Nejste přihlášen/a.
dobrý den , mám dilema , chci si setavit vlastni poker , uz mam i vybrany lepší žetony , ale nevím si pořád poradit , bud 200ks nebo 300 ks , pořád počítam kolik lidi se sejdem
hodnoty mě napadly : 5,10,25,100,500
dopředu děkuji za vaše nazory a rady ohledně počtú žetonú nebo hodnot
dan
Taky jsem před pár lety řešil složení a chtěl to kupovat po částech, ale většinou se to nevyplatí. Nakonec jsem koupil sadu (kufřík) z Lidlu - 300 žetonů Ultimate, kvalita celkem OK a pro 2-4 lidi to v pohodě vystačí. Hodnoty žetonů jsou 25, 50, 100, 500 a 1000. Pro více hráčů by bylo nutno dokoupit nějaké žetony zvlášť (hlavně 50, možná i 25 a 100) nebo vzít ten kufřík ještě jeden (samotné žetony Ultimate přesně s tímto designem a hodnotou není snadné sehnat). Foto např. zde.
P.S.: mě osobně se kombinace 5, 10 a 25 moc nezamlouvá. Zkus si s tím představit několik kol blindů a uvidíš...
Z toho, co jsem viděl v praxi (a přiznávám, že moc toho nebylo ), je 200 ks málo. Pokud bys začínal blindy na 25/50, tak žetonů 25 moc nepotřebuješ, i když trochu pomůžou doplnit následující 50. Hodně jsou pak potřeba 50 a 100, od 500 dále už to ubývá. Kdyby se některé partie o více lidech protáhly, možná by se hodilo i pár ks žetonů 5000, ale těch 50 ks, po kterých se prodávají, je až moc. Pokud bys chtěl hrát o více lidech (4-6), tak by ti 300 žetonů nemuselo stačit. Podívej se na některé hotové sady (např. zde) a nedívej se na konkrétní hodnoty žetonů, ale spíše na rozestupy mezi těmi hodnotami a jejich počty. To ti napoví, které jsou potřeba více a které ne. Akorát ta nejnižší hodnota se mi nějak nezdá.. když jdou blindy rychle, tak opravdu není moc potřeba. Pokud ale bude hra ultra-slow, tak se chvíli používají, to jo..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.