "investorů"? Nestačí ti ale jeden, ani dva. Vůči tvému "majetku" jich potřebuješ statisíce, milióny. Není jisté, že přijdou.
Co uděláš?
ale já jsem také podnikala skoro celý život. Od roku 1981 až do svého důchodu. Nebylo to u nás, ale v Paříži. Měla jsem svůj obchůdek na Montmartru "dámské oděvy na míru". A i když to nebyla moje profese, jenom hobby, vypracovala jsem se a dost dobře jsem z toho žila. V důchodu jsem se vrátila domů. To bylo v roce 2005. A od té doby žiji tady a jsem moc spokojená. Sice nevím co to má co dělat s s kryptoměnou, ale aby sis třeba nemyslel, že nevím co to je podnikání. A do Francie jsem odešla v roce 1978 a už za 3 roky jsem si otevřela vlastní obchod. A měla jsem dítě a jednoduché to nebylo. Jeho otec zemřel. Takže mám ledasco také za sebou.
Jo a k té hypotéze o 100 000 BTC, tak to asi vážně nemyslíš, že ne?! A jestli chceš opravdu vědět co takoví borci dělají, tak to jde dohledat. Ale budeš zklamaný, mají to na háku...
Život je boj. Neměla jsi to jednoduché. Ale co tě nezabije, to tě posílí. Já se narodil za Husáka. Takže jsem min. o generaci mladší. Vyrůstal jsem v podnikatelském prostředí, kde peníze znamenali vše. Bohužel to odnesla rodina.
A co to má dělat s kryptoměnou? Kryptoměna je jen další byznys, který je o nákupu a prodeji, který daleko lépe pochopí člověk podnikající.
Jo a k té hypotéze o 100 000 BTC, tak to asi vážně nemyslíš, že ne?! A jestli chceš opravdu vědět co takoví borci dělají, tak to jde dohledat. Ale budeš zklamaný, mají to na háku...
To co si dohledáš je pouze to, co oni chtějí, aby jsi si přečetla.
Takže o pár hodin pozdějí propad na 6tis $.
Když se podívám na grafy, tak si myslím, že tento pád je "řízen". A to mohou dělat pouze velcí vlastníci, kteří chtějí vyměnit své BTC(a další) za $.Dělají to postupně. Bohužel jejich krypto "majetek" je mnohem větší, než lidí, kteří do kryptoměn přicházejí. A také velcí hráči, kteří by vyměnili své $ mld, do kryptoměn nepřicházejí.
Proto ten pokles. Těžko říci, kde se to zastaví.
Suzy co si myslíš, je 6tis $ za BTC málo či hodně?
No na tohle odpovím asi takto. Minulý rok, tak kolem července, ale jistě to teď nevím, se prodával 1 BTC za 3.500$. Za pár měsíců vystoupal na 20.000$ Pořád se o tom mluví a neustále se zdůrazňuje, že je to "měna" vysoce kolísavá. To samé je i s LTC, který mám já. Když jsem ho kupovala, byl za 57 $. Pak vyletěl hodně nahoru, bylo to přes 200 $,v té chvíli já část prodala za naše koruny a teď opět padá, jako všechny "kryptoměny". Jenomže na to jsem já psychicky připravená, protože se to dalo předpokládat z "historie" této "měny". Nebo chcešli, komodity. Takže já budu teď ještě chvíli čekat, jestli spadne cena LTC třeba ještě níž než je momentálně a znovu dokoupím. Ale pochybuji, že se mi podaří nakoupit tak výhodně, jako na začátku. Tak jak vidíš, já jsem maličkatý spotřebitel. Mně stačí k radosti z úspěchu i to málo. Já rozhodně nemířím k milionům. Ale kdybych měla ty samé peníze, za které jsem nakoupila LTC, uložené v některé bance, třeba na spořícím účtu, tak jsem za tu stejnou dobu, což byly necelé dva měsíce, nevydělala vůbec nic, spíše bych ještě bance platila za vedení účtu. Tak takto já se na to dívám.
Díky naivitě přijdete o to, co jste utratil za nákup umělé měny. Že padá každý den, je holá pravda. Aby jste dostal zbytkovou cenu, musel by se najít kupec, který by je od vás nakoupil. A může se stát, že se nenajde a hodnota bude klesat dál až na téměř nulu. Pak je zase od vás někdo nakoupí za 1 USD a hodnota půjde vzhůru díky zase někomu jinému, který by chtěl zbohatnout. A tak dokola. To je princip obchodování s čímkoliv je je to jen proto, aby se peníze o jednoho přesunuly k jinému. Jeden zbohatne, druhý začne chodit do práce a nebude vymýšlet hovadiny...
