Rozpadl se nám 11let starý vztah. Přítelkyně mi řekla, že už ke mně po jedenácti letech nic necítí a odešla. Nestačili jsme to ani probrat. Postavila mně před hotovou věc. Už jsme si jen krásně popovídali a vyplakali se. Já pořád cítím co dřív, proto se s tím jen těžko srovnávám. Jsme dobří přátelé, ale já bych chtěl víc. Nemá žádného nového přítele, jen jí přišlo, že poslední rok jen přežíváme vedle sebe ze setrvačnosti a vztah se nikam nevyvíjí. Pro oba to byla první láska, dokonce na první pohled. Měli jsme vždy odlišné zájmy, ale za tu dobu nás spousta věcí spojovala. Rád bych doufal, že se vrátí. Ale přítelkyně mě rezolutně ujišťuje že je to definitivní. Nevím zdá mám o ní stále usilovat. Nerad bych ztratil alespoň dobrou kamarádku. Moc jsme si vždy rozuměli a stále rozumíme. Dále jsme si navzájem oporou a máme se rádi. Jsem v téhle stuaci poprvé, tak ocením každou radu, naději a podobnou zkušenost.
11 let je dlouha doba.Nevim jestli mate deti ale podle toho co pisete tak asi ne. Mozna je nechcete a mozna je nejakej jinej problem. Kazdopadne kdyz behem 11let neprijdou deti a nezalozi se rodina tak to muze byt taky problem. Pokud je pritelkyne opravdu rezolutni tak ja asi potreba divat se dopredu. Nelitovat se a jit dal. S byvalou pritelkyni muzete byt porad kamaradi ale uz bych asi moc"netlacil na pilu"a nechal bych tomu volnej prubeh. Je to tezky ale na svete jsou aji jiny zensky
terrynna
Po tak dlouhé době vzájemná zamilovanost dávno vyprchala a měla vás spojit rodina. Není divu, že se přítelkyně snaží rodinu založit s někým jiným, nebo ti chce otevřít oči. Rozhodně nezahazuj flintu do žita. Jestli jí máš skutečně rád, tak to ještě zkus. Byla by škoda těch let, které prověřili váš vztah. Ale jestli si nerozumíte v otázce založení rodiny a dětí, tak to asi už nebude fungovat nikdy.
aja*
asi stebou chtěla být ale podvedome ztratila trpelivost kdys u tebe nedosla naplneni rodineho zivota chce to zkusit znovu / zena pak uz v partnerovi nevidi perspektivu / poradila bych vam obema at se nevrhate slepe do novych znamosti / budete mít tendenci se rychle vzit ale nemate uz prostor na tak dlouhe provereni vaseho vztahu
katka*
Ja bych az tolik nesouhlasila, treba zrovna pritelkyne nechtela mit rodinu... Myslim ze bohuzel nema cenu (alespon nyni) pokouset se vztah obnovit. Urcite je spousta veci, ktere jsi ve vztahu zanedbaval (kamarady, zajmy, parby...) pust se do toho a uvidis sam...
--
Hele určitě někoho má už delší dobu. A ten druhý jí dal na vybranou... Tak se rozhodla. Vim o čem mluvim, taky jsem to prožil.
niky*
Po tolika letech se ze stereotypu tak náhle nikdo nerozchází. To jste museli jistě za tu dobu už prožít. Problém bude podstatně hlubší. Neuspokojené rodiné touhy tebe nebo její určitě připadají v úvahu. Přikláním se také k nevěře. Buď ti na to přišla, nebo našla novou lásku ona. To si ale musíte vyříkat, nebo bude i po kamarádství. Partnerství se také musí udržovat. Asi jsi byl málo pozorný, pořád pryč a ona sama doma. Hlavně se oba netrapte ať je to tak nebo onak. Až poznáte někoho jiného, třeba spíše oceníte vaš starý vztah, nebo naopak a to už to nebude bolet.
Jo, tak jsem si myslela, že Ti napíšu něco novýho a bez šance...můžu jen souhlasit s tím, co už tu napsáno bylo. Rodina nebo nevěra...(co zkusit požádat o ruku...trochu nedospělý nebo tak..ale já bych to zkusila, kdyby mi o ni šlo ) Hodně štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.