Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dohoda o podnikání

Od: sion odpovědí: 2 změna:
Dobrý den mám prosbu.Kamarád začal podnikat na živnostenský list otevřel si malý obchod a ja bych sním bych chtěl investovat do nového zboží.Které vtom obchodě nebylo a je taky z trochu jiného odvetvi.Dá se nejak udělat smlouva mezí náma jenom na tady tohle zboží aby časem když by to začlo vydělávat mi neřekl díky zbohem :) děkuji za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A jak víte, že to zboží začne vydělávat? Udělat se jistě dá cokoliv, ale já bych do toho nešla. Když teď máte pochyby, aby Vám potom neřekl sbohem? Počkejte, jestli bude vůbec úspěšný?

Dnes může každý podnikat, ale úšpěšný je jen málokdo.

Sepsala bych smlouvu o půjčce, s jasně stanovenou splatností a odměnou za půjčení, nějaké sankce, pokud by nevracel, pro každého originál a nechala ověřit. Vzory najdete na internetu.

A s čím si kamarád otevřel obchod?

dane
hodnocení

0x

Na takovou myšlenku rychle zapomeňte. Spolky nemá ani čert rád. Rozejdete se ve zlém, bez zisku, bez svých vložených peněz. Nijak to spravedlivě nejde ošetřit.

Jak si to představujete? Že kamarád bude zvlášť evidovat vaše zboží a zvlášť svoje? To je nesmysl. Můžete si od kamaráda pronajmout třeba kousek prodejny a své zboží, na svůj živňosták, si prodávat sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]