Ale Jendo, kupců se vždycky najde víc než dost. Jsou lidé, kteří právě čekají na pokles, aby mohli výhodně nakoupit. A těch je čím dál víc, to mi klidně věřte. Je vidět, že v tom máte nějaký menší "guláš". A tazatel udělal evidentně tu chybu, že svěřil své peníze makléřovi a nezaložil si vlastní účet-peněženku. A to se může stát v každé jiné finanční transakci a nemusí se to vůbec týkat "kryptoměny".
To co říkáte, je nesmysl. Nemůže se stát, že bude klesat cena a přitom se nenajde kupec. Tu cenu neurčuje nikdo z venku, to co se uvádí jako "cena", je cena posledního realizovaného obchodu. Takže neexistuje žádné klesání ceny bez kupce. Vždycky můžete nabídnout za cenu o fous niž než je poslední realizovaná a někdo, kdo to koupí se najde. Každou burzu už dnes navštěvují roboti, kteří se snaží vydělat i na těchhle malých rozdílech.
Kupec je osoba, která riskuje ztrátu peněz nákupem nějaké komodity, která může mít za nějaký čas vysokou nebo naopak žádnou hodnotu. A platí, že se musí najít kupec. Neznamená to v žádném případě, že se musí někdo najít. Nemusí. Pak není, kdo by Bitcoin koupil a jeho vlastník je namydlený. To je stejné, jak u prodeje auta. Nikdo jej nechce a vložené peníze vám už nikdo nedá. Nic jiného v tom není.
U kryptoměn značně kolísá hodnota, jak už tu psalo více lidí. Takže můžete přijít o malou část, o polovinu, o větší část. Nebo také nemusíte ztratit nic a slušně vyděláte. Záleží na tom, jak si to načasujete. Ale když nakoupíte za $10k a prodáte za $9999, tak logicky přijdete o $1, ne o všechno. Vždyť je to jako cokoliv jiného, co můžete nakoupit a prodat, nehledejte v tom nějakou nelogickou vědu.
Co tu ale nikdo nezmínil, je fakt, že teoreticky můžete přijít i o všechny ~coiny. Stačí, abyste po nákupu nechal zakoupenou měnu ve správě burzy a tu si vzali na mušku hackeři... a že těch útoků už bylo. Nebo když si špatně zabezpečíte vlastní kryptopeněženku a tu vám někdo ukradne. Nebo když si peněženku zašifrujete, necháte ji delší dobu ležet a už si nikdy nevybavíte heslo...
P.S.: Víte, že cca 3,79 milionu BTC je už teď nenávratně ztraceno? A to v tom nejsou započítané ty ukradené, ale jen doopravdy ztracené.
Ano a to potvrzuji! Velmi důležité je mít uschováno přístupové heslo do své peneženky. Může se Vám třeba pokazit počítač, nebo se stát cokoliv a pokud nebudete mít své heslo, tak už se ke svým penězům nikdy nedostanete. V opačném případě ale, pokud teda máte své heslo uložené, tak do své peněženky můžete vstoupit z jakéhokoliv počítače. A nikdy nesvěřovat své peníze nikomu jinému, než sobě. To tomu raději věnujte čas a naučte se to. Nikdy se nespoléhejte na nějaké zprostředkovatele. To se nevyplácí. Ale tak by to dopadlo i v případě, kdybyste si nechal posílat třeba svou výplatu na můj účet a já se rozhodla, že Vás okradu, tak seberu peníze, zruším účet, odejdu od té banky jinam a Vy jste v háji. Prostě mít svou vlastní peněženku, to je to nejdůležitější. Ta peněženka totiž představuje Vaši "banku", v ní máte své finance a do toho, kolik v ní máte, nikomu nic není a nedá se to zjistit. A to je další výhoda tohoto systému.
Počkej počkej. Ty jsi obchodoval na plus500? Ale to je takový ten broker, kde se jen obchodují cenové pohyby, ne?! Takže tvůj obchod nebyl NÁKUP bitcoinů, ale "sázka" (tip), že jeho cena půjde nahoru/dolů. Nikdy jsi žádný BTC neměl. A u těchto obchodů, pokud se netrefíš a zároveň včas neskončíš, se ti hodnota na účtu snižuje a když se vynuluje, broker obchod zavře automaticky a ty máš prázdný účet. Proto nemáš ani peníze, ani BTC (který jsi neměl nikdy). Buď rád, že jsi obchodoval jen demo a radši u dema zůstaň.
