Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotaz/váš názor

Od: mamba odpovědí: 7 změna:

Dobrý den všem. Mám špatně vidět žíly, ale jsou napovrchu. Mám různé nemoci, kde je nutné pravidelně kontrolovat krev. Ale když řeknu, že mám žíly napovrchu, jen nejsou vidět, stejně mě většina sester bodne tu jehlu skoro celou do ruky a pak hledá. nebo mě vrtají v rukách, no mám chut je praštit a vzít si tu krev sama. Přitom vím určitě, že nabrat mi to jde a bez problémů, jedna sestřička se koune, nahmátne a vezme to napoprvé, Jenže je v jiném městě. :(. Žádne mlácení do ruky, vrtání v ráně a min. trojí bodání. Už se vážně bojím chodit na odběry, jsou to muka,. sice né nesnesitelná, ale klidu to nedodá. Tak se vás ptám na názor, zda si můžu udělat kurz či co nebo jen tak si odebírat tu krev sama, protože tohle je normální mučení , at se na mě sestry nezlobí. A to jsem toho zkusila už v dětství dost a odběry zvládala, ale tohle je už příliš! Ještě když mi ta jedna vyhrožuje že mi dá ránu, abych se zklidnila a myslí si jak je vtipná!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Před odběrem je dobré se dost nalévat vodou, aby se krev naředila a pěkně tekla. Ještě pomůže cestou do odběrovky to vzít poklusem, aby se krev rozproudila. Jinak sestry se dělí do dvou skupin, takže máte smůlu na tu horší skulpinu.:(

liska*
hodnocení

0x

Já bych se snažila nebýt nemocná, aby nebyl důvod k odběrům. Jo, a když se hodně napijete, tak budete mít lehce naředěný i krevní obraz *zmateny* A sama sobě krev sotva odeberete.

pb®
Vy jste vtipná, snažit se nebýt nemocná. Víte že existují nemoci, které si člověk nezpůsobil špatným životním stylem, ale prostě se mu staly? A že aby žil pokud možno co nejdéle neinvalidní, musí brát léky takového kalibru, že mu kontrolují krev každých 14 dní třeba půl roku?

lucie*
hodnocení

0x

Můj názor...taky máme ted novou slečnu v odběrové místnosti.Mám to sice u baráku,slečna sympatická,ale nejde jí to.Mám "neviditelné"žíly,ale vždycky max.napodruhé s nějakým vrtáním to šlo.Jí to nejde,několikrát se stalo,že to brala na 5x,po každé s jinou jehlou,z jiných míst...tragedie.*zed*Nikdy mi nebývá špatně,nevadí mi to,ale u ní jsem i omdlela(na chodbě a na chvíli).

Takže raději chodím k jiné,kde to umí, je sice na konci města,ale raději se projdu a v pohodě,než jít kousek k té špatné a domů se potom zdrchaná potácet hodinu.Jo a taky je prý taková neomalená,zlá když jí to nejde,dává to za vinu pacientům...takže mám pocit,žei ti důchodci se raději projdou jinde.

Samozřejmě hodně piju než tam jdu a sama bych se do toho nepustila,asi bych nebyla sama na sobě tak obratná,jako když by přede mnou ležela cizí ruka;)také nevím jak je to s hygienickými předpisy a pravidly pro odběry,ale tahle varianty by mě třeba nikdy nenapadla.

pb®
hodnocení

0x
Odběrových míst je hodně, chodila bych jinam, klidně i do toho jiného města. Ta cesta by mi za to stála. A ještě bych si pořídila sprej s lidokainem a normálně si tu ruku znecitlivěla. Však co, každý jsme jiný. Vám vadí odebírání krve, ona sestra by třeba chytla hysterák, kdyby viděla pavouka nebo myš. To zkuste a pak jí můžete říct, že je hysterka a jestli nechce proplesknout, aby se uklidnila. Hodit někomu pod nohy atrapu pavouka těžko bude klasifikováno jako napadení.

hodnocení

0x

Já mám stejný problém, celá léta jsem dávala krev a nyní již 20 let mám nemoc díky které musím stále na odběry. Žíly má tudíž slabé a špatně najitelné. U nás na ,poliklinice to není možné, stalo se mi, že mě píchali i 4x, volali k tomu jiné sestry. Řešením je buď vpich na opačné místo dlaně. Ale já našla polikliniku, kde to prostě umějí a jinam odmítám chodit i když paní doktorka chce, abych šla k nám.

hodnocení

0x

Je potřeba před odběrem hodně pít. Když nebudete pít, žíly vidět nebudou. Jakmile v noci a ráno před odběrem vypijete hodně tekutin, žíly jsou viditelné. Ty na povrchu, které zmiňujete, jsou tenké a rády prasknou. Krev se vylije pod kůži a modřina se vstřebává klidně i dva týdny. A nepomůže žádné mazání. Dobrá žíla je poměrně hluboko a ta tak snadno nepraskne.*hej* Hodně pijte, věřte sestře a zbytečně se nestresujte. Kdyby bylo všechno tak snadné jako odběr krve, to by bylo fajn! Pokud vám chirurg nemusí aplikovat kanylu, pak je to dobré!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]