Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám neustále problém se sousedem.Sotva ráno vstane jde ven a pustí rádio nahlas,které má venku.Takhle hraje rádio celej den.Dá se nějak bránit?Slyšel jsem,že by se to dalo posuzovat jako veřejná reprodukce.Nechci řady typu dej mu do huby.
Už jsem to tu někomu radil, a není to můj nápad, někde jsem ho vyčetl. Pořiďte si mikrofon, zesilovač, reprobednu. Nemusíte kupovat, stačí někde na pár dní půjčit. Otočte mikrofon k němu, umístěte ho na svůj pozemek, co nejblíže k tomu rádiu, přiměřeně zesílíte a pošlete mu jeho vlastní rambál zesílený zpátky. Musíte si trochu pohrát s nastavením citlivosti toho mikrofonního vstupu, ale stojí to za to. Věřte, že soused bystře pochopí, že klid bude jen když to rádio vypne. .
@paveltotem - Slyšel jsem,že by se to dalo posuzovat jako veřejná reprodukce.
Nedalo:
Z. č. 121/2000 Sb.
§ 30 Volná užití
(1) Za užití díla podle tohoto zákona se nepovažuje užití pro osobní potřebu fyzické osoby, jehož účelem není dosažení přímého nebo nepřímého hospodářského nebo obchodního prospěchu, nestanoví-li tento zákon jinak.
Mohlo by se jednat o přestupek - ohlašte policii nebo příslušnému obecnímu úřadu. Pokud správní orgán obdrží podnět k prověření skutečnosti, která by mohla naplňovat skutkovou podstatu přestupku, je úřední povinností tuto skutečnost na místě prověřit a popřípadě zjistit pachatele.
Protože je mi bonzování silně proti srsti, volil bych jinou metodu.
1. Ranní hlasitá produkce blackmetalu s velkým reproduktorem nasměrovaným proti jeho zdi (samozřejmě hlavně o víkendech)
2. Psí exkrement v papírovém sáčku. Položit za dveře, zapálit, zazvonit, utéct. Přirozená sousedova reakce je plameny udupat...
3. Pozvat souseda na skleničku pod jakoukoliv záminkou. Do červeného vína mu šoupni červené potravinářské barvivo (klidně lžičku, chuťově nepostřehnutelné). Počkej až půjde na záchod a až se ze záchoda ozve nelidský řev. Pak ho uklidni, že temně rudá moč je normální, když člověk umírá...
Prostě chci říct - nežaluj, ale ne*er se s ním...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.