To je stejný jako: Půjčíš někomu 200 000kč a on ti vrátí jen 100 000kč... Od tebe bych si chtěl půjčovat peníze Tady jde o to, jak si jako samotný BitCoin drží vlastní hodnotu. Například před 1 rokem se dal koupit 1 BitCion za 5 000kč (nevím kolik stál) a za rok vyrostla hodnota na 200 000kč, takže si vlastně vydělal 195 000kč. Tady už je ale problém, že BitCoin je nestálá "měna" a cena se houpe, dnes už nemá smysl do tohoto vrážet peníze. Dneska můžeš koupit BitCoin za 200 000kč a zítra bude jeho cena 10 000kč...
Tak z mojí odpovědí je asi jasný, že cena BitCoinu se pořád houpe. Dneska nakoupíš za 200 000kč a zítra bude mít už hodnotu jen 100 000kč, ale může mít taky 205 000kč... Teď si vyber jestli věříš tomu, že cena bude růst nebo ne. Jinak pokud nakoupíš BitCoiny, tak o ně nepřijdeš, budeš je mít pořád - dokud je neprodáš, ale cena těch BitCoinů bude stoupat/klesat. A takto můžeš o ty své peníze přijít - nakoupíš za 1 milion, za rok bude hodnota jen 1/10 a bude pořád klesat a tím valstně proděláš. Musíš si najít vhodný čas na nákup a poté na prodej.
Blesk, ale doba, kdy bylo možno koupit BTC za 10.000 Kč. byla asi tak před děma a půl roky a od té doby už nikdy nebyl tak hluboký propad. A stejně to netrvalo moc dlouho. Bylo to jedno období, kdy bylo právě chytré nakupovat. Samozřejmě, že nikdy nemůžeme "nikdy", ale já tomu nevěřím. Ale kdyby se to stalo, tak jsem mezi prvními, kteří v té chvíli nakoupí.
Na začátku byl BTC prakticky úplně bezcenný. Později hodnota narostla, že za 10tis BTC si někdo koupil 2 pizzy, přitom BTC bylo "vytěženo" mnohem méně, takže těch 10tis BTC bylo daleko více unikátních, než dnes.
A historie se může opakovat, tedy že BTC bude zase úplně bezcenný. Nebylo by to nic nového.
Pokud koupím 10 000 dolarů za 200 000 a zítra bude kurz poloviční, prodělal jsem 100 000 ale pořád mám 10 000 dolarů.
Pokud koupím dnes 1 bitcoin za 200 000 a zítra bude kurz poloviční, prodělám všech 200 000 a nemám ani 1 bitcoin.
Ptám se proč.
Ano, stále budeš vlastnit 1 BTC, ale jeho hodnota bude v té chvíli poloviční. A to je moment, kdy musíš držet a neprodávat. protože když to uděláš, tak jsi nic moc nevydělal. Je to ve vývinu, nepanikařit a čekat, nebo se o tom něco stále učit a sledovat i jiné coiny a měnit. Ale to už jsme někde jinde.
Je vidět, že jsem nechodí nikdo kdo ví na co se ptám. Všechno jsou to tady lživé doměnky.. jelikož to tak vůbec není.
A jak jste přišel na svoje tvrzení, že když BTC ztratí polovinu hodnoty, přijdete o všechno? To je naprostá hloupost.
Když koupíte 1BTC za 200 tisíc, a druhý den klesne hodnota na 100 tisíc, máte pořád 1 BTC v hodnotě (aktuální) 100 tisíc. Když třetí den stoupne hodnota na 300 tisíc, máte pořád 1BTC ale v aktuální hodnotě 300 tisíc. Co na tom nechápete?
Hodnota bitcoinu se mění v rámci minut. Nedává žádný smysl, aby když se jeho hodnota změní, tak byste měl přijít o všechno.
A ještě možná šlo o pákový obchod a to nám dotyčný ani neřekl. Pákový obchod funguje tak, že vložím svých 40 tisíc, jakoby si půjčím 160 tisíc, za 200 tisíc nakoupím bitcoiny. Když stoupnou o 20 procent, prodám je za 240 tisíc, 160 tisíc vrátím, zbyde mi 80, takže dvojnásobek. Když klesnou o 20% prodám je za 160 tisíc, vrátím 160 tisíc a nezbyde mi nic.
Milý Marku, tak se vyjádřete přesněji. O co Vám teda vlastně jde? Protože tady náhodou jsou lidé, kteří o tom něco vědí. A ti, kteří o tom něco vědí, by nepoložili takovou otázku jako Vy. A víte proč? protože ti v tom mají jasno a nemusejí se ptát.
Ale bylo by docela zajímavé, kdybyste teda vysvětlil, jak to vlastně je. Protože Vy píšete, že nikdo kdo sem chodí, v tom jasno nemá. Docela by mne zajímala Vaše úvaha.
Na plus500 jsem nakoupil za cca 850 000 BC, bylo to přesně v době kdy to začalo rapidně klesat ale nedbal jsem a nechal jsem to tam. BC klesl pod nákup (o kolik už nevím) a přišel jsem o celých 850 000.
Ale Vy jste si nezaložil vlastní peněženku, ale vložil své peníze na účet "brokera" a to je přesně to, co se nemá dělat. A ještě takovou částku. To bych teda určitě neudělala. A asi to bylo už dost dávno, protože ani tak nechápu, jak jste mohl o všechno přijít, když pak šla cena BTC zase nahoru a to o dost. Vůbec si nedovedu představit, co jste udělal za manipulaci, a proč jste nečekal. Ale je fakt, že nevím, jak to u těchto "brokerů" funguje. Já bych jim teda nesvěřila ani korunu.
Nojo Stíre, ale tohle se musí už umět. Také jsem se na to trochu dívala, ale nešla bych do toho. Teda já určitě ne. Ale kdybych do toho šla a bylo by to poprvé, tak bych se to napřed učila na menší částce, nebo požádala někoho, kdo v tom umí chodit, aby mi to napřed pořádně vysvětlil. To byla teda nerozvážnost, vrazit tam ihned takové peníze.
Ano, jednalo se pouze o demoverzi. V tom případě jsem položil dotaz špatně, jelikož jsem nevěděl o nějaké peněžence, tímto se všem omlouvám.
Stire, já si to pamatuji, jak jsme se o tom bavili. A právě tenkrát jsem se na to trochu koukla a proto píši, že bych do toho nešla. To je jen pro otrlé a hlavně se to podle mne musí umět. A ani tak, není ten dotyčný v klidu, protože stačí málo a všechno je fuč. To s tou mou peněženkou v klidu jsem. Ale já zase nechci závratně zbohatnout během "chvíle", mám to jako spoření, které mi vynáší docela rychle a tak se k tomu stavím. Ty obchoduješ na burze a vyznáš se, já ne. Tak se držím při zemi a dělám jen to, na co stačím. A to bych doporučila každému, kdo by se do toho pustil. Dělat jenom to, na co člověk stačí, nebo se učit a učit a počítat s tím, že si při tom může nabít "kokos" a nevrazit do toho všechno co má. A i v tom "demo účtu" doporučují, aby člověk vložil pro začátek jen takové peníze, které je ochoten také ztratit, v případě, že se mu něco nepovede.
Stire, já nemám moc v BTC. Já mám LTC. Tak nechávám BTC "spát". A navíc jsem přesvědčená, že se jednoho dne probudím a budu mít radost i z toho mála co mám v BTC. Já žádné panice nepodléhám, jsem naprosto klidná. Ale bude asi také tím, že tam nemám všechno co mám. Jo, kdybych byla mladší, tak bych se určitě chovala jinak. Ale já to mám spíš jako takovou zábavu, která mi vynáší. A navíc pevně věřím, že se nepletu. Prostě mě baví sledovat všechny ty katastrofální předpovědi, kterým já nevěřím a rozhodně se jimi neřídím. "Já nic neříkám, ale na má slova dojde".
Pán nás tady všechny sprdne, že mu neumíme číst myšlenky. Pak z něj vypadne, že šlo o demoúčet. Nemá ten demoúčet nějaký omezení, že se po určité době zruší? Protože to co tvrdíte, tak se skutečným účtem prostě není pravda.
Stire, ono se právě zapeklilo také kvůli těm poplatkům, které nehorázně stouply. Co já vím, tak prý právě hledají nějaký jiný způsob "obchodování", aby se ty poplatky zase snížily. V tom se moc nevyznám, mám sice informace od syna, který se tím zabývá profesionálně, ale vidím ho málo, je v Praze. Když jsem mu říkala o té páce, okamžitě mne zastavil, abych se do toho nehrabala. Prostě mne naučil to základní a důležité pro mne a já to zase naučila tu svou kamarádku a zatím jsme obě moc spokojené. Nezapomeň, že mi je fakt sedmdesát let a že to mám jako povyražení. Já jsem holka opatrná a nevložila jsem do toho všechno co mám a zatím toho nelituji.
A ještě bych tady chtěla zdůraznit, že já nikoho nepřemlouvám, jak mi bylo někým vyčteno. Nic z toho přece nemám! Já jsem byla jenom zvědavá, jestli jsou i zde, mezi námi na poradně lidé, kteří o tom něco vědí.To je všechno.
A to co říká "pletiplot" je pravda a ten tazatel zřejmě prodělal své peníze tímto způsobem. On to pak přiznal